Naredimo si pravi domač jogurt
- This topic has 11 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 12 years, 6 months nazaj by .
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Naredimo si pravi domač jogurt
Tukaj koga povprašaj:
Drugače bom jaz imel čez kake tri tedne že dovolj veliko gobico, da jo lahko dam naprej, če bo koga zanimalo, čeprav imam že kar vrsto.
Oldie2011-08-10 18:27:24
Evo bom tukaj…
Je bilo malo preveč kozjega mleka …ga je prinesel še nekdo,
za poskusit.
In se je naredil sirček pri nas temu rečemo kar skuta .
Samo da se ne drobi , ampak je taka potička-hlebček…ko je
narejeno
Če bo kdo imel priliko naj poskusi …–
Mleko damo kisat .
Da gre hitreje gre takole …na en liter mleka eno žlico
jogurta lahko tud mal več .
Recept je tak : na tri litre mleka en lonček jogurta čim bolj čistega brez dodatkov …navadnega.
Pustiš da se skisa …
Nato to vliješ v posodo in segreješ na 40 stopinj
..približno …lahko tud mal več …ampak ne pa preveč, se pokvari okus…
Takrat se sirotka izloči …od sirčka.
Potem precediš …jaz ga kar čez cedilo …spodaj pa gazo .
To pustiš kar nekaj ur , da se fino odcedi …
In to je to …
Sama nisem mleko posnela …ko je bilo kisano , tako da je bil
srček kar masten pa bolj mehak , lahko se pa smetana posname …pa je skuta potem
bolj pusta.
Tak sirček ima specifičen okus ….
Ko ga posoliš , no jaz sem dodala potem še česen …pa še kaj
se lahko eksperimentira ..je odličen namaz.
Tako se dela vsa skuta ..ne glede kakšno mleko imamo, tule
je bilo kozje mleko.
strelka2012-05-05 20:44:42
Veš kako je … kozje mleko zelo močno.
strelka2012-05-05 20:59:03