Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
24. 5. 2010 ob 15:42 #3220zofijaČlan
Strelka, hvala tebi za tvojo zgodbo tudi, pa saj to sem mislila, ko sem napisala, da se učim od vsakega posebaj…..men se zdi, da človek ne ve lih čisto vsega in zato ima tudi vprašanja, pa, čeprav se zdijo nekaterim neumna, nesmiselna…nč važen…, se mi zdi, da se človek, ki je seveda dovolj odprt, uči čisto od vsakega, ki mu križa pot pa naj to bo klošar al pa janki al pa alko al pa politik, vesoljc, zofija…strelka,…zatorej se mi zdi, da neumnih vprašanj praktično ni…….žal ti nočem nič dokazati, ti pa lahko temu verjameš ali pa ne, pa saj veš kakor znotraj, takor zunaj, pa to čisto resno brez ovinkov, izgovorov……oz. zaupanje zavzema prostor znotraj nas, in torej ga ne iščemo zunaj nas samih…….in kako seda jaz to vem? Čisto preprosto, ker jaz zaupam sebi in posledično zaupam tudi tebi ali pa drugemu, ki mi križa pot in se učim, analiziram, se zalezujem…….v glavnem skoz se učim, vlagam vase, nikad kraja…….zatorej hvala tebi tudi za tvoj čas, ki si ga vzela zame, je padel na plodna tla, hvala in lep dan še naprej……zofkafilozofka
24. 5. 2010 ob 21:58 #3221zlati rezČlanBr večer,
hahaha….včasih se monolog spremeni in pač nastane dialog, pa debate…pa te zadeve………..hahahaha………verjetn je dialog posledica monologa in obratno……hahahaha…….nebulizm pač daje več možnosti…..prouzaprou nebolizm traja in traja….. neskončno…..hahahaha…..ko pa se človek začne zavestno spoznavati s svojo egojebo, pa je čist vseeno preko katere tehnike al pa netehnike, glavn, da se zavestno hoče spoznati in je pripravljen vse narest za samospoznanje in prvo je priznanje, pa lahko povsem aktivno in z veseljem doživlja svoj-moj-tvoj-vaš-naš…..nebulizm…..hahahahahaha….pa še galaktični cajt je taprau……. ni, da ni………hahahahaha……..
Res pa je, da nebulizm ljudje jemljemo različno, kar je čist uredu………smo si pač različni……..zato je življenje pravzaprou aktivno privlačno…..hahahaha…..strastno……….človek ima vsak moment možnost svobodnega odločanja in delovanja, deluje pa itak, kakor pač deluje, kakor se je odločil……vendar pa delovanje jemljemo različno……za nekoga je edino delovanje v imenu zbiranja in čuvanja svojega kapitala in čuvanja svoje samopodobe……sej vem, zato mora člouk nenehno bit na preži v imenu materialnosti in zraven spadajo vsa opravičevanja, napotki in obtoževanja in seveda človek ustvarja videz, da je sočuten in si najde neko ciljno skupino, kjer se lahko naklepeta o svoji sočutnosti…in kako bi bilo treba pomagati……..pa te stvari…….hahahaha…….ego je treba nafutrat……hahahahaha…….ego je zmeri lačen, a še niste pogruntal…….no, ja verjeten je bil samo moj…..vaš je ziher oredu…….sej sem jest norc……..hahahahahaha……vi pa le debatirajte kako je treba kakšnemu pomagat…….hahahahaha…….jest pomagam vedno v dogodku, Zofija tudi kakor je napisala…….. pa novga odvetnika imam…..hvala, hvala…………hahahaha………dogodki so vsak dan, vsak moment………..tako lahko vsak moment živim, pomagam, tudi sprejemam pomoč in ne razpravljam kako bi moglo biti in kdo me je kej vprašal, v šoli ponavadi rečejo, govori ko si vprašan, hja nekateri mogoče šolo nesejo domov in jo živijo……tud uredu…….v bistvu je vse uredu, tako jest gledam, vsak se uči iz svoje egojebe, če hoče, sej drugače ne gre……..res pa je, da sama veliko sprašujem, odgovori mi včasih niso všeč…….a sčasoma spoznam, da je bil odgovor ravno pravi, sploh ni mogel bit boljši, tako kot vse, kar se mi je zgodilo in kar se mi dogaja v življenju…..res veličastveno……hja…..smo si različni…………hahahahaha……..zato mi je prou vsak moment v veselje…….se zmeri kej novga naučim……dinamika na višku…hahahaha………in seveda sem zvedavi norec še veselo naprej…..hahahahaha….
