moj vrt
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › moj vrt
- This topic has 298 odgovorov, 24 glasov, and was last updated 9 years, 3 months nazaj by glas.
-
AvtorPrispevki
-
6. 8. 2014 ob 11:16 #25744ozelotParticipant6. 8. 2014 ob 11:28 #25745strelkaParticipant
ja …
pognojeno je kar …no tko kot za ostale vrtnine …pa toplota ji paše a ne…, sonce …letos je vlage dovolj ..sončka pa mal manjka ..če sem pa že zgoraj nakladala o paradjzu ..tud paradjz obožuje vodo ..posebj ko dela plodove …mora biti pa zračen prostor ..en gospa se je prav hvalila …kako ima lep paradajz doma v rastlinjaku …potem je šla na dopust ..pa so ji ga zalivalai ..rastlinjak pa nič zračili …uf vse ima rjavo … gnilo ..plodovi tud črni ..krompir pa ne …on pa bolj uživa, če ima bolj suho ..no ni za pretiravat ..ampak moče pa res ne prenaša …zanimivo ..pa vsi so iste sorte rastline no vrsta ..razhudnikistrelka2014-08-06 11:34:01
13. 8. 2014 ob 11:20 #25831ozelotParticipantMoj pridelek Moruga yellow scorpion
Vedno znova vse po starem
13. 8. 2014 ob 13:48 #25832strelkaParticipantIma pa tako strupeno ime … tale rožca …
po imenu sodeč je tud huda ,ko vragenkrat sem gledala oddajo o škorpijonih pajkih -strupenih, skratka o samih takih prijaznih žveleh..najbolj strupen škorpijon je rumen …oker barve mislim da živi v Mehiki …če se ne motimzato moja asociacija ..da zna bit tole huda -pekoča zadeva.in kaj počeneš potem s tem ostrim zadevcam?jih posušiš , kar pohrustaš sveže , v olje namočiš?***********************tako krompir je skopan …ni bil preveč debel ampak kar , tudi gnil ne preveč.Čebula se je tudi pobrala …za to sem bila pa jaz zadolžena je tud lepo spucana in se suši …tako dakakšno glavco ..mam v dobrem …hec …pa stročji fižol je tudi lep ….obožujem stročji fižol …Sem ravno razmišljala kolko je fajn …če se lahko kaj posadi. Tudi, če ni pridelek 1 klase po videzu …ampak je pa doma pridelano …čist drug okus.tud drugačen od bio eko v trgovini-boljši!14. 8. 2014 ob 14:27 #25833ozelotParticipant14. 8. 2014 ob 17:04 #25836strelkaParticipantKaj je to skovil ? Če je enota za hudost paprikE , me pa res zanima kako to izmerjo …
dajo v usta ..pa kdo potem bolj tuli ..oz mora več mleka popiti za tem?E …na to je bil pa en pogovor …kako posušit papriko?Najbrž v sušilniku, pečica, pa ventilacija …sonce pride tud v poštev? Paprika ima ogromno vode v sebi?In kako posušit paradajz?Sem enkrat kupila sušen paradajz …pa mi je bilo všeč.Sem ga potem zalila z olivnim oljem, da je bil čist pokrit zaprla in dala v hladilnik .Je fajn začimba.S predpostavko, da pri meni ni sušilnika pa tud klime ne. Ostane pečica pa sonce …Sem enkrat mi je nekdo rekel in prebrla sem tudi, da suši petršilj v pečici pa ventilacijo …jah jaz sem ga spekla, skratka ..če kdo to dela …kako se to nardi?Men tko ne uspe…pri nas doma sušijo sadje pozim na kaminu ..paradjz bo pa do zime še fuč iz skrinje in sušenje se pa sploh ne predstavljam kaj bo ratalo …strelka2014-08-14 17:12:14
14. 8. 2014 ob 17:22 #25839ozelotParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.