KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina KOMBUCHA – čajna (čudežna) goba

Prikaz 1 prispevka (od skupno 36)
  • Avtor
    Prispevki
  • #8767
    glas
    Participant

    KOMBUŠA – ČAJNA GOBA


    Nekaj let po prvi svetovni vojni (1914 – 1918)
    je neka Japonka obiskala kraj Kargusok v Rusiji. Tam je srečala veliko zdravih
    ljudi, ki so bili po sto in več let stari. Neki 130 let star možak se je
    poročil z 88 let staro žensko. Oba sta bila še tako čila, da sta bila sposobna
    za pravo zakonsko življenje. Japonko je to zabavalo, pa tudi zanimala jo je ta
    nad 80 let stara žena, ki je imela komaj kakšno gubo na obrazu. Odkrila je, da
    tam v vsaki hiši vsi, stari in mladi, vsak dan popijejo približno po 0,3 litra
    čaja kombuše. V Kargasoku sta rak in krvni pritisk neznani stvari.

    Da bi Japonka ta čaj sama naredila in gojila,
    je dobila gobo in navodila, kako naj jo goji in ravna z njo. Vzela jo je s
    seboj na Japonsko in jo začela gojiti. Povabila je svoje znance in prijatelje,
    naj pridejo k njej pit ta čaj. Njim je tudi dala gobo in navodila, kako naj
    ravnajo z njo. Naročila je tudi, naj jo dajo naprej svojim prijateljem. Ko so
    ti nekaj časa pili ta čaj, so poročali o prvih uspehih:


    neki možak je znižal svoj krvni pritisk z
    210 na 140/80


    neko dekle si je pozdravilo pasovec

    Na Japonskem je bila kombuša predmet radijskih
    in televizijskih oddaj. Nad milijon Japoncev pije sedaj ta čaj. V teku časa je
    prišla kombuša na Taivan, v Hongkong, pozneje pa v mnoge dežele širom sveta.
    Prijatelji si jo poklanjajo v znak ljubezni in spoštovanja.

    Kombuša je zdravilen čaj. Zdi se kot nekakšno
    čudežno sredstvo za vse vrste različnih bolezni. Znanstveniki so jo preiskovali
    in odkrili, da vsebuje tri temeljne snovi, brez katerih telo ne more obstajati.

    Je kombuša zdravilo proti raku? Znanstveniki
    bodo na to mogli odgovoriti šele v prihodnosti po temeljitih analizah in
    poizkusih.

    Zaenkrat pa od svojih spoznanji in dognanjih
    priporoča dr. Pan Pen ta čaj, ker:


    nedvomno podaljšuje življenje


    je zdravilen zoper norice in pasovec


    lajša leta mene, t. j. klimakterija


    vrača vid, ki je oslabel


    zdravi artritis, t. j. vnetje sklepov


    zdravi poteče se noge


    lajša bolečine v sklepih


    zdravi bule, čire in tvore


    zdravi sivo mreno in srčni infarkt


    pospešuje apetit


    zmanjšuje debelušnost, ustavlja drisko


    zmanjšuje žolčne kamne in motnje v žolču


    preprečuje slabosti na potovanju z
    avionom ali z avtom


    preprečuje raka


    krepi mišice beder in meč


    ohranja spolno potenco


    zdravi zaprtje


    krepi ledvice


    zdravi poapnenje in sladkorno


    zdravi hemoroide


    zdravi nespečnost



    POZNATE KOMBUŠO?


    1. Kombuša ali čajna goba se imenuje tudi
    burmanska, kitajska, indijska, japonska, ruska ali španska goba. Ta imena
    pričajo, kako je razširjena. Narodi daljnega vzhoda jo poznajo že več kot tisoč
    let. Uporabljali so jo baje že egiptovski faraoni.

