Mineralno, živalsko in rastlinsko kraljestvo

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Mineralno, živalsko in rastlinsko kraljestvo

 • Avtor
  Prispevki
 • #30419
  TinaP
  Član

  Prej sem brala temo, v kateri ljudje sprašujejo za svoj osebni kristal, pa mi je padlo na pamet, da bo mogoče komu zanimivo, kako moderna homeopatija razdeli ljudi. Po tem sistemu bi nekdo imel osebni mineral, nekdo osebno rastlino, nekdo drug pa osebno živall.

  To idejo je razvil zelo znan in spoštovan indijski homeopat Dr. Rajan Sankaran. V vsakem človeku naj bi vibrirala ”človeška melodija”, zraven pa še druga (on to imenuje The other song), ki je mineralna, rastlinska ali živalska. Po domače povedano, v vsakem človeškem bitju odzvanja še druga energija, ki je iz enega iz kraljestev.
  Kadar je človekova vitalna energija v neravnovesju, človek zboli na različnih ravneh in takrat lahko ta ”druga energija” postane premočna, na nek način prevlada tisto človeško in se preveč izraža. Človek se začne ekstremo odzivati in izražati simptome, ki jih lahko izkušen homeopat prepozna in poveže s homeoatskim zdravilom, ki je narejeno iz minerala, rastline ali živali. Po principu ”klin se s klinom izbija” se energija uravnovesi.
  Skratka, padlo mi je na pamet, da če po tej razdelitvi nekdo nosi v žepu kristal, bi lahko nekdo drug nosil rastlino ali živalski del, dlako, zob… Sigurno so ljudje včasih prakticirali to.
  ( Homeopatija je sicer danes to dvignila na bolj fino raven, kjer je substanca potencirana in pač poješ kroglico.)
  Lepo je če deliš
  #30421
  Fiona Mojca
  Participant

  Zanimivo, da o tem govori tudi homeopatija, kot praviš.

  Po nekih šamanskih idejah naj bi imel vsak človek imel svojo osebno rastlino in svojo žival moči, ki ga spremljata celo življenje oz. vsaj do tedaj, ko zaključi z nalogo, ki si jo je zadal opraviti v tem življenju. Potem lahko dobi drugo (kar se bolj redko zgodi). Osebni kristal sigurno tudi paše tukaj zraven kot predstavnik kraljestva mineralov.

  Moja izkušnja z živaljo moči je bila zelo močna. bilo je tako, kot bi srečala starega prijatelja, ki je ves čas čakal tam, da se spomnim, da moram navezat stik ;) Gre za to, da se povežeš z delom sebe (svoje duše), ki ima v zdajšnjem življenju neke lastnosti, ki so značilne za določeno žival. Po tistem, ko sem se povezala, se mi je intuicija ful okrepila, bolj sem se usidrala v življenje, na videz nepovezane stvari so se začele sestavljat v eno sliko (pri terapijah)…

  Zdaj vem tudi, kateri kamen je moj. Hvala, Tadej.
  Potem pa najdem še svojo rastlino. Pa da vidmo, kaj bo. Smile Po mojem občutku z vsako to stvarjo integriraš en del sebe.

  Bi pa rekla, da je vsak človek bolj povezan z enim od kraljestev. Tako je Tadej s kraljestvom kristalov. Imam kolegico, k je ful z rastlinami. Najbrž je zato ful smiselno najprej najti svojega pripadnika v tistem kraljestvu, s katerim si najbolj povezan. S tistim najlažje delaš. Smile

  Lepo je če deliš
  #30423
  TinaP
  Član

  Ta razdelitev je temelj moderne homeopatije. S tem, d aje nekdo mineralni tip, nekdo rastlinski, nekdo pa živalski in to nas spremlja celo življenje. Čeprav ima vsak znotraj sebe elemente vse 3 kraljestev, pripada k enemu, torej ima samo žival ali smao mineral ali samo rastlino oziroma je to zelo velik del njegove energije.

  Zelo je zanimivo to analizirati, ker ima vsaka vrsta in podvrsta živali določene teme in lastnosti, vsaka vrstica in stolpec periodnega sistema svoje življenjske in razvojne teme, vsaka rastlinska družina in tisoče rastlin vsaka obravnava svoje področje. Na primer lilijevke so take in take, prvi stolpec periodnega sistema imajo spet ene posebne lastnosti… Takšnih zdravil je v homeopatiji okoli 6000, tako d aje zelo podrobno razdelano.
  To je tak bolj duhoven homeopatski pristop, pač bolj moderno. Nauči te, kako nismo ločeni od drugih bitij in od sveta in kako se vsi prepletamo eni preko drugih.
  Lepo je če deliš
  #30424
  Fiona Mojca
  Participant

  TinaP wrote: Ta razdelitev je temelj moderne homeopatije. S tem, d aje nekdo mineralni tip, nekdo rastlinski, nekdo pa živalski in to nas spremlja celo življenje. Čeprav ima vsak znotraj sebe elemente vse 3 kraljestev, pripada k enemu, torej ima samo žival ali smao mineral ali samo rastlino oziroma je to zelo velik del njegove energije.

