MED IN CIMET
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › MED IN CIMET
- This topic has 11 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 13 years, 8 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
18. 1. 2011 ob 9:35 #8190tadej pretnerModerator
Po internetu so predd časom krožile informacije o zdravilnem delovanju meda in cimetas, ki ju podajam spodaj. Ampak občutek imam, da je treba biti pri uživanju te kombinacije precej previden. Tole z medom in cimetom sem zadnje 14 dni redno počel vsako jutro. Rezultat – totalno mam zjahano črevesno floro. Nimam ideje, kaj drugega bi bilo lahko vzrok, zato me zanima, ali se je še kdo “igral” z medom in cimetom in kakšni so bili rezultati.
No, tole pa so domnevni učinki:
M E D I N C I M E T
UVOD
• Ugotovljeno je, da mešanica medu in cimeta zdravi mnoge bolezni
• Med proizvaja večina dežel na svetu
• Ayurvedska in Yunani medicina so stoletja uporabljale med kot glavno zdravilo
• Znanstveniki imajo tudi danes med za zelo učinkovito zdravilo za vrsto bolezni
• Med se lahko uporablja brez stranskih učinkov za vse vrste bolezni
• Današnja znanost pravi, da med, čeprav je sladek, če se ga jemlje v pravem odmerku kot zdravilo ne škoduje diabetikom
• Znani magazin po imenu Weekly World News je v Kanadi 17. januarja 1995 v skladu z ugotovitvami zahodnih znanstvenikov objavil listo bolezni, katere se zdravijo z medom in cimetomARTRITIS (VNETJE SKLEPOV)
• Enoto medu zmešate z dvema enotama vode, dodate malo čajno žličko cimetovega prahu, napravite maso in na lahko masirate obolele dele telesa
• Bolečina popusti v eni do dveh minut
• Druga varianta: vsako jutro in vsak večer v skodelico vroče vode dodati dve žlički medu in eno malo čajno žličko cimetovega prahu
• Če se to pije redno, si lahko pozdravite celo kronični artritis
• V nedavnem tretmaju, ki so ga izvajali na Univerzi v Kopenhagnu, je navedeno, da so zdravniki dajali svojim pacientom mešanico ene jušne žlice medu in pol čajne žličke cimetovega prahu pred zajtrkom. Rezultat je pokazal, da je v roku enega tedna od 200 ljudi, katerim so dajali to mešanico, kar 73 povsem prenehalo boleti, v roku enega meseca pa so skoraj vsi, ki sicer niso mogli hoditi in se gibati, začeli hoditi brez bolečin.IZGUBA LAS
• Vsi, ki so izgubili lase ali postajajo plešasti lahko pred kopanjem zmešajo vroče oljčno olje, eno jušno žlico medu ter eno čajno žličko cimetovega prahu ter to maso dajo na lase, pustijo cca 15 minut, nato operejo lase.
• Efektno je že, če se drži 5 minutINFEKCIJE MEHURJA
• Popije se: dve jušne žlice cimetovega prahu z eno čajno žličko medu v kozarcu mlačne vode
• To uničuje bakterije v mehurjuZOBOBOL
• Napravi se masa iz ene čajne žličke cimetovega prahu in pet čajnih žličk medu ter se da na oboleli zob.
• To se lahko naredi 3 krat dnevno, vse dokler zob ne neha boletiHOLESTEROL
• Če daste pacientu, ki ima povišan holesterol dve jušne žlice medu in tri čajne žličke cimetovega prahu pomešano z 4,5 dl čaja, to zniža nivo holesterola v krvi za 10% v roku 2 ur
• Tako kot za tiste, ki imajo artritis, enako mešanico lahko pijejo 3 x dnevno tisti s povišanim holesterolom, in zdravi vsakršno kronično povišanje holesterola
• Kar se tiče informacij iz navedenega magazina, jemanje čistega medu dnevno s hrano znižuje nivo holesterola.PREHLADI
• Vsem z običajnim ali zelo resnim prehladom se priporoča, da tri dni dnevno jemljejo po eno jušno žlico mlačnega medu s ¼ čajne žličke cimetovega prahu
• Ta način ozdravi večino kroničnih kašljev, prehladov in izčisti sinuseNERVOZA IN BOLEČINE V ŽELODCU
• Med skupaj s cimetovim prahom zdravi bolečine v želodcu in odstranjuje želodčne čire
• Vetrovi: v skladu s študijami izvedenimi v Indiji in na Japonskem, med s cimetom odpravlja vetroveBOLEZNI SRCA
• Napravite maso iz medu in cimetovega prahu ter to mažete na kruh namesto želeja ali džema; to redno zajtrkovati.