    2. Drobnogled pokaže pri kombuši cele kolonije
    gobic iz družine spizomicet. Slika je podobna gosti tkanini iz valjastih
    vlaken. Med njimi do druge drobne gobice iz družine sakaromicet. Po mnenju
    nekaterih gre za gobo Polyporus officinalis, ki vsebuje agaricin. Prof. Oliver
    pa pravi, da ta goba proizvaja predvsem teomicin, ki krepi nadledvične žleze in
    povečuje v njih obtok krvi ter pospešuje izločanje hormona kortizona. Verjetno
    vsebuje tudi penicilin, vitamin B in zlasti C – še ni dovolj raziskana. Prof.
    Oliver je predlagal, naj bi to gobo uvrstili v mednarodno farmakopejo
    (lekarniško knjigo).

    3. Kombuša pa pravzaprav ni goba, ampak čvrsta
    mrena ali »klobuk« na čaju, svetlo sivkaste barve, pa tudi rjavkaste od
    lipovega čaja. Goba jemlje iz čaja rastlinske snovi, v čaj pa izloča zdravilne
    sestavine. Kombuša se goji na ruskem čaju, pa tudi na čaju borovničevega
    listja, kamiličnega cvetja, leskovega in robidovega listja, šipkovih jagod.
    Vsakemu teh čajev je dobro priliti nekaj ruskega čaja. Za kombušin čaj pa niso
    primerna aromatična zelišča kot melisa, meta, žajbelj in druga.

    4. Čajne zeli samo poparimo oz. vsujemo v
    vodo, ki je začela vreti. Pa ne kuhamo, ampak odstavimo, pokrijemo za kakšnih
    10 minut. Nato precedimo in osladimo. Na liter čaja se dene 3 – 4 žlice
    sladkorja. Čaj se pripravi v dobro emajlirani posodi in se meša z nekovinsko
    žlico. Kovina škodi kombuši. Za gojitev kombuše je najbolj primeren 4-literski
    kozarec za vlaganje – zaradi široke odprtine in velike površine. Goba se dene
    na mlačen čaj. Kozarec pokrijemo s tilom ali gazo zoper prah in mušice. Goba
    potrebuje zrak za svoj razvoj in rast. Stoji naj v prostoru, ki ima 15 -20° C
    toplote.

    5. Čaj dozori v 6-ih dneh, kolikor je goba pač
    velika, kolikor čaja je pod njo in kolikor je prostor okoli nje topel. Najbolj
    je čaj okusen peti dan. Takrat dobi prijeten kiselkast, rezek okus in vonj po
    kislem. Čaj se odlije v steklenico, steklenico pa se dobro zamaši in postavi v
    hladen in temen prostor.

    6. Gobo nato denemo na krožnik, pomijemo
    kozarec, poberemo z gobe morebitne gnilobne in plesnobne nitke in kosmiče. Gobo
    splaknemo v mlačni vodi. Pri tem pa se ne sme stiskati ali tlačiti. Nato
    pripravimo nov čaj, ga pohladimo, prej seveda osladimo, prilijemo vedno za dva
    prsta starega čaja in denemo gobo nazaj v kozarec na čaj. Med menstruacijo se
    ni dobro dotikati gobe, ker to slabo vpliva nanjo.

    7. Po takem prestavljanju goba večkrat rada
    zatava po tekočini oz. čaju in neredko pade celo na dno. Kaj tedaj? Dodaj še
    žlico sladkorja
    ! Če po 24-ih urah goba sama ne splava na vrh, ji moramo
    pomagati, sicer se v tekočini na dnu zaduši. Najbolj ji pomagamo, če jo
    podložimo s križem iz obeljenih, za mezinec debelih bezgovih paličic.
    Čez par dni lahko ta svojevrstni splav odstranimo. Ni pa nujno. Če se pojavi na
    dnu kozarca v čaju neka gošča, denemo gobo na krožnik, precedimo ves
    čaj skozi krpo
    , pomijemo kozarec in denemo gobo nazaj na čaj. Lahko
    ga še osladimo s kakšno žlico sipe. Včasih plini vzdignejo gobo na sredi.
    Potlačimo jo nazaj v tekočino. Če to ne pomaga, se goba mirno razreže oz.
    izreže na sredi in napravi nekakšen dušnik za pline. Goba se tam kmalu zaraste.

