Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
30. 1. 2010 ob 16:02 #879zlati rezČlan
Supeerrrrrr, evo knjiga bo kmal zuni….
del tebe nekaj hoce in to stori, drugi del pa misli, da to ni o.k...
Evo, to je cela zgodba mojga lajfa u enem stavku, sej, jest sm vedla, da bo doma cela katastrofa, ampak sm vse eno fajmustru tezila….hahaha
In tako naprej…sam, ko sm bla otrok, sm pac s svojo logiko tezila po otrosk, k sm pa odrasla je blo pa sam bl ekstra large, XXL ….
Notr u men pa skoz borba med mojo logiko pa okolico……egojeba na kvadrat, pol sm pa se prou imela u dogodkih, pol sm pa nabila samopomembnost na miljardo, zdej te stevilke….slismo
30. 1. 2010 ob 19:29 #883NapshaČlanHvala obema ful, jst sicer zivim ze par let v tujini, ampak mam dobro frendico, ki mi posilja slovenske knjige. Se zlo dobr znajdem v vseh zgoraj opisanih zgodbah, bi sam se rekla, da ko cistis eno fiksacijo, pa se opazis ne da si ze v drugi, plus svoji nepovezani deli kot pravi Tadej, juhu, cela zabava, pa sorry zlati rez da sem s temi fiksacijami uletela na sredo nebuloz haha
30. 1. 2010 ob 20:10 #885zlati rezČlan31. 1. 2010 ob 11:59 #894zlati rezČlanEvo, sem mal prebrala tole nedeljsko filozofsko razmisljanje na forumu, pa mi je takoj uletela asociacija na moj cas zgoscenke tri leta nazaj, k sm mela kar naenkrat ful nekih knjig, ampak dnevno sm pa obdelvala Lazareva, Bioenergoterapijo, Integralno biorgonomijo, Polje, pa seveda sm mela tud neki avtorjev iz katerih sta pac Marjan in Tadej crpala svoje znanje….evo enga lepga dne, zdej takrat za mene glih ni blo res nekih lepih dnevov, k sm bla cist u p….i, nesposobna, da bi se sama prezivljala, mogoce sem zarad svoje slabe vesti, da ne morem nc materialno narest za svojo situacijo res tolk not padla v vsako knjigo, nevem, se mi zdi pa ena taka boljsa moznost, ker moj karakter je tak, da moram bit vedno pac zaposlena, ni slo drgac, ni druge, al u glav, al od zuni, jest sm enostavno mogla bit zaposlena, hahaha, ljudi sem se pa itak ogibala, sam kar je blo nujno, me je blo sram….
No, pa mi prvlece POZORNOST eno ime in sicer H.P.Blavatsky, studiram a je to moski al zenska, jest nobene knjige, k bi kej vec men takrat razlozila in evo internet, bravo, evo, plosk,plosk,plosk za takole tehnologijo….
Hiter ugotovim, da je zenska in mi prvlece pozornost s tistimi izbuljenimi ucmi, neki berem, grem na drug site in tako pridm na site teozofija, neki berem….hmm, uf, a res, ne me jebat, ups, pa te stvari…in ugotovim, da mamo slovencki tud eno teozofinjo in evo spet zenska, ne pozabt, da sm bla mozaca na kvadrat in evo jest odkrijem prvo slovensko teozofinjo Almo Maximilijan Karlin in berem, evo Alma ze od otroka vsa bolna, telo neki deformirano, slabotna, ampak ne me jebat, kaksen spirit skoz njeno azivljensko zgodbo,full je neki potovala, pisala, raziskovala, padala, se pobrala… jest sm bla ocarana, za moment hipnotizirana in sm si mal kasnej rekla, evo babo, ce je ta zmogla bom pa se jest, ko jebe…., njene besede so mi zacele odzvanjati u glav k pr norcih :NAJDI SVOJO POT – DRZNI SI JO ZIVETI…..
men je blo kar mal slabo, veckrat sm bruhala, tud nekega apetita takrat nism mela, tud, neki se mi je elektrika zacela kvart tam , k sm zivela, vcasih sm kar kej vidla, kva pa vem keksne sence, ki po vseh pravilih ne bi smele obstajat, razen moje, ampak jest sm vidla sence, blo me je strah, nisem upala okol govort od eneh senc, k me je blo tud sram pa te stvari…, kva bojo pa rekel, evo, zdej se ji ze mesa???????Dnarja tud nism mela za kaksne delavnice, al pa obiske pr kaksnih bioterapevtih, k dohtarju pa nism hotla pa pika.Tk, da jest bi od Alme napisala se ene par stavkov, ki so u meni naredl celo zmesnjavo, scasoma pa tud red…
Almine izjave :
“Natancno opazovanje stevilnih dogodkov v času mojega obstoja, me je prepricalo o tem, da je mnogo stvari v nasem življenju dolocenih vnaprej, ali pa smo pogosto v skladu z usodo tako močno potisnjeni v doloceno smer, da se lahko od predpisane poti oddaljimo le za malenkost”
“Romala bom od templja do templja, od svetisca do svetisca, klicala bogove in podarjala kovance…
Kaj pomaga tisoc templjev, ce lastno srce ni svetisce????”“Ne to, kar te lahko naucimo, ampak spoznanje, ki se dvigne v tvoji notranjosti, ti bo lahko dalo moc, da bos sla cistega srca skoz to bivanje, luc, ki sveti mnogim, ziva tolazba sredi skrbi in trpljenja, vzor sibkim, dvomecim, omahujocim….”
