Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
24. 8. 2010 ob 15:08 #4748strelkaParticipant
zlati rez wrote: Aloha, Strelka…..
Aloha….
“Aloha” je znan pozdrav in način prijateljskega sprejemanja, po
katerem so znani staroselci havajskih otokov. Toda ta pojem pomeni
hkrati tudi poseben način reševanja katerekoli težave, uresničevanja
kateregakoli cilja in doseganje kakršnegakoli stanja uma in telesa
želimo, z blagoslovom.
V havajskem jeziku pomeni “aloha” mnogo
več kot enostavno “zdravo”, “nasvidenje” ali “ljubezen”. Globlji pomen
besede je “radostno (oha) dajanje (alo) življenjske energije (ha) v
sedanjosti (alo)”Ko dajemo to energijo se usklajujemo z univerzalno (Božansko) energijo, ki jo staroselci Havajev imenujejo mana.
In ravno v sodelovanju s to posebno silo leži skrivnost resničnega
zdravja, sreče, bogastva in uspeha. Način je tako enostaven, da na njega
vedno pozabimo. Spomnimo se spet. To je to.Blagosloviti nekaj pomeni priznati ali opaziti pozitivno vrlino,
lastnost ali stanje, z namero, da se to, čemur se daje priznanje,
poveča, traja ali uresniči. Z blagoslovom lahko spremenimo svoje
življenje, dosežemo vse, kar si želimo……ker pozitivna usmeritev pozornosti v umu prebudi
ustvarjalno univerzalno energijo, ki steče skozi nas. Čim več
univerzalne energije teče skozi nas, bolj se naša lastna energija
usmerja navzven. Blagoslovitev nekoga ali nečesa pa je tudi ena od
mogoče redkih priložnosti, ko ne iščemo koristi le za sebe temveč
odpremo srce za nekoga drugega, obidemo s tem vse mogoče podzavestne
strahove in blokade v zvezi s sabo, naše usmerjanje pozornosti na lepo v
nekom drugem pa povečuje to isto blagostanje tudi v naših življenjih.
Najlepše v tem procesu je prav to, da blagoslov, ki ga dajemo drugemu,
pomaga vsem. Dajanje nas bogati.Blagoslov se lahko daje mentalno ali s polaganjem roke, toda običajen in najlažji način je besedni.
Občudovanje – kompliment ali pohvala nečesa dobrega. “Kako lep sončni zahod.” “Všeč mi je tvoja obleka.” ali “Zabaven si.”
Podpora – zelo jasen blagoslov za povečanje ali trajanja
nečesa. “Naj bo blagoslovljena lepota tega drevesa.” “Blagoslovljeno
zdravje tvojega telesa.”Zahvala – izraz zahvale za dobrobit, ki obstaja ali se dogaja.
Na primer: “Hvala Ti Bog, za pomoč.” “Hvaležen sem za dež, ki hrani
zemljo.”Pričakovanje – blagoslov prihodnosti, na primer: “Imeli bomo
krasno zabavo”, “Naj je blagoslovljeno povečanje Tvojih prihodkov”,
“Hvala za mojo popolno ženo/popolnega moža”, “Srečno pot”, “Naj Ti veter
vedno piha v hrbet”.Da bi bil blagoslov čist in močan, je treba zmanjšati ali prenehati s
tistim, kar ga izničuje, s kletvo. Ne gre psovanje ali grde besede pač
pa za vse, kar je nasprotno blagoslovu; za kritiziranje namesto
občudovanje, dvom namesto podpore, obtoževanje namesto zahvale, skrb
namesto zaupanja. Kadarkoli naredimo nekaj od tega, izničimo del moči
blagoslova. Bolj se obračamo h kletvi, težje se bo blagoslov uresničil
in dlje bo rabilo Dobro, da bi se manifestiralo. Več blagoslovov dajemo,
bolj smo blagoslovljeni.( Pozitivke-net-avtor devi)
Ali pa čisto na kratko…
naklonjenost, ljubezen, mir , sočutje, usmiljenje…strelka2010-08-24 15:11:19
24. 8. 2010 ob 17:57 #4753zlati rezČlanhahahaha….bravo Strelka