    8. Pitje kombušinega čaja dobro vpliva na srce
    in celotno zdravstveno stanje. Zmanjšuje krvni pritisk, izboljšuje krvni obtok
    ter kakovost krvi. Zato pomaga pri gnojnih tvorih, ranah in trdovratnih
    ekcemih. Tudi čisti in osvežuje kožo. Zato velja kot kozmetično sredstvo.
    Preprečuje in zadržuje poapnenjenje žil. Zadržuje nezdravo debeljenje in
    ohranja oz. vrača vitko linijo. Izvrstno gasi žejo in zmanjšuje željo po vinu
    in pivu, kar je važno za alkoholike. Uspešno zdravi naduho in malarijo. Pospešuje
    tek in ureja prebavo. Ugodno deluje pri črevesnih in želodčnih vnetjih,
    želodčni kislini in trdovratnem zaprtju. Lajša tifusno vročico. Zdravi razne
    vrste revme in nekatere živčne bolezni, obolenja jeter in žolčnega mehurja oz.
    žolčnika. Topi kamne v ledvicah, žolču in mehurju, če so ti iz calc. carb. in
    phosph. Pomaga pri tuberkulozi, lajša pri kolitisu. Dobro se obnese pri neredni
    menstruaciji. Pri sladkorni kaže prav dobre učinke, ker telo sladkornika v tej
    obliki sprejema potrebni sladkor, zlasti ker vsebuje kortizon. Ta je namreč
    pomemben pri zdravljenju sladkorne bolezni in tuberkuloze. Izmučenim omogoča
    dober spanec, ako zvečer izpijejo čašo tega čaja. Pitje kombušinega čaja se
    priporoča zlasti pozimi, ko je manj vitaminske hrane in zelenjave. Zunanje se
    obnese ta čaj za izpiranje ran in tvorov ter prask, kadar je čaj močno kisel.
    Kisel kombušin čaj čisti celo kovine: cink, srebro… itd. par kapljic tega čaja
    izčisti kalno vino v steklenici v par urah. Z eno besedo: ta čaj se je večkrat
    obnesel tam, kjer druga zdravila niso več pomagala.

    9. Zdravljenje s to gobo oz. čajem traja 2 – 3
    mesece. Pri lažjih obolenjih zadostuje 1 čaša na dan, pri težjih pa 2 – 3 čaše
    na dan. Pije naj se že na tešče, čez dan pa kakšne četrt ure pred jedjo, pa le
    bolj po požirkih. Pred pitjem je dobro čaj nekoliko pogreti, zlasti pri
    bolnikih z občutljivim grlom in sapnikom, in pa pozimi. Pa tudi z vodo bo treba
    mešati ta čaj, kadar je prekisel. Med zdravljenjem ni potrebna kakšna posebna
    dieta. Drugih zdravil pa med tem zdravljenjem ne priporočajo jemati. V odprti
    posodi se ta čaj po daljšem času močno skisa in je odličen kis za solate, ki jo
    dajemo bolnikom. Seveda čaj po potrebi tudi razredčimo.

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #8768
    glas
    Participant

    Normal
    0

    KOMBUŠA – DRAGOCEN DAR NARAVE

    Ko je predsednik ZDA Reagan zbolel za rakom,
    so mu Japonci poslali kombušo, da bi se zdravil z njo – tako so bili prepričani
    o njeni zdravilnosti. Čaj kombuše pijejo ljudje od Rusije tja do Kitajske že
    več stoletij. Kaj pravi medicina o njej?

    Vsekakor je kombuša dragocen pripomoček pri
    zdravljenju z zdravili iz apoteke. Z njo se izboljša stanje ne le bolnikov,
    ampak je tudi za zdrave ljudi preizkušeno sredstvo, da se obvarujejo bolezni in
    ne izgube vitalnosti t.j. čilosti, žilavosