moj vrt

Prikaz 274 prispevka (od skupno 299)
  • Avtor
    Prispevki
  • #25744
    ozelot
    Participant

    Paprika rabi ful dobro pognojeno zemljo in zalivanje.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #25745
    strelka
    Participant

    ja …

    pognojeno je kar …no tko kot za ostale vrtnine …
    pa toplota ji paše a ne…Smile, sonce …
    letos je vlage dovolj ..sončka pa mal manjka ..
    če sem pa že zgoraj nakladala o paradjzu ..tud paradjz obožuje vodo ..posebj ko dela plodove …
    mora biti pa zračen prostor ..
    en gospa se je prav hvalila …kako ima lep paradajz doma v rastlinjaku …
    potem je šla na dopust ..pa so ji ga zalivalai ..rastlinjak pa nič zračili …uf vse ima rjavo … gnilo ..plodovi tud črni ..Confused
    krompir pa ne …on pa bolj uživa, če ima bolj suho ..no ni za pretiravat ..ampak moče pa res ne prenaša …
    zanimivo ..pa vsi so iste sorte rastline no vrsta ..razhudniki

    strelka2014-08-06 11:34:01

    Lepo je če deliš
    #25831
    ozelot
    Participant
    #25832
    strelka
    Participant

    Ima pa tako strupeno ime …Big smile tale rožca …

    po imenu sodeč je tud huda ,ko vrag

    enkrat sem gledala oddajo o škorpijonih pajkih -strupenih, skratka o samih takih prijaznih žvelehTongue..
    najbolj strupen škorpijon je rumen …oker barve Winkmislim da živi v Mehiki …če se ne motim
    zato moja asociacija ..da zna bit tole huda -pekoča zadeva.
    in kaj počeneš potem s tem ostrim zadevcam?
    jih posušiš , kar pohrustaš sveže Shocked, v olje namočiš?
    ***********************
    tako krompir je skopan …ni bil preveč debel ampak kar , tudi gnil ne preveč.
    Čebula se je tudi pobrala …za to sem bila pa jaz zadolženaTongue je tud lepo spucana in se suši …tako da
    kakšno glavco ..mam v dobrem …Big smile
    hec …Wink
    pa stročji fižol je tudi lep ….Approve
    obožujem stročji fižol …Smile
    Sem ravno razmišljala kolko je fajn …če se lahko kaj posadi. Tudi, če ni pridelek 1 klase po videzu …ampak je pa doma pridelano …čist drug okus.
    tud drugačen od bio eko v trgoviniWink-boljši!
    Lepo je če deliš
    #25833
    ozelot
    Participant

    Papriko posušim pol pa al polovičke namočim v olje al pa jo zmeljem v prah in se dodaja jedem. Cele ne morem pohrustat ker že če dam eno seme v usta žge k hudič. Ta sorta doseže 2 mio skovilov pokočnosti. Primerjava z tabascom ki ima enih 2500 skovilov.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #25836
    strelka
    Participant

    Kaj je to skovil Embarrassed? Če je enota za hudost paprikE , me pa res zanima kako to izmerjo …

    dajo v usta ..pa kdo potem bolj tuli ..oz mora več mleka popiti za tem?Big smileLOL

    E …na to je bil pa en pogovor …kako posušit paprikoBig smile?
    Najbrž v sušilniku, pečica, pa ventilacija …sonce pride tud v poštev? Paprika ima ogromno vode v sebi?
    In kako posušit paradajz?
    Sem enkrat kupila sušen paradajz …pa mi je bilo všeč.
    Sem ga potem zalila z olivnim oljem, da je bil čist pokrit zaprla in dala v hladilnik .
    Je fajn začimbaSmile.
    S predpostavko, da pri meni ni sušilnika pa tud klime ne. Ostane pečica pa sonce …
    Sem enkrat mi je nekdo rekel in prebrla sem tudi, da suši petršilj v pečici pa ventilacijo …jah jaz sem ga speklaLOL, skratka ..če kdo to dela …kako se to nardi?
    Men tko ne uspe…
    pri nas doma sušijo sadje pozim na kaminu ..paradjz bo pa do zime še fuč Big smile iz skrinje in sušenje se pa sploh ne predstavljam kaj bo ratalo …LOL

    strelka2014-08-14 17:12:14

    Lepo je če deliš
    #25839
    ozelot
    Participant

    Jest sušim v sušilcu za perilo. Dam not celo hajbo robe v tako posebno vrečko…vrečka iz mreže lih prav gosta da ven ne pade. Sej se hitro posuši. Enih 2 kroga rabi za papriko al pa paradajz.

    Ma zajebavam se LOL. Imam sušilec za sadje.

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

Prikaz 274 prispevka (od skupno 299)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.