……res dober članek, sploh nisem vedla za globji pomen besede Aloha, bravo in hvala……hahahahahaha…..pravzaprou je to pač moj zdajšnji način življenja……hahahahaha……eni ljudje bi rekel temu članku filozofija……hahahaha……..res priznam, da je lahko to čista filozofija za nekoga, ki presneto rad kritizira, ki se rad primerja, ki rad zameri, ki seveda obtožuje vse naokoli za svoje stanje in ima vedno izgovor, pač živi svoj strah…….hahahaha…….s tega pogleda je to pač filozofija……drgač je pa to moja realnost in seveda je to realnost vsakega človeka, ki ni ovešen s svojimi strahovi, prepričanji in ostalim zmaterializiranim egosranjem……..hahahahaha…..Sam s tole usmiljenostjo, ki si jo pa pridala, se pa ne strinjam……hahahaha…….v svoji zgoščenki spreminjaja, ki je seveda temeljila na tekočih dejanjih in seveda na pretekklosti, sem se uuuoooornnnk srečala s tem usmiljenjem in smiljenjem…..in seveda skozi uzkušnje zrealizirala, da je tole usmiljenje čista hinavščna in nima nobene vzročne zveze z sočutjem…….sem pa tole moje smiljenje in usmiljenje uuooorrrnnkkk podoživela, da je izgubil svoj energetski naboj in da sem lahko razumela……hahahaha……men se čist nobeden več ne smili, al je brez noge, brez roke, al ma za jest, al nima………hahahahahaha…….res pa je, da sočustvujem z ljudmi, to pa za mene pomeni, da se postavim v njihova čustva in jih tudi razumem in naredim vse kar je v moji moči v tistem momentu, da pomagam…….včasih ali pa največkrat je pomoč v tem, da jih z vsem mirom in ljubeznijo v sebi čist mirno poslušam, pol pa tud, če obtožujejo mene, al pa kergakoli, sploh ni pomembno, pomembno je, da imamo vsi neko čustveno jedro, ki temelji na strahu in, če je človek svojega spoznal in s tem tudi presegel, pol se nima več nikomur za smilit, niti se mu drugi smilijo……..smiljenje v bistvu pomeni, vsaj za mene, da se človek pač postavi čez drugega človeka, se primerja……..recimo, men se je moja frendica direktno smilila, ker ni imela pač dost sredstev za preživljanje, pa še otroka na faksu in, ker sm js pač mela mal več dnarja, sem ji pomagala…..ampak, ker je to pri meni bilo iz usmiljenja,ker, če bi bi pomagala iz sočutja, bi ji na drugi način………. pri njej je pa narastla podzavestna agresija……ki, pa se odraža v mislih kuker ljubosumje in zavist…..sicer je hvaležna pomoči, ampak jo spomne na svojo trenutno nemoč v služenju denarja in hopla in pokliče 080 policija in naplete svojo zgodbo, da sm pol tri mesece sedela v priporu ……..hahahahaha……..tako sem se v svoji zgoščenki spreminjanja direktno spopadlaa s smiljenjem in usmiljenjem in seveda prišla skozi izkušnje do spoznanja, da je sočutje res tisto pravo, ki pa spet nima vzročne zveze z usmiljenjem……..hahahaha…..
Ejga, pr men še nč ne dežuje…..bom itak spet mal gong ukurblala proti večeru……js prou uživam v telih polnih lunah……..hahahahaha…..matr je fajn…….hahahahaha
fajn bod, draga Strelka……pa prauš, da si dons mal bolj zaspana……tud zaspanost je za izkoristit…..hahahahaha…..in se uuuoooornnnnk naspat…….…hahahahaha…..
pozdravčke vsem, pa uživajte v luni…..hahahahaha……
24. 8. 2010 ob 20:25 #4754strelkaParticipantMeni se pa ne zdi filozofija . pa tud zamerim , pa tud sem ljubosumna občasno , pa tud na koga se zjezim, pa tud kdo je neupravičeno kdaj kriv ..pa tko naprej ….pač je del mene…tko kot tud del tebe …
samo nekateri pač mogoč utihnemo , pa kuhamo špagete…drugi pa pač špikata in provocirate… pritisnete na točko kejr zna zabolet…
Ko se pa zadeva poleže …se pa stavri zrealizirjo…pomen razčistjo ..
zato je res mogoče ja ..mal udihnit ….da se stvari mal poležejo ..