Res pa je, da sem včasih delovala prou na vseh področjih iz občutka dolžnosti, tako sem bila navajena……….danes občutka dolžnosti pri meni ni……..je aktivno življenje tako znotraj-kakor zunaj……hahaahaha…….tudi, ko sedim in opazujem lepoto narave, ki je prou vsak moment aktivna imam občutek, da stoprocentno aktivno sooustvarjam, ravno tako imam isti občutek, ko si urejam katerokoli stvar na uradih ali na pošti, v trgovini, ko kuham, spim ali delam za svoje evrčke, da si plačam življenje, ali pa , ko nebuliziram……in pri tem nimam nobenega občutka dolžnosti ampak preprosto srečno živim delujem in prou nobeden se mi ne smili, nisem nč več in nč manj kot vsak na tej zemlji in prou nobenega človeka ne obsojam, pa mi je čist vseeno kaj je naredil, pač ima svojo egojebo in se lahko spozna s svojimi vzorci in se spremeni, tako obrne dogodek v svoje dobro in mi imamo zakone in plačujemo davke, socialno…..torej se stvari urejajo z zakoni, zakoni so pa taki, kakršne smo si naredil, tudi politiki so taki, kakršne smo izvolili…….to tako preprosto je……in nima smisla debatirati kako bi bilo, če bi bilo…….pač, pa kot norc mislim, da se je najbolje aktivno obrniti v sebe in se spoznavati s svojimi miselnimi vzorci v povezavi s čustvi v dogodku, da človek sploh lahko spregleda kakšen svoj vzorec, samo to je aktivno delo, ki potrebuje čas in ni plačno z everčki, torej večina ljudi temu delu preprosto reče lenoba, pa je narjen, jaz temu rečem nedelo, lenobo pa tud fajn poznam, posebno v preteklosti sem jo fejst živela in to duhovno lenobo, ki sem jo opravičevala s tem, da imam preveč za delat, kuker službe in biznisi pa te zadeve……hahahaha…….vsak ima vsak moment svobodno izbiro, da se odloči drugače……hahahahahaha….. sej zato gre pri transformacijah ali kaj…..??????…….ali sem pač jest šla predaleč in sem spet zgrešila, pa bi moglo bit vse samo navidezno, kuker je moda transformacij al kaj, drugo leto bo pa že druga moda al kaj…………..evo spet mal monologa……hahahaha……bilo kuda, monologi svuda……..hahahahaha……..glih zdele sedim zuni pod milim nebom in luna ima lep oranžni šajn, pa tale moj lapi topi je tko fajn, k je majhen, pa ga lohk fletno na teraso nesem in uživam…….tud vam želim lep večer še naprej……
slišmo
24. 5. 2010 ob 22:25 #3222AnonimnežNedejavnoVau, zdaj so pa že alkoholiki prišli v monolog oz. dialog…kaj bo šele ko se bodo priključili še kakšni džankiji……In na koncu se seveda pojavi vprašanje “Zakaj se nekdo vdaja pijači…???”…pa smo spet pri čustvih…
Sočutje ne pomeni, da človeček vse lepo prenaša…včasih je sočutje tudi če človeček uporabi silo in koga “brcne v rit”……skratka človeček je kao sočuten do drugega, ne pusti se pa izkoriščat….včasih mora pa nekoga drugega postavit pred gola dejstva- al bo kaj naredil zase al bo šel pa rakom žvižgat…
25. 5. 2010 ob 0:11 #3223strelkaParticipantJp pa res …jaz sem se danes , ko sem peljala peso na sprehod v gozd …pa mal premišljeval , kar ni ratalo da bi odklopila vse skupaj..ja prav smejala sama seb , pa svojim reakcijam tukaj …ampak smejala prav seb …
tko da ja čustva ta presneta moja čustva ….…včasih mi ne koristjo prov velik ..sam so pa moja in če jih pač ne bi blo ..pol ne bi bila ta Strelka…
Tko da ja sem mela učno uro Jadrana Krta
…pa to tud zakaj sem se lih na te alkoholike spravla ..pa kaj je sve skupaj iz tega ven prišlo …čist ne nanamerno .In prav danes, ko sem se peljala ..pa sem ustavla znancu , ki je alkoholik , pa sva se mal pogovarjala …pa je bil ves vesel , ker bodo spet prišli delat …ima skrbnike , ki zanj skrbijo…pa da ne bo več tolk sam. Živi drugač na kmetiji …bi vse zapil , pa še diagnozo ima psihotika …no nekaj takega …
Prejje vsak dan imel obiske ….zdaj je pa gospa rodila ..pa pač se bolj posveča otročku…
In dobila potrditev , da ne delam nič narobe …Skratka jp očitno so bili res teli alkoholiki …meni jako pomembni
Imejte se lepo …
strelka2010-05-25 00:18:44
25. 5. 2010 ob 12:12 #3224zlati rezČlanDraga Strelka,
res sem bila vesela tvojega posta……sedaj lahko vidimo, da si z mislimi privabljamo dogodke…..tako velja….kakor znotraj, tako zunaj……kar mislimo, lahko takoj na dogodku sprejemamo ali pa tudi ne……učenja nikad kraja…….
