Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618

Prikaz 771 prispevka (od skupno 928)
  • Avtor
    Prispevki
    zlati rez
    Član

Haloooooohahahahaha…

hahahaha….draga strelkaThumbs Up……sej vem, da nisi provocirala, ampak si pa tko živo opisala tole tvojo hojo v hrib in pljuča, ki so delala na polno, tk, da si mi nardila cel gušt….hahahaha…..matr, so moja pljuča kar zastrigla ob teli tvoji zgodbi….kuker jst bi tut….hahaha…leta nazaj, ko sem bila v svoji zgoščenki spreminjanja, lahko bi tut rekla sprejemanja same sebe direktenga v dogajanju, predusem sprejemanja svojih čustvenih reakcij, strahov, svojega miselnega sveta, ki mi je prevajal čustva…..sem živela mal bolj visoko v hribih in sem večkrat lazla v strm hrib in jp, to je boljš, kot savnanje……pa sem spet skozi tvojo zgodbo dobila gušt za bolj matranje svoje fizike na polno…hahahaha…..sej zadnji mesec sem res s telesom padla iz rutine, kuker sem krčila na polno tole mojo parcelo….ampak, zdej je že pri koncu s fizičnim matranjem, pa sem si izmislila novega….kuker laufanje v hrib….hahahaha…zgleeda, da sem mal sado-mazo…..hahahaha….ali pa tudi ne….hahaha…..ma, ja taka sem….jst rada matram tole moje fizično telo…hahahahaha….sej je edino kar je zares moje…hahahahaha….hahahaha…..

jp….dons ga bom solatala, pa cvetačala, pa blitvala….hahahaha….po vsej verjetnosti jo bom še pobrisala na obisk do frendice, ki živi na kmetiji, rabm namreč koruzo, ki si jo bom posadila na enem mestu, namesto ograje….hahahaha….se mi zdi, da bo fajn zgledal, mal odbito, pa še pasal bo v prostor, ker mam tut en konc ograje narejene iz bambusa, kuker mal mehikanskega nadiha, pa še praktično je….hahahaha….pa ima tale moja frendica tut eno črno indijansko koruzo, ki ima zelo poln okus in je bolj nizka, pa še črna barva mi je čist utrgana… tk, da bilo kuda, koruzo sejem nemesto ograje svuda…..hahahahaha…sem pa v koledar pogledala in koruzo moram sejati na dan za plod…..juppiii….bodo imeli tut ptički kej za jest direktenga na vrtu….hahahaha…

matr, mi pa tut zelo paše, da se je malce shlahilo oziroma se še bo….hvala, hvala….pa hvala za dež, ki bo baje danes padal…juhuhuhu….sej pravm, kar se mene tiče je vreme lih tako, kot bi ga sproti naročila…tk, da zgleda, da me Bog čist posluša…..hahahha….njet posluša…prouzaprou bolj ve, kaj mi paše, kot pa jst sama, sem bolj začetnik v vrtičkarjenju….hahahaha….bravo Bog…..in hvala….hahahahaha….bilo kuda, Bog me zna svuda, sej božje kraljestvo je v nas samih ane, tk, da dobimo lih to kar rabimo…hvala, hvala…..hahahahaha…prouzaprou živim vsak dan svojo praznino, kuker praznovanje je moje nebulistično vsakdanje stanje….hahahahaha….hahahha…..hvala, hvala….haahahaha…in čudeži se mi dogajajo….hahahahaha….

vesele nebulistične pozdravčke vsem iz zelenih dolenjskih goric….Hug

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

bi še tole prjavla in sicer tale regratov med, ali boljše rečeno, regratov sirup, ki sem ga nardila, je kar uporaben….hahaha….in sicer si naredim brezalkoholni coctail …..hahahahaha….v kozarec si ulijem o,3 regratovega sirupa, dodam pol stisnjene limone, zalijem z mrzlo vodo…..in je čudoviti coctail za odžejat….ko bom pa meto al pa meliso imela, si bom pa listke zmečkala in jih dodala in bo lih prou….na zdravje….Beer…..matr. že vidm, da bom letos čarala z vsemi temi zelišči, coctaili, medicami….si bom še kakšnega zelenjavnega omislila……hahahahaha….Big smile

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Halooohahahahahaha…

juhuhuhuhu…je fajno vreme ane…..sem prou hvaležna za tole aprilovanje v vremenu…hvala, hvala…..hahahahahahaha…

med tem časom sem dobila tut tisto črno indijansko koruzo….je že v zemlji, je bil včeraj dan za plod…..juhuhuhuhuhuhu…..hvala frendica…..hahahaha…..pa sem dobila sadike stare sorte slovenskega ognjiča, me prou zanima, če je po aromi kej drugačen od tega, ki ga kupim v semenarni…..pa eno drugo vrsto mete sem dobila……juhuhuhuhuhu…..tk, da, pr men vse laufa, kt pr norcih…..hahahahaha….

sem dons dopoldne še za dve mešunge regratovih cvetov nabrala, ker mi teli moji koktejli fulll pašejo…..zdej dam še za noževo konico cimeta notr, tko enkrat na dan…..matr, da se lohka zmišljujem kuker se hočem….pa včasih mal ingverja, kar naribanega…sem pa po ene tednu probala tole regratovo medico in je čudovita…..hahahaha…..bom naslednjič dala še mal žajbla noter….tk, da pijača, ki je trenutno na voljo pri meni so koktejli po kmečko……ala pehta…….hahahaha….je že frendica včeraj po telefonu pogruntala, da je najboljš, če pride na obisk, da prinese eno boco vodke in so pol lohka tut alkoholni koktajli…hahahaha…..

včeraj sem govorila z eno frendico po telefonu in mi je povedala še recept za metin sirup…..hvala frendica……hahahaha……pa sem si mislila, da bi lohka pol tut melisin sirup nardila, pa marbit tut timijanov, kuker materina dušica…..ne vem….če ima kdo kakšno prakso okol tega, nej se prosim oglasi s kakšno nebulozo…….hahahaha…..nas bo verjetno več hvaležnih…..hahahahaha….

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

Smile
    Zanimiva ta indjanska koruza ..sicer pa je koruza itak doma iz Amerike ….tko kot krompir.
    Veš kaj sem pa jaz razmišljala ..da bi tobak rada vsadila …no posejala…
    vačasih ga je imel moj star ata doma pri hiši, pa si je potem s tem fajfo basal …jaz tega nsiem doživela , ampak mi je moja mami to povedla …Smile
    in mi je zanimiv tko …za vic..kakšen je ta tobak …zraste menda kar visioko …pa njbež ga tudi več sort…
    No, če ima kdo semena npr ..se priporočam…Big smile
    Stara sorta slovenskega ognjiča …hm …ne poznam …Embarrassed,vem pa da so eni cvetki topelt eni so pa enojni ..pa da je rumen in oranžen …

drugače pa Rezinica …jaz sem enkrat mal srfala , pa sem tale recept dobila …sem mislila to delat , pa ne bom …ker tega ne konzumiram …za druge -pomeni domače ne bom nič delala , če želijo naj si sami to delajo…Approve
    Domači jager maister…( tko imaš celo leto delo z namaknjem zelišč)