Sej sem že pisala kaj je zame filozofiranje …
Mene zelo veseli , da si končno enkrat rekla, da se z menoj ne strinjaš…pa da ne ne napišeše več ja Strelka prov maš pa tolk si fajn pa oh in sploh..ker vem …da zate mogoč nimam prov …ampak si tolk sočutna al pa usmiljena do mene …ker kao strelko morem pohvalit …ker je tak človk , da jo morem hvalit …
no ja sej kdo pa ne rabi hvale itak vsakemo godi ..seveda, če je iskrena. (To se pa itak vidi …no na forumu se niti ne …ker papir itak vse prinese …v živo se pa stvar zna počekirat …)
Tud tebi ..pa ne boš rekla da ne.
jp …vsi imamo ego …itak v to sploh ni dvoma …Glede usmiljenja …kaj pa vem ..sem že velikokrat slišala …ja da je usmiljenje nekaj šibkega pa hinavščina pa tko naprej …ne vem …
če opazujem sebe …sem oboje se mi smili po drugi strani sem pa tud sočutna …tko da te stavri se pri meni prepletajo …
Kaj pa vem ..pač del vzgoje …ker nisem pač vzgojena v buditistični veri ..sem pač krščansko vzgojena ..čeprav ne hodim v cerkev ..ampak sem kristjanLjudje pa imamo spet svoj ego ..itak in nekateri to usmiljenje izkoriščajo …drugi pa se ga sramujejo …pač tko je …
Ajd uživaj …
24. 8. 2010 ob 22:10 #475725. 8. 2010 ob 20:54 #4768zlati rezČlanAkoha, hahahahaha
hahahaha, Strelka , ti si res en fajn model……hahahaha……..se mi zdi, da je kar velik zahodnega sveta vzgojenga kuker kristjani, pa te stvari…….pa js tut…….hahahahaha……sem tut svojo hčerko dala krstit, pa te zadve, birma, pa to………hahahaha…..mi je župnik po dolgem prepričevanju reku, da mi bo hčerko krstil, ampak vsakega naslednjega otroka pa ne več……hahahaha……….po mojem mnenju je vsem nam ljudem nekaj lastno in to je vera, bilo kakšna….al vera v naravo, al vera v boga, al vera v samega sebe, al v znanost……tk, da se mi zdi, da mamo vero v genih…..hahahaha………..sej vem, nebuloze……hahahaha…….ampak js mam globoko vero v človeka, v vsaakem trenutku lahko v vsakem človeku, pol pa karkoli ta že dela, lahko najdeš nekaj, kar človeka odlikuje in ga pohvališ…….priznam pa, da je težko, če je človek poln nekih miselnih vzorcev, takrat je taka hvala ena sma osladna prijaznost in to se tudi čuti……tk, da, draga, Strelka, ti se res en fajn model…..hahahaha….odkritosrčna……a, pa te je kdaj zanimalo, zakaj pa ti zdej si ljubosumna…..kaj se ti vzbudi v telesu in kakšne misli te obidejo…….probi se enkrat mal opazovat s čisto pozornostjo na sebe v dogodku……in mogoče boš opazila-občutila en moment, ko se lahko drugače odločiš in čustveni naboj bo mogoče popustil…..in, ga ni potrebno prekrivati, kuker v smislu, jst sm rajš bolj tih, k kuham špagete……hahahahaha……..ma, ja, sej nočem nobenmu kuker kakšne tehnike vsiljevat……hahahaha….življenje in tehnika……hahahaha……..matr je fajn…….ampak, če sami sebe poskušate v dogodkih, ki vam razburka energijo v smislu cunamija negative, kuker, jeza, ljubosumje, zamere, užaljenosti, strahu………če se mal opazujete s pozornostjo na vaše telo, kako pride do čustvenega izpada in seveda kakšne misli vam v dogodkih šopajo po umu…….matr jst mislem, da ne bi blo s tem čist nč narobe………drgač pa v nebulizmu velja, da bilo kuda, vsak nosi svojo egojebo svuda…….hahahahaha……….
slišmo…..pa bodite v cvetju…..hahahahahaha…….
