Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618
- This topic has 927 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by zlati rez.
-
AvtorPrispevki
-
18. 4. 2011 ob 11:59 #9661zlati rezČlan
Halooohahahaha….
jp, strelka…..sem lih v teh dneh preštudirala tole kolobarjenje enoletnic…..jupiiii…..zdej sem pa bizi s planom okol zasajanja dvoletnic in trajnic……..pol bom pa sadike enoletne zelenjave in rožic vmes posadila….tk, da bi imela čim manj dela s pletjem oziroma nč dela s pletjem, ker bi tam, kjer bi bila marbit gola zemlja, recimo med paradajzi delala z zastirko iz slame….pač pokošena trava….in knjiga Permakulturni vrt je lih tist, kar sem rabila…..zdej proučujem lih oddelek, ki govori o sožitju rastlin, tk, da pol tut nč, al pa zelo malo prekopavam in plejem vrt….bolj ga recimo rahljam z vilami in ne prekopavam, kuker jeseni, pa te zadeve…..me prou zanima kako mi bo kej ratalo, zaenkrat sem še vedno navdušena nad rezultati….hahahaha…kuker nej bi dobila v bistvu eno džunglo, kjer vse v sožitju raste z čim manj dela……in ni tradicionalnih pravokotnih ravnih grdic, kjer je vse pošlihtano……..kuker v smislu bilo kuda, kaos svuda….hahahahaha…..hahahaha…zgleda, da se v kaosu nekako najbolj znajdem in mi je pisan na kožo, kuker v kaosu najdet red, pa te zadeve…hahahha…hahahaha….pač bionorc….hahahaha….hahahaha….
slišmo
20. 4. 2011 ob 20:16 #9673jankoČlančaw babe in ostale pičke.
žou, žou… vas ne berem. ker ste face, ko se ne trudite bit lepe pa pametne
lih vidu… da je rezinca dons regrat kuhala… in jest tut
kao da bo med, samo je čist tekoč ratal. pida ej… pa čist po receptu sem delu.
dons pa res ne moreš nobenmu werjet.
samo bom še kej probal.in razlog, zakaj sem se sploh lotil… in bom še kej probal…
bral sem eno tao-istično enostavno kmečko razlago, kako ljudje že stoletja ne jemo pravilno. torej… odkar sami gojimo hrano zase, se podrejamo okusom, ki pa praviloma nimajo dosti skupnega tudi z zdravo prehrano oz. bolje rečeno… primanjkuje nam mnogo stvari, ki smo jih učasih, ko smo jedli lubje, koreninice in liste, nevede zaužili.
seweda mi nikoli ne bo jasno, zakaj je dones življenska doba, k imamo vodo, zrak in hrano zanič, skos stres in idiote lopowske za wladarje… življenska doba med 20 in 100 let… učasih pa zaboga noben ni čez 40, na 10 podlage pokukal.
zmeri bl se mi zdi, da so vsi za sifilisom pokrepal20. 4. 2011 ob 20:22 #9674jankoČlan20. 4. 2011 ob 20:29 #9675jankoČlan20. 4. 2011 ob 20:34 #9676jankoČlan20. 4. 2011 ob 22:33 #9681zlati rezČlanhahaha…sem že neki spesnila in čira-čara in je zginlo….hahahaha…matr, sem se režala….hahahaha….
dragi janko….hvala za najboljše, pa te stvari…..hahahaha…..
janko, v bistvu sem napisala, da je tole bolj sirup in ne med….zdej, če ti hočeš imet trdega, boš moral dodati želirni sladkor….brez želirnega smo pri tamehkih, oziroma tekočih….hahahah…drgač pa uporabljam tale regratov med za moje koktajle…hahaha…naprimer koktejl “Pehta zgoraj brez” se naredi takole : vzameš kriglo od tamalga pira, si uliješ recimo 0,5 dcl regratovega sirupa, dodaš pol stisnjene limone, noževo konico cimeta in zaliješ z mrzlo vodo….al pa “Kosobrinov lulček”….se naredi podobno, le da dodaš še nariban ingver…..dons sem si zmečkala par listov sveže limonine melise, dodala regratov sirup, mal limonce in vodo, js večina regratovega sirupa preprosto popijem zmešanim z vodo in kakšnimi dodatki čist po okusu……na zdravje….včasih dodam regratov sirup tut čaju, čeprou imam čaj najraje brez vsega……samo zelišče in voda….jst ga pač rada pijem…hahahahaha…..kuker regratov sirup v koktajlih…sej,lahko pa alkoholni koktaj iz tega narediš, pa dodaj manj vode, kuker 1 dcl in mal vodke al pa tekile, pa še mal leda…..tukaj domišljija nima meja……vse je dovoljeno….hahahaha…..
ja, še mal pa bomo smrekove vršičke nabiral, pa borove tut….od borovih pride sirup mal bolj rdečkast in mal redkejši, ma je dober…..hahahaha….
pa na tropotčev sirup ne bom pozabila in sicer ga bom delala tako, da ga bom za en mesec zakopala v zemljo, bom delala prvič….tk, da, če ima kdo kakšne izkušnje okol tropotčevega sirupa, nej se javi, pa kej znebulizira….. več ljudi, več ve….hahahaha…..
pred kratkim sem slišala en ubitačno ql nasvet okoli malin na vrtu in sicer se maline po nekaj letih rade selijo po vrtu in skoz manj pridelka je….da pa obstanejo na enem mestu in vsako leto obilno rodijo, jih je pa potrebno pozno jeseni s kolom pretolč kt, hudiča…..kuker, kol v roke in udrihat po malinah….hahahaha…..razlaga je sledeča, da je robidovje itak s svojimi trnji rastlina, ki se rada bori…..zatorej jo je fajn pretolčt in ranit, da se ona bori in s tem obstane na istem mestu, ker se bori in še pridelek je dabest….hahahaha….tko so učaaaaasih delal….hahahaha…
hahaha…janko a piknik prauš….hahahaha…kuker prnese vsak svoje domače pridelke in udri brigu na veselje….hahahaha……nč skrbet zarad riti, se bo že kakšen drug za kazanje javu….hahahaha…sej, mogoče bi pa ti vodu delavnico, kako metat palco na roke in jo hodit iskat, pa, da ni dolgčas….kukerkoli blablabla…pikniki se nam bodo vsem dogajali….prouzaprou je že fajn toplo vreme, pa tut prazniki so pred nami, tk, da nam vsem želim sončna, vesela, nebulistična piknikovanja…..hahahaha….na zdravje…
kuker bilo kuda, piknik svuda…..hahahaha….pa seveda še guna nebulistična… lako se sprema, kad nema, što nema…..hahahaha….hahahaha…slišmo
22. 4. 2011 ob 20:08 #9698jankoČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.