Tole moje nedeljsko filozofsko razmislanje bi pa zakljucla z zadnjo kitico pesmi, ki je na zadnji strani Marjanove Biorgonomije naslov je ČE, ki mi je dala tud precej tinte pit, bi rekla moja stara mama…hahaha
Če sredi mnozice nisi ponosen,
in, če nimaš heroja, ko se družiš s kralji;
če te niti prijatelj, niti sovražnik ne moreta pokvariti;
če ti vsak človek nekaj pomeni, a niti eden preveč;
če znaš dobro izpolniti vsako minuto svojega življenja,
in v vsakem trenutku gres po pravi poti,
“tvoja” bode Zemlja in vsa njena bogastva, ker
POSTAL BOS ČLOVEKP.Kipling
slismo
1. 2. 2010 ob 9:28 #914ANAČlanzlati rez wrote:
Tk, da jest bi od Alme napisala se ene par stavkov, ki so u meni naredl celo zmesnjavo, scasoma pa tud red…Almine izjave :
“Natancno opazovanje stevilnih dogodkov v času mojega obstoja, me je prepricalo o tem, da je mnogo stvari v nasem življenju dolocenih vnaprej, ali pa smo pogosto v skladu z usodo tako močno potisnjeni v doloceno smer, da se lahko od predpisane poti oddaljimo le za malenkost”
“Romala bom od templja do templja, od svetisca do svetisca, klicala bogove in podarjala kovance…
Kaj pomaga tisoc templjev, ce lastno srce ni svetisce????”
“Ne to, kar te lahko naucimo, ampak spoznanje, ki se dvigne v tvoji notranjosti, ti bo lahko dalo moc, da bos sla cistega srca skoz to bivanje, luc, ki sveti mnogim, ziva tolazba sredi skrbi in trpljenja, vzor sibkim, dvomecim, omahujocim….”Tole moje nedeljsko filozofsko razmislanje bi pa zakljucla z zadnjo kitico pesmi, ki je na zadnji strani Marjanove Biorgonomije naslov je ČE, ki mi je dala tud precej tinte pit, bi rekla moja stara mama…hahaha
Če sredi mnozice nisi ponosen,
in, če nimaš heroja, ko se družiš s kralji;
če te niti prijatelj, niti sovražnik ne moreta pokvariti;
če ti vsak človek nekaj pomeni, a niti eden preveč;
če znaš dobro izpolniti vsako minuto svojega življenja,
in v vsakem trenutku gres po pravi poti,
“tvoja” bode Zemlja in vsa njena bogastva, ker
POSTAL BOS ČLOVEKP.Kipling
slismo
Vau…tole je pa še meni ene par klikerjev nardil….
1. 2. 2010 ob 9:32 #915zlati rezČlanBr dan, pa te stvari,
sem pred kratkim omenla Zdravljico, pa to, kuker frej dan…hahaha, pa sem prov pogledala odlomk kere kitice iz Zdravljice je men zdej glih po mojih mislih spanciral in evo mam doma spet knjigo, hja, le kdo ne,evo Poezije dr. Franceta Preserna, evo pogledam Zdravljico in sm se odlocla, da vam napisem celo kitico, pac kitico do konca, ce sm jo glih en mal pac ze omenila…, pa se mi zdi danasnji dan glih taman za tole celo kitico…hahaha….hahaha
MLADENČI ZDAJ SE PIJE
ZDRAVLJICA VAŠA, VI NAŠ UP
LJUBEZNI DOMAČIJE
NOBEN NAJ VAN NE UNIČI STRUP
KER ZDAJ VAS
KAKOR NAS
JO SRCNO BRANIT KLIČE ČAShahaha, pa sm spet mal mislna, pa sm si rekla, tale nas Tadej je tak frajer, da me tkle gvera na svojmu, nasmu, vasmu forumu, pa sm mislna, da pac tak je , kak, je, de je tale kitica glih dons pa za Tadeja, pa kokerkoli ze kdo lohk misle, da mu u rit lezem, pri vsej svari, ma lohk marbit le mal bolj razsirjeno rit, a si predstavljate, kva bi res blo z ritjo, ce bi tkle dobesedno enmu u rit zlezu, marelo odpru, pol pa vn hotu zlezt, hahaha, cela komedija, u glavnem Tadej
slismo
2. 2. 2010 ob 10:26 #939zlati rezČlanSpet mal berem forum, pa mi uleti asociacija na dogodek izpred treh let, semizdi, da se je zgodil mogoce mesec kasneje, k sm prsla z moje prve vecdnevne delavnice u lajfu, z delavnice Marjana Ogorevca Karmicna diagnostika, evo jest sm doma takrat glih drugo knjigo Lazareva brala, je taka bl debela, haahaha, prvo sm sla hiter skoz, mi je bla hiter neki jasna, no tale druga je bla za posrat bi rekla moja stara mama, jest sm se matrala, pa matrala, pa kregala, da men ze nobeden nov govoru, da sm jest ljubosumna, jest ze ne, evo npr. men je blo cist vse eno, ce sm mela tipa kje ga zdej on zura al pa kej, men se tud ni zmeri dal zurat glih z mojim tipom, tk, da sm jo velik sama, k so me tipi vec al maj oviral, sm si mislna in zdej jest obdelujem poglavje o ljubosumju pr Lazarevem, jest nism ljubosumna pa pika, evo, to je bil moj odgovor, k sm preresetala svoje dogodke, evo Lazarev, lohk se mi ucicas kamorkoli, jest ljubosumna nism pa konc, hahahaha kere nebuloze. Seveda sem kaksen mesec kasneje spoznala svojo ljubosumnost v vsej svoji velicini in postal me je kar mal strah s tem Lazarevom, kuker, glej ga tipa, ta ma po enem nevemkerem kljucu prov.
No ravno med branjem druge knjige Lazareva, mene klice frandica, da, ja, da je eden iz Anglije uletu v Ljubljano, k dela tud delavnice, ampak zdej bo pa kaksen teden u Ljubljani, pa dela readinge in me frendica sprasuje, ce grem se jest na reading. Hja, kva cem, ne morem, sej ves, sm cist brez kesa, pa te stvari, pa tud, ce bi ga zdele imela, bi najprej pufe placala, sej ves… Hja, kva neb vedla, sej je bla frendica, pa je rekla, da ma neki everckov odvec, pa da me casti. Ja hura, jupiiii,hvala, hvala, vmes jo se vprasam kva nej bi zdej ta reading pomenu, kva to sploh je, pa mi razlozi, da ma tipo karte, pa da ti pove pac nekak tvojo situacijo in kako ven pridet iz nje. Evo pr men u glav je ze zvonil, mogoce mi bo tale tip znal kej vec povedat…..Evo, najprej frendica k tipotu, pol pa se jest, guna pride ven in evo jest pr tipotu. Evo tipo vrze karte in mi zacne pravt, da sem pac v enem obdobju teme…ampak, da to tud nov kar trajal vecno, da je pac pr men zdej ta cas k je cista tema… Tipo se mi je zdel kul, po en stran je bil cist miren, sproscen, po drug stran mu je pa vse spilal, pa ga vprasam a ta tema pr men, a se marbit vse eno pa vid kej svetlobe, pa te stvari, pa se zamisle, pa mi rece : glej, ppredstavljaj si ogromno crno luknjo in v sredi al pa kjerkoli v tej luknji si predstavljaj eno mejckeno luknjco, recimo velikosti bucke, evo, to je ta svetloba, ko jo imas, drgac ti ne morem povedat. Gotov je vidu, kako so se mi ramena povesla in kako je moj obraz postajal ob tej primerjavi kar mal brez krvi, pa skoc iz stola ves ognjevit in mi rece : no dej mal ustan, k vidm, da tud dihat ne znas. Jest ustanem on me seta gor dol po sobi, jest probam dihat, tk kot on rece, ne gre, ne gre, moj dih je bil samo v pluca, nikakor ga nisem mogla spravit v trebuh, tipo se matra, mi kaze, me drzi za trebuh, men ze neroden, tipo je cist not padu…ampak evo jest sem bla po desetih minutah cist upehana, diha nikakor nisem spravla v trebuh. No, pa se spet usedeva, pa mi rece, da bi blo zlo fajn za mene, ce bi sla na kaksen tecaj joge, al pa tai cija al, chi gonga al pa te stvari, da bi se tud dihat naucila, mi rece, ker to se pac moram, ne gre drugace. Jest mu realno povem o svoji situaciji, pa se zamisle, pa rece : glej, ti men ne rabis dons placat, pa pejd na en tecaj, mogoce za dva dni…Jest ga gledam, mal studiram kva mi tipo govori pa mu recem : a ves kva, da bi sla na tecaj joge je za mene cist brez veze, jest ne morem bit pr mir, men se bo na jogi zmesal, tale tai chi sem pa tud na jutranji telovadbi pr Marjanu neki delala, je pa tud prepocasen, to tud ni nc za mene, za chgi gong glih ne vem kva je, ampak jest nimam nobene vojle nikamor hodet, ce mi bos te evercke pusti, jih bom zapravla za lajf, ampak prezivela bom pa tud brez, tk, da ti kar mej ta dnar, je bil teb namenjen, jest se bom pa ze znajdla. Pa sva se poslovila…jest ga do dons nisem vec srecala, vem pa , da ga bom spet…hahaha
zdele jo bom spet nekam odkurblala, bom pa vsekakor nadaljevala z dogodki, ki so se mi dogajal, k sm pac hotla, ce ne drzga pa vsaj pravilno dihat, hahaha…..vsaj neki, da se naucim…..hahaha
slismo
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.