krvaveče dlesni
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › krvaveče dlesni
- This topic has 27 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 13 years, 9 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
4. 3. 2011 ob 20:05 #9242zlati rezČlan5. 3. 2011 ob 13:44 #9249strelkaParticipant
Normal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}“Zgodovina zobne paste—
Ljudje kot pripomoček k umivanju zob in negi dlesni uporabljamo zobno pasto
šele dobrih 100 let. Kaj so ljudje uporabljali namesto zobne
paste v preteklosti? Zgodovina začetka zobnih past sega za časa življenja Bude.
Buda naj bi uporabljal leseno paličic za umivanje svojih zob, ki je bila božja
last. V letih 23-67 pred Kristusom so za zdravje uporabljali pepel sežganih
mišjih, zajčjih in volčjih glav. 3 krat na leto pa so si sprali usta z želvjo
krvjo. Ta naj bi jih obvarovala pred zobnimi bolečinami. V 18. stoletju so
ljudje kot pasto uporabljali v prah zdrobljene živalske zobe zmešane z
prežganimi drobtinicami kruha. Kasneje v 19. stoletju je postalo oglje
priljubljena oblika zobnih past. Uporabljali so ga v obliki prahu. Oglje ni
služilo samo za umivanje zob, ampak tudi proti zadahu. Na koncu 19.stoletja so
izdelali prvo formulo zobne paste, ki je postala zametek današnjih past.V 20.stoletju so zobne paste postale zelo popularne. V začetku stoletja so
jim začeli dodajati eukaliptusove liste, ki so zobnim pastam izboljšali okus. “Vir :stran zobne ordinacije …
Kdo bi si upal tako približati naravi ….
Sedaj pa me zanima čemu ravno samo bukovo oglje …?
Pa če lahko kar kupiš oglje v kosih …ki ga uporabiš za žar ,zakaj ja in zakaj se ga ne sme n …ogljik pač kot ogljik …
tadej pretner2011-03-07 04:47:11
5. 3. 2011 ob 15:23 #9251tadej pretnerModeratorstrelka wrote:
Normal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}6. 3. 2011 ob 8:24 #9257strelkaParticipantNormal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}glede kislega zelja ….
Kislo zelje vsebuje ogromno mineralov , vitaminov ….ogromno
tudi c vitamina.Vsebuje veliko železo …
Je v zdravilstvu zelo cenjeno.
Deluje protivnetno , krepi imunski sistem …itd itd..
Je tudi odlično zdravilo …proti vnetju dlesni in ustne
sluznice.Seveda kot hrana…In raste pri nas …
strelka2011-03-06 08:25:07
6. 3. 2011 ob 21:49 #9261BojanaČlan9. 3. 2011 ob 13:48 #9309horusParticipantDa ti ostanki hrane(zelja) visijo po zobeh-to težavo lahko zelo enostavno rešimo na čisto preprost in zdravju neškodljiv način in sicer z “žvrkljanjem” (izplakovanjem) ust oz. zob z zeliščnim čajem-obvezno po vsaki zaužiti hrani.Jaz uporabljam mešanico žajbelj+klinčki (če dlesni krvavijo,je učinkovita preslica).Ta čaj ima to lastnost,da poleg tega,da odstrani vso hrano,ki je ostala med zobmi tudi uravnava PH faktor ustne sluznice-dezinficira našo ustno votlino,kar pomeni,da bomo imeli bolj svež dah.Vsekakor je to naravna alternativa vsem kemičnim pripravkom,ki prej škodijo našemu organizmu,pa še pretirano draga so.Največkrat pa niti ne pomagajo,tako kot vse ostalo,kar nam lekarne ponujajo-en sam trgovinski “bou shet”.
Zakaj ravno bukovo oglje?Najbrž zaradi te lastnosti,da je zelo trd les-suh pa ima tudi dobro izgorevanje.Glede “roštilj” briketov pa sem skeptičen zaradi tega,ker nikoli ne veš,katere primesi so lahko še zraven in niti slučajno jih ne bi hotel vlačiti po svojih zobeh-jih namreč preveč cenim.9. 3. 2011 ob 22:04 #9313strelkaParticipantNe govorim o briketih ….
No zanimivo …sem mislila , da je tukaj kakšna posebna lastnost …razen trdote , pa najboljšega izgorevanja …
Sicer ne vem kaj naj bi to pomenilo …ker ga itak zdrobite ..hvala za info.
strelka2011-03-09 22:19:35
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.