27. 8. 2010 ob 21:38 #4795zlati rezČlanBr večer,
hahahahaha……sem se spet nakrohotala, k sm lih kar že kar dolg post napisala…..hahahaha……pa mi je zginu……..hahahahaha………matr je fajn žvet…….hahahaahaha…..pa tale tehnologija je tud fajn ane……kuker čarunalniki pa inernet……hahahaha………..
Evo, sem dons mal po vrtu rila, pa te zadeve……sem solatke, pa motovilčke, pa špinačke sjala……hahahaha……..pa sm se spraševala preden sem šla sjat al je taprav cajt po setvenem al ni…..in evo me lih v tistem trenutku pokliče frend, ki je pa imel setvenega pred seboj, matr je vse soupadal……….hahahaha……..sva se vse zmenila in sem dobila enostavno potrditev, da mam pač dobro intuicijo. sem skladna s cajtom………hahahaha…….hja, ampak redkvice, pa te zadeve se pa sejejo pri zadnjem krajcu…….tk, da moj vrt bo letos poln zimske zelenjave, pa bom vidla kva kej dela, pa kva ne………hahahaha…..jst rada sprobam čim več, pa še rada mam zelenjavo……..matr, tele party paradajzke bom drug let rojalno posadila…….majo dober ukus, pa še polni so k svina……njami…….hahahaahahaha…..
Res je fajna tale energija, ane……..matr je lušt žvet……hahahahaha……..tkole bom rekla, v nebulizmu je energija vse kar šteje, energija je bolj stvarna kot everčki al pa dolarčki……hahahaha….everčki lohk bankrotirajo……hahahahaha…..energija. če se je človek zaveda, pa ne more……….hahahahaha…….seveda, se pa samo sam človek lahko odloči in se začne samospoznavat, ker drugače nima pojma, na kaj zgublja energijo……..hahahaha…..sej po domače povedano, jo vsak človek izgublja na svoja prepričanja, ki pa izvirajo iz strahu za varnost in za negovanje svoje samopodobe ali pa svoje samopomembnosti…….hahahahahahaha………matr, je tale nebulizem ena fajna znanost…..tko preprosta, pa lahkotna ane……….hahahahaha………..smo rekel, kamor gre naša pozornost, gre naša energija…….in zdej se mal zamislimo, energija je vse, kar imamo in zdej, naprimer, če človek niti zaspati ne more, kljub temu, da si želi……hmmmmm…….v nebulizmu bi rekel takemu človeku, da ima čist raztreščeno pozornost, torej je človek ovešen s svojimi prepričanji, vzorci in jih brani in hrani in energija gre pač kamor gre naša pozornost……….torej je čist logično, da človek dela proti sebi in ne more priti do harmonije……zakaj je pa tako, bo vsak zase našel vzrok, samo, če se bo odločil in se začel samospoznavat………hahahahaha……samo odločiti se je treba in začeti zasledovati sebe, svoje odločitve, svoja počutja………svoja prepričanja, ki vedno izhajajo iz enga določenega človekovega obdobja…..tk, da kamor gre naša pozornost, gre naša energija…….zalezovati se je treba v vsakem momentu, da se človek sploh spozna s svojim dualizmom……..in tako si po domače povedano širite zavest o samem sebi, svojem delovanju in v dogodkih pridete do spoznanj o samem sebi, kuker čustva v povezavi z umom…….hahahaha……matr nakladam ane……al pa filozofiram…….ampak pomislite, kamor gre naša pozornost gre naša energija in, če človek niti zaspati ne more, pol ima čist razpršeno pozornost, kuker nizke frekvence, pa testvari, po navadi se začnejo tudi bolečine v vratu in ramenih, pa napetost………..hahahahahaha…..ma, ja, vsak ima možnost, da se odloči in se začne samospoznavat, tako bo vsaj vedu na kaj vse zapravlja energijo…….hahahahaha……mislem, da je to čist fer …….hahahahaha…………pa bodite v cvetju……….kuker flower power……hahahaha….
slišmo
28. 8. 2010 ob 13:31 #4805AndrejaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.