• To zmanjšuje holesterol v arterijah in zmanjšuje (preprečuje) srčno kap
• Vsem tistim, ki so že doživeli srčno kap tak zajtrk odpravlja možnost ponovitve
• Redno uživanje takega zajtrka zmanjšuje zadihanost in krepi srčne utripe
• V Ameriki in Kanadi različni domovi za oskrbo uporabljajo take zajtrke za svoje paciente in so ugotovili, da se je izboljšala elastičnost in zmanjšala zamašitev arterij in ven in so se arterije in vene dejansko revitalizirale.IMUNOLOŠKI SISTEM
• Dnevna uporaba medu in cimetovega prahu jača imunološki sistem in ščiti telo pred bakterijami in napadi virusa
• Znanstveniki so ugotovili, da med vsebuje različne vitamine in železo v velikih količinah
• Stalna uporaba medu jača bela krvna telesca v borbi z bakterijami in virusnimi boleznimiPREBAVA
• Če se pred zajtrkom vzame cimetov prah posut z dvema jušnima žlicama medu, to zmanjšuje kislino in pomaga prebaviti tudi »najtežje« jedi
GRIPA
• Znanstvenik iz Španije je dokazal, da med vsebuje naravno sestavino, ki ubija začetne klice gripe in preprečuje, da pacient dobi gripo.
DOLGO ŽIVLJENJE
• Kadar se redno pije čaj narejen z medom in cimetovim prahom to podaljšuje življenje
• Vzemite 4 žličke medu, 1 žličko cimetovega prahu in 3 skodelice vode, prekuhaš in narediš čaj.
• Popiješ ¼ skodelice, 3 – 4 x dnevno. To vzdržuje kožo svežo in nežno ter preprečuje staranje
• Življenjska doba se podaljšuje tudi tako, da oseba stara 100 let začne delati rutinska dela mlajših od sebe 20 let.MOZOLJAVOST
• Napraviš maso iz treh jušnih žlic medu in ene čajne žličke cimetovega prahu
• Pred spanjem s to maso namažeš mozolje in zjutraj umiješ s toplo vodo
• Če to delaš vsak dan, v roku 14 dni mozolji izginejoINFEKCIJE KOŽE
• Ekcemi, lišaji ter vse vrste kožnih infekcij – zdravimo tako, da med in cimetov prah v enakih delih zmešano in damo na obolela mesta
HUJŠANJE
• Vsako jutro, pol ure pred zajtrkom, na tešče in zvečer pred spanjem popiti med in cimetov prah prekuhan v eni skodelici vode
• Če je to reden zajtrk se izgublja teža tudi pri najdebelejših
• Prav tako, redno uživanje takšnega zajtrka ne akumulira maščob v telesu, celo pri visokokalorični dijeti.RAK
• Na Japonskem in Avstraliji so odkrili, da med in cimet uspešno zdravita rak želodca in kosti
• Pacienti s temi oblikami raka morajo dnevno jemati jušno žlico medu s čajno žličko cimetovega prahu 3 x dnevno en mesecUTRUJENOST
• Znanstvene študije so dokazale, da je sladkor, ki ga vsebuje med bolj koristen kot škodljiv za moč telesa
• Ljudje srednjih let, ki jemljejo med s cimetovim prahom v enakih delih so mobilnejši in fleksibilnejši
• Dr. Milton priporoča jemanje pol jušne žlice medu v enem kozarcu vode, posuto s cimetovim prahom po jutranji toaleti ter po tretji uri popoldne, ko vitalnost telesa začne upadati; vitalnost telesa se poveča že po enem tednu jemanjaSLAB ZADAH
• Ljudje v Južni Ameriki zjutraj pred vsakim uživanjem grgrajo (izpirajo grlo) z mešanico ene čajne žličke medu in cimetovega prahu, zmešano v topli vodi
• Tako njihov dih ostane svež čez cel danIZGUBA SLUHA
• Jemanje enakih delov medu in cimetovega prahu vsako jutro in zvečer vrača sluh.
18. 1. 2011 ob 12:20 #8194NatašaČlantadej pretner wrote: Po internetu so predd časom krožile informacije o zdravilnem delovanju meda in cimetas, ki ju podajam spodaj. Ampak občutek imam, da je treba biti pri uživanju te kombinacije precej previden. Tole z medom in cimetom sem zadnje 14 dni redno počel vsako jutro. Rezultat – totalno mam zjahano črevesno floro. Nimam ideje, kaj drugega bi bilo lahko vzrok, zato me zanima, ali se je še kdo “igral” z medom in cimetom in kakšni so bili rezultati.
Jaz sem dajala med in cimeta za polizat otrokoma, če se je katerega lotil prehlad ali če sta pojamrala, da ju kaj peče v grlu. No, potem sta pa oba že pred časom odklonila med in zdaj raje ližeta samo cimet. Pa se mi je zdela njuna izbira takrat kar dobra, ker imam občutek, da je med v manjših količinah res lahko zdravilen, v večjih se mi pa zdi, da je za telo presladek in da kisa telo. Jaz osebno ga skoraj ne uživam, ker nimam občutka, da bi mi lahko kakorkoli koristil, pa na energijski ravni mi deluje nekako preveč lepljivo za telo (ne pravim pa, da je to splošno pravilo). Če že kaj, potem raje uporabim agavin sirup, ki menda deluje zelo bazično.Nataša2011-01-18 12:22:36
18. 1. 2011 ob 14:57 #8195strelkaParticipantNe poznam teh receptov.
Med vem da je zdrav. Je pa odvisno katere vrste je …za npr prehlad -gripa odličen žajbljev med ..ampak se ga težko dobi.
Med pravijo da ga uporabljajo proti driski -diareji …samo info.
Drugače pa cimet vrste kasija …ta ki se večinoma uporablja , recmo mu kitajsi cimet …vsebuje veliko kumarina , ki je strupen (poškodbe jeter ) novejše raziskave so pokazale , da je rakotvoren.18. 1. 2011 ob 16:54 #8197NatašaČlanstrelka wrote: Drugače pa cimet vrste kasija …ta ki se večinoma uporablja , recmo mu kitajsi cimet …vsebuje veliko kumarina , ki je strupen (poškodbe jeter ) novejše raziskave so pokazale , da je rakotvoren.
No, kolikor jaz vem, je tole zgodbo o nevarnosti cimeta lansirala farmacija zaradi njegovih izrednih antibiotičnih in drugih lastnosti, tako kot pravzaprav poskusijo narediti s čimerkoli, kar bi ogrozilo prodajo antibiotikov in drugih zdravil. Jaz absolutno ne verjamem, da je cimet kakorkoli škodljiv, ravno obratno, mislim, da je zelo zdravilen.18. 1. 2011 ob 17:04 #8198strelkaParticipantNihče ne trdi , da cimet nima učinkovin , ki blagodejno vplivajo na telo ..med njimi tudi , da dobimo drisko , če ga preveč konzumiramo ….ampak samo to da je kumarin strupen v večjih količinah.
In ta kitajski cimet , ki ga dobimo največ v teh običnih trgovinah in je bolj aromatičen ima tudi več kumarina v sebi … ki je rakotvoren ..kumarin.18. 1. 2011 ob 17:07 #8199strelkaParticipantstrelka wrote: Nihče ne trdi , da cimet nima učinkovin , ki blagodejno vplivajo na telo ..med njimi tudi , da dobimo drisko , če ga preveč konzumiramo ….ampak samo to da je kumarin strupen v večjih količinah.
In ta kitajski cimet , ki ga dobimo največ v teh običnih trgovinah in je bolj aromatičen ima tudi več kumarina v sebi … ki je rakotvoren ..kumarin.Kumarin v cimetu
Kumarin je tudi v cimetu, ki ga
uporabljamo kot začimbo. Cimet pridobivajo iz podlubja cimetovcev (drevo
iz družine lovorovk), ki jih je več sort. Rastejo v Indoneziji, Indiji
in Šri Lanki, pa tudi na Kitajskem. Vsaka vrst cimetovca ima različno
količino kumarina v lubju, tako je npr. v lubju cejlonskega cimetovca
(Cinnamomum zeylanicum) manj kumarina, kot v cimetovcu iz Indonezije
(Cinnamomum cassia).Koliko kumarina pa telo še prenese ali dopusten dnevni vnos?
(TDI-tolerable daily intake)
Evropska
agencija za varno hrano EFSA je julija letos izdala ponovno mnenje o
toksičnosti kumarina in določila dopusten dnevni vnos. Na osnovi
toksikoloških študij in znanstvenih raziskav o presnovi kumarina v
človeškem telesu so določili da je dopusten dnevni vnos za človeka 0,1
mg kumarina na kilogram telesne teže. Dnevni odmerek v takšni količini
pri zdravem odraslem človeku ne bi smel povzročati težav.EFSA je v mnenju zapisala tudi, da nekajdnevno povečano uživanje
cimeta do trikratne dopustne dnevne količine (na primer med prazniki
pozimi, ko pijemo gloge in jemo medenjake ter živila začinjena z
cimetom) pri zdravem odraslem ne pušča posledic, saj se poškodbe na
jetrih in ledvicah pozdravijo.Koliko cimeta lahko uporabim?
Glede ne to, da pri
nakupu ne vemo koliko kumarina je v cimetu, saj tega podatka
proizvajalcem ni potrebno navajati na embalaži, velja priporočilo, da
dnevni vnos naj ne bi bil večji od ene tretjine čajne žličke. Otroci pa
naj bi cimeta uživali še manj.18. 1. 2011 ob 18:16 #8200tadej pretnerModeratorHvala za tole Strelka. Definitivno sem se predoziral.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.