  Zelo je zanimivo to analizirati, ker ima vsaka vrsta in podvrsta živali določene teme in lastnosti, vsaka vrstica in stolpec periodnega sistema svoje življenjske in razvojne teme, vsaka rastlinska družina in tisoče rastlin vsaka obravnava svoje področje. Na primer lilijevke so take in take, prvi stolpec periodnega sistema imajo spet ene posebne lastnosti… Takšnih zdravil je v homeopatiji okoli 6000, tako d aje zelo podrobno razdelano.
  To je tak bolj duhoven homeopatski pristop, pač bolj moderno. Nauči te, kako nismo ločeni od drugih bitij in od sveta in kako se vsi prepletamo eni preko drugih.

  Ful zanimivo. Kako pa veš, kateremu kraljestvu bolj pripadaš? Za sebe ne bi mogla rečt, ker se mi ne z di tko jasno, kot pri kom drugem. Mi pa žwau zelo fajn paše, tko da mam mogoče že kr tle odgovor :)

  Lepo je če deliš
  #30425
  Fiona Mojca
  Participant

  Tadej v enem videu pravi, da se pri stresanju tvori torzijsko polje, ki povzroči, da so homeop.zdravila tako učinkovita.

  Ja, sem našla. Video z naslovom Torzijsko polje 2, pri času 6.00. Brezveze, da se mučim z linkom, ker ga ne znam prpopat :)

  Lepo je če deliš
  #30428
  TinaP
  Član

  Kam kdo pripada ve, če se analizira to, kakšen je oziroma kako gleda na svet. Včasih je to zelo izraženo in se takoj opazi, pogosto je pri komu, ki ni v ravnovesju, močno izraženo. Včasih pa človek tega ne pokaže in je težko ločiti.

  Najbolj groba razdelitev je naslednja: minerali – strukturiranost, organiziranost, preciznost, simetričnost, stabilnost, nespremenjljivost, vedno išče vzroke znotraj sebe (kadarkoli je nekaj narobe, misli da je v njem vzrok, da je znotraj njega nekaj narobe, kot da mu nekaj manjka, ali ima nečesa preveč, ali se mu je podrl sistem, struktura, tudi uporablja takšne besede, tudi besede moj, moje (moje zdravje, moja družina, moje bolečine…).
  Rastline – občutljivost, spremenjljivost, pada pod vpliv drugih, neorganiziranost, kaos, prilagodljivost, nestabilnost, čustvenost, reaktivnost . Kadar je nekaj narobe, vidi kot da vse prihaja od zunaj, za njegove težave so krivi oz prihaja vzrok od drugih ljudi, okoliščin, dogodkov…Govori: občutljiv sem na…, to me boli, tega ne prenašam, to vpliva name…
  Pri živalih gre za tekomovalnost, boj za obstoj in preživetje, tekmovanje, dominanco, podložnost (zelo velika razlika je na primer med plenilci ali dominantnimi živalmi ali manjšimi, podložnimi, ki so bolj na dnu prehranjevalne verige. Vedno je tema v stilu eden proti nekomu drugemu, preganjanje, konflikt, instinkt za napad/obrambo, včasih morajo pripadati skupini (če gre za takšno žival), izražena je seksualnost, energični so, gledajo v oči. Govorijo kot da oni niso ljudje: na primer ljudje so slabi, tisti grozni ljudje, na splošno lahko govorijo o ljudeh kot o ”tistih”, ne rečejo ”mi ljudje”, ampak ”oni”.
  Obstajajo tudi zelo tipične teme v sanjah, strahovi, način oblačenja… recimo mineralni tipi so večinoma preprosto oblečeni, dve ali ena barva, vse se ujema, urejeno, struktirirano, lahko uniformirano. Rastline so bolj umetniške in znajo biti zelo barvito oblečeni, cvetlični vzorci, nakit… Živali včasih živalske vzorce, privlačno, oprijeto, izzivalno, barvito…
  Ampak vse to, kar sem napisala, je zelo splošno in površno, ne moreš se iz tega analzirati. Različne živali, rastline ali elemeti periodnega sistema (plus lantanidi in aktinidi), imajo vsaka posebne lastnosti in doživljanje sveta.
  Lepo je če deliš
  #30437
  strelka
  Participant

  Smile..

  no zanimivo …
  me pa spominja na tole , zemlja , voda , zrak …eter pa nisem našla pri tem.
  se mi pa zdi …da je človek velim bolj kompleksen…
  kaj vem minerali so minerali imajo svojo zavest , rastline imajo svojo , živali svojo ..
  človek ima svojo ….
  kljub temu ja …da smo vsi na svojem nivoju ..imamo nekaj skupnega ..
  izhajamo iz enega …
  tako da …a ni tole mal tko …preveč posplošenoEmbarrassed?
  ker se tako oblačiš , ker tako sočustvuješ ker si tako kreativen si to …

  strelka2015-10-12 17:07:00

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.