Normal
    0
    21

false
    false
    false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

Jagermaister*-domači

Lapuh – cvet marec

Trobentice- cvet april

Trobentice – listje april

Smreka – vršički april-maj

Robida – listi april -junij in september-oktober

Ozkolistni suličasti tropotec april-september

Navadna marjetica – cvet maj – september

Lapuh – listje maj-junij

Kamilica – cvet maj-junij

Gozdna jagoda – listje maj-junij

Brin – zelene jagode maj

Pelin maj-junij

bezeg- cvet maj-junij

Navadni rman – cvet maj-junij

Žajbelj maj- junij

Ajbiž maj-junij

Meta maj-avgust

Materina dušica maj-september

Vinska rutica maj

akacija- cvet junij

Borovnice – listi pred zorenjem junij

Bela detelja – cvet junij-julij

Janež – zelen junij-julij

Kumina junij-avgust

Majaron junij

Lipa – cvet junij

Širokolistni tropotec junij-avgust

Šentjanževka – cvet junij-avgust

Oreh zelen, zrezan junij

Rožmarin junij-avgust

Srčna moč – cvet junij-avgust

Pravi kostanj – cvet julij

Arnika – cvet julij-avgust

Njivska preslica julij-oktober

Tavžentroža julij-avgust

Navadna melisa julij-avgust

Brin – zrele jagode oktober-november

Sladkor

V večji steklen kozarec za vlaganje nalijemo 5 l žganja (tropinovec ali
    sadjevec) ter postopoma po nabiramo, dodajamo rožice. Listov pest, cvetov 10-20 in majhno peščico plodov.
    Kozarec mora biti vedno pokrit, da tekočina ne izhlapeva. Vedno, ko dodamo
    rožice, z leseno žlico še premešamo. Rastline morajo biti oprane in osušene.
    Jeseni, ko rožice prenehamo dodajati, pustimo še 14 dni, vmes pa občasno
    premešamo. Glede na to, da rastline popijejo nekaj alkohola, ga postopoma
    dolijemo še kakšne 1/2 l. Kozarec naj ne stoji na vročem soncu ali premočni
    vročini.

Izdelava: Žganje precedimo najprej skozi cedilo, nato še enkrat skozi gazo.
    Na 1 l
    žganja vzamemo 1/2kg sladkorja in ga v večji posodi karameliziramo. Ko lepo
    porjavi, zalijemo s prekuhano vodo (na 1/2 kg sladkorja 1/2l vode), pustimo da
    zavre in se sladkor razpusti, nato odstavimo in ohladimo. Dolijemo še žganje,
    premešamo in pustimo stati kakšno uro, nato Jagermeister nalijemo v čiste
    steklenice.

PozdravFlower

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

buhlonaj strelkaThumbs Up za tegale majstra…..sem se sama tut mal spomnila na njega, pa sem neki en recept gledala in skoraj pol zelišč nisem poznalaEmbarrassed….pa sem si mislila, kar pa še ne poznam, pa še bom…..hahahaha….sem pa tvoj recept pogledala, pa moram priznat, da sam ene par zelišč ne poznam in mi je bil kuj bolj všeč….juhuhuhuhu….sej, zdajle se še nisem čist odločila, da ga bom nardila, ker je v bistvu kar nekako zahtevno…pač ne smem pozabit na zelišče, oziroma si moram narest kuker projekt z listom na steni…..hahahahaha….jst sebe poznamApprove, tk, da pr men samo projekti z listi na steni palijo…hahahahahaha….pač, taka semBig smile….hahahahaha…

ejga, ejga, strelka …..hahaha….jst mam semena od tobaka….sem jih dobila lansko leto, pa je blo že prepozno za v zemljo in sicer imam virginija tobak za kadit kuker cigarete in ne za fajfo….hahahaha….mi je frend povedal, ki mi je dal semena, da zraste izredno lepa bogata zelena rastlina in, da je potem liste posušil in seveda zrezal in si zvil cigareto in je blo čist kulll…..imel je edino pripombo in sicer, da ga je ziher mal narobe sušil in, da bo prihodnjič pri sušenju bolj pazil…menda ga je presušil…tk, da, draga strelka, jst ti lohka pošljem tale semena, ni blema…..frend resnično ni mogel prehvaliti čudovite zelene barve mogočnih listov…njemu je zraslo tko do enga metra se mi zdi….ni pa nč kompliciral z zemljo…on je tut dobil semena in jih je taprvo posejal v lonc, da je dobil sadike, pol je dal pa sadike v zemljo….js ga nameravam v prihodnjem tednu sejati v lonec…..pa, da vidmo, kva boBig smile……hahahaha….hahahahha….

