KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba
- This topic has 35 odgovorov, 9 glasov, and was last updated 12 years, 7 months nazaj by
strelka.
-
AvtorPrispevki
-
9. 2. 2011 ob 20:25 #8796
glasParticipantanja wrote: Zanimiva tale kombuša – je za probat
…v nekaterih trgovinah sem tudi že videla napitke s kombušo…To je sami cuker kombuše pa nič.. Če imaš rada sladke pijače si jo kar privošči, če pa si želiš učinek kombuše, pa je iz tega napitka ne boš dobila..
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
9. 2. 2011 ob 21:32 #8797anja
Participant9. 2. 2011 ob 22:51 #8798
strelkaParticipantglas wrote:
Normal
0
21false
false
falseMicrosoftInternetExplorer4
st1:*{behavior:url(#ieooui) }
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}Kaj goba ne mara:
Prevroč čaj , zanič čaj …se pravi star plesniv čaj …gobico
uniči.Če damo na 1l čaja manj kot 60g sladkorja –umre.
Ne mara nikotina , ne mara lončnic …zemlja od rož vsebuje
veliko mikroorganizmov, ki jo lahko onesnažijo in uničijo.Goba ne mara , da jo stresamo , premikamo.
In če je npr temperatura med vrenjem nižja od 20 stopinj celzija
—goba stavka.Ful je občutljivka ja..
Če pa se jo ne dvigne na zrak (da lahko diha), potem ta slej ko prej odmre, ampak še prej zgoraj nastane nova potomka, tako da vseeno ni skrbi..


otip je pa tak kot ligenj …brez kosti mislim
…če jih je več skupaj …raste po plastih ..mene spominja na palačinko …
Ko sem jo dobila, mi je gospa dala tudi navodila,pa č nisem poznala te gobe ..in piše , da se jo lahko tudi posuši in shrani …
bom vidla , če to res deluje…
Okus je kiselkast …menda se iz nje kuha tudi juho
19. 2. 2011 ob 21:31 #9023doroteja
Član20. 2. 2011 ob 14:52 #9032
strelkaParticipantPa naredi eksperiment …npr …čaj precedi ..tko kot ponavadi ..pa ga daj v kozarec …se naredi taka mrena …
jaz sem imela to enkrat v hladilniku …
, se naredi prav tak klobuček..
, nisem delal eksperiment ..ampak naveličala sem se pit …pa na tisto majčkeno pozabila
pa sem potem poskusila če je kaj ..pa ni nič ratalo.
Je bilo najbrž premrzlo ….
Luknja v kombuši …ja saj potem raste …a pol so tud tiste plasti luknjaste …
…?Posušene pa še nisem probala …se še nisem spravla k delu …

strelka2011-02-20 14:53:32
20. 2. 2011 ob 14:57 #9033doroteja
Član20. 2. 2011 ob 15:10 #9036
strelkaParticipant
…
Očitno se je odločila da bo imela luknje …
( ne vem zakaj bi imela luknje)..ampak če ti dela pa raste ..potem ji je to očitno všeč

ne vem zakaj ima luknje

-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
