KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba
- This topic has 35 odgovorov, 9 glasov, and was last updated 11 years, 9 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
17. 1. 2012 ob 9:00 #12802TintinaČlan17. 1. 2012 ob 9:06 #12804jankoČlan
Tintina wrote:
Tud z sodo ni za pretiravat ……
zdej si pa powedala neki zlo pomembnega.. in predwsem zeeelooo natančno hecam se.
hočem rečt… kako pa veš, kdaj pretiravaš?
bo že držal, da je količina tist, kar loči strup od zdravila, ampak če se zmeri držiš količin, ki ne spremenijo stanja, pol nisi nč naredu…
povedano še drugače…
kako veš, kje je zgornja meja sprejemljivega, če je vsaj enkrat nisi prekoračil?
sploh pa… zakaj misliš, da loh soda škoduje? da postaneš preveč bazičen?17. 1. 2012 ob 11:11 #12806strelkaParticipantjanko wrote: torej…
kombuša je blagodejna za vse-razen za kandido…
kandida-je pa predpogoj večine bolezni
–> skenslaš kandido–> kombuše ne rabiš… ? kera logika
bohwed kuko bi zgledal, če bi u kombušo mešal sodo bikarbono?
ker po simončiniju je itaq vsega kriva zakisanost… ki jo skenslaš s sodo… (sej je u slovenščini tut fulll, sam boš že posrfala, če te zanima. itaq pa verjetno poznaš
http://www.curenaturalicancro.com/hja …saj pravim ne vem.Zakaj pa dobiš kandido .. pa zboliš , ker imaš oslabel imunski sistem in ti “nepridipravi” ki so itak v vsakem organizmu začnejo anrhijo zgajnat in prevladat.Zdaj glede kandide so skeptični ravno zaradi sladkorja- ….da to ni ok potem.Drugače pa kombuša krepi imunski sistem …in to je bistvo.17. 1. 2012 ob 18:17 #12813jankoČlanmah… o kandidi sem neki malega bral…
ker jo imam… če je verjeti pljunku v kozarec…
mah… ziher jo mam… ker se tut počutim tko… da bi se dal tut bolš no…
ja. dobiš jo pa takrat, ko odpornost pade. oz. takrat uide iz nadzora.
po operacijah, ko odpornost pade, pa kontracepcija, pa antibiotiki, pa velik osladnega lajfa
sam resno bom enkrat mal se poglobil u idejo… sodo bikarbono u kombučo
en frend si je raka sam pozdravil.
in je počel take fore. npr. sodo bikarbono na med. njegova teorija… zajedalci skočijo na cuker v medu… notri jih čaka pa bomba, v obliki sode.
edin še neki je…
to je on počel po nekajdnevnih postih… ko so bli tisti kandidčki worenk lačni22. 2. 2012 ob 15:34 #13832strelkaParticipantjanko wrote:
Tud z sodo ni za pretiravat ……
sploh pa… zakaj misliš, da loh soda škoduje? da postaneš preveč bazičen?
Ko soda bikarbona reagira v želodcu s kislino , nastane sol …NaClTa natrijev klorid spremeni PH želodca iz 2 -5.V želodcu pa je encim pepsin, ki razgrajuje beljakovine , ampak to se dogaja le, ko je v želodcu ph 2.Se pravi močno kisel.Če tega ni …telo ustvari pogoje ..se pravi izloči še več te kisline , da je v želodci ph 2, da pepsin lahko dela…To pa počasi pripelje lahko tudi do rane na želodcu.co2 ..pa napihuje ….Skratka …namesto sode je bolje piti limonin sok …strelka2012-02-22 15:40:45
12. 5. 2012 ob 10:09 #14876BojanaČlan15. 3. 2013 ob 20:20 #19034naiČlanstrelka wrote: KONTRAINDIKACIJE:
Neprimerna
je za:- posameznike s Candido
albicanc - posameznike,
ki so preobčutljivi na glive oz.gobe - sladkorne
bolnike, ki se nagibljejo k acidozi- znižanje pH pod 7,4 v krvi - ljudi, ki
imajo alergijo na antibiotike - ljudi, ki
uživajo večje količine alkohola- pri njih lahko izzove vrtoglavico,
bruhanje ali celo okvaro jeter - posameznike z okužbo HIV
- nosečnice in doječe matere
Pozdrav
Verjamem, da zgornje kontraindikacije izvirajo izključno iz avtorjevih biasov – ter sklepanj na podlagi le teh. Kombučo pije mnogo kultur po svetu, tudi v Sloveniji jo poznamo že stoletja. V zmernih količinah (1-3dcl na dan) ni škodljiva (za argument navajam dejstvo, da se samo zahodna miselnost sprašuje v katerem primeru je kombuča nevarna). Obenem kot raziskavo ponujam osebno izkušnjo – za vse razen zadnjih dveh primerov sem prepričan da pitje kombuče ne vodi v poslabšanje. Uporabljam jo v terapevtske namene in jo pogosto predstavim gostom kot del terapije.
Telesu vrača ravnovesje (candida je posledica disharmonije v telesu, ne napada hudobnega patogena), na celični ravni deluje bazično, v želodcu pa kislo in pripomore k hitri prebavi in učinkoviti presnovi hrane. Ljudje ki uživajo večje količine alkohola ponavadi vrtoglavico že imajo, v želodcu pa tako pacarijo da lahko skorajda vsaka reč (vključno z alkoholom) povzroči bruhanje. Morda je res bolje da se streznijo preden pijejo ‘sonce v steklenici’, če pa že govorimo o kontraindikacijah v tem primeru ni flaška s kombučo tista ki bi jo bilo potrebno odvreči. Nosečnici bi predlagal da se drži minimalnih količin, osebi s HIV-om pa korenito spremembo življenskega sloga. Sčasoma bi prišlo na vrsto tudi pitje kombuče.
Morda kdo ve zakaj naj bi bilo pitje kombuče kontraindicirano za osebe s HIVom?
- posameznike s Candido
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.