Hvala, draga Strelka za sodelovanje iz tvoje realnosti…..vse te debate se materializirajo slej ko prej……tako kot se je tudi prej, le, da smo mogoče prej usmerjali pozornost bolj razpršeno, zdaj pa se lahko na dogodkih bolj usmerjeno samospoznavamo…….kamor usmerjamo pozornost gre naša energija….v to verjamem…….zato sem prou vesela vsakega, ki ima jajca, da se pridruži z svojim monologom, več, ko je monologov iz svoje realnosti- spoznanj, bolj se lahko samospoznavamo in ugotavljamo, da imamo veliko več skupnega, kot si sploh lahko zamišljamo in s tem si nesebično in aktivno pomagamo…..in dobivamo mogoče večjo voljo do samospoznavanja in tako lahko tudi tehnike in procese delamo bolj zavestno in jih doživljamo skozi dogodke prou vsak moment v svojem življenju in ne samo dvakrat al pa petkrat po petnajst minut, ampak prou vsak moment………..
Draga Strelka, tudi ti se imej lepo, pa seveda vse te lepote današnjega dneva želim tudi drugim direktno iz srčne čakre, kakor pravi naš forumski Brezo, ki mu pa tudi želim prou lep aktivni dan……
zdej jo pa kurblava s pesjanarjem iz enga konca prelepe Slovenije, na drug konec…..hahahaha….mava pač najine selitvene situacije……….in to z veseljem……hahahaha
slišmo
25. 5. 2010 ob 12:24 #3225ANAČlanstrelka wrote:
tko da ja čustva ta presneta moja čustva ….
Ma, čustva so zakon! Nikoli ne bi toliko razčistla, če bi jih tlačila v podzavest…prej ali slej bruhnejo na plan…in šele takrat rata štala
strelka wrote:
……In dobila potrditev , da ne delam nič narobe …
No, evo vidiš. Čeprov ne vem, po čem sklepaš, da si delala karkoli narobe
Brezo wrote:
“Zakaj se nekdo vdaja pijači…???”…Jaz sem zelo stroga kar se tiče tega vprašanja…po mojem mnenju noben razlog ni opravičilo za to, da bi se nekdo kakorkoli vdajal kakršnikoli odvisnosti…odvisnost od nečesa….sorry, tak človek je zame slabič….ker se NOČE soočit z svojimi nebulozami, strahovi, zamerami itd, in se potem rajši zateče k npr alkoholu, da svoje misli zatuška, jih potlači globoko v podzavest, da mu ni treba o njih razmišljat…lej, bod car, pa se sooči z življenjem…najlažje se ga je zadet do nezavesti, pa čakimo, da bo minilo…lej, jst vem, da takle bo toliko časa hodil po zemljici, dokler ne bo razčistil, kar mu je razpucat treba….Jst priznam…rada včasih zvijem kak “cigaret”, ampak jst od tega nisem odvisna…mi je všeč filing, znam pa ta filing doseč tudi brez moje opojnice
Drgač pa Strelka in Zofi….matr, sta zataknile Sploh ti Zofija…na vsak način si hotla ta svoje doseč…pr tebi še vedno, draga moja, zelo zelo buta ven Ego…pa reci kar hočeš….pejdi še 1x čez svoje poste….upam, da se boš “prebrala”…si precej “agresivna” , pa ne vzemi tega kot kritiko….jaz te pač tako berem….še veliko dela te čaka, punči . Drgač maš pa zakon mamico, sej ti to veš, samo nikar ne “vleci” njeno zgodovino še v svoje življenje….uf…upam , da nisem šla predaleč…
Aja, Strelka, nisi odpirala nobenih ran. Jaz ne gledam na to kot neko tragedijo…nikoli nisem…res, ni bilo prijetno, pač, jebi ga, šit hapens….nisem edina, ki je imela tako otroštvo….sva oz. imava pa s sestro po drugi strani neizmerno srečo, da imava krasno mamico… in zaradi te situacije, ki smo jo doživljale kar nekaj let, smo si zelo blizu, se druga drugo bodrimo, čaramo z energijami, skratka smo zelo povezane…vprašanje, če bi brez tega bile take kot smo danes…tako, da sem navsezadnje “hvaležna” za vse dogodke, ki so se zgodili, saj sem ravno zaradi tega danes tu, kjer sem…hvala vesolju…hvala usodi…ali komurkoli že….amen…
Lep daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
ANA2010-05-25 12:26:28
25. 5. 2010 ob 15:19 #3233AnonimnežNedejavnoHm, Ana ne sodit prehitro, mogoče si pa ti tudi kdaj padla pri tej lekciji-alkoholizem…v prejšnjem lifeu seveda…ni se glih lahko soočiti s problemi, če ti okolica pravi da si pijanec, slabič, nikoli ne bo nič iz tebe, poglej kako uspešen je tvoj brat….poznam podobno zadevo iz svojega lifea…in sem šele pred leti ugotovil zakaj so človečki ravnal tako kot so…niso vsi notranje dovolj močni, zlasti še če jim tanajbližji sesuvajo moralo namesto da bi jih podpiral…Vsak primer ima svojo zgodbo in nima smisla posploševat, če ne poznaš vzrokov….
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.