fajn bot in če hočeš semena, mi pošlji naslov, pa jih dobiš v pismu……hahahaha….

slišmoWacko

Lepo je če deliš
    strelka
    Participant

No saj ..mene zanima kakšna je …

fajn Rezina …se javimApprove

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Halooohahahaha…..

sem se včeraj spet režala….hahahha…ma, ja, sej se skoz neki režim…..hahahaha…..pred dnevi sem dobila od frendice knjigo z naslovom Permakulturni vrt od Graham Bella….juhuhuhuhuhu….in sem čist presenečena spoznala, da sem v bistvu začela vrtnariti permakulturno….hahahaha….tele moje gredice in gnezda, ki sem jih naredila, so narejene deloma čist po knjigi…..hahahaha…pa tut razporeditev zelenjave, zelišč in grmovnic, dreves, pa te stvari….sem zgleda intuitivno obvladala….hahahaha….bravo jst…hhahaha….

lansko leto sem se namreč sredi poletja preselila sem in, ker je bila prevelika vročina in zemlja preveč suha in zbita, sem pač samo opazovala parcelo in dobivala ideje, jih preoblikovala…predusem sem imela v glavi, kako bi najlažje s čim manj dela naredila zelenjavno, cvetlični, zeliščni vrt….tk, da sem se čez poletje pač namislila in na jesen začela izvajati zamisel…..in seveda pred mesecem dni nadaljevala….in sem zdej v knjigi ugotovila, da delam v bistvu permakulturni vrt…hahahahaha….knjiga je dobra, kt svina, sem dobila še en kup praktičnih v izi nasvetov…..juhuhuhuhuhu….sej o permakulturi sem že slišala, ker sem prebrala tisto knjigo od Holcerja, gunga kmeta iz Salzburških višav…..ampak on ima kmetijo na nekaj hektarjih in to na višini se mi zdi, da med 1200 in 1500 nadmorske višine….in mu vse kuker raste z čim manj dela…..hahahaha…tale knjiga, ki sem jo pa zdej dobila je pa čist za vrtičkarje in je nadpraktična, enostavna….juhuhuhuhuhu…priporočam vsakemu vrtičkarju…hahahaha….

Kaj je permakultura….je vprašanje v knjigi…..in najkrajši odgovor bi bil, da je to umetnost na meji možnega…..hahahaha…ideje v knjigi so neverjtno praktične in enostavne…to je vrt, ki posnema naravo in seveda ni značilen strogo urejen vrt, kakršnih smo navajeni…lih za mene….hahahaha…..

Carl Yung je napisal…vsak bi moral imeti košček vrta, pa naj je še tako majhen, da bi lahko ohranjal stik z zemljo in torej z nečim globjem v sebi…..bravo CarliClap….hahahaha….

vsem vrtičkarjem priporočam tole knjigo Permakulturni vrt – Graham Bell…, ki temelji s svojimi idejami predvsem na opazovanju narave…in podaja uporabne tehnike po katerih bo vrt zelo rodoviten in hkrati ima človek čim manj dela z njim….hahahahaha….lih za takele norce, kt sem jst….hahahahaha….

pozdravčke iz dolenjskih goric iz nadmorske višine 333 metrov, kjer smo permakulturno čist skonektani….hahahaha…..matr, tale konekšen mi pa tanjboljš znese…hahahaha…kuker non-stop delam iz praznine, pa še na univerzalno informacijsko polje sem zgleda non-stop priklopljena….hahahaha….hvala, hvala in bravo jst….to je pač nebulistična tehnika pri kateri si enkrat znanstvenik, drugič norc…hahahaha…hahaha…povezava je pa preprostost…hahahaha….

in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj ustvarjamo…..hvala, hvala…in, ker se poklicno ne ukvarjam z nebulizmom, me tut nobeden ne more prjavit…..hahahaha…..torej vam še vedno lahko čist zastonj težim…hahahaha….love youHeart…..

slišmoWacko

Lepo je če deliš
Prikaz 771 prispevka (od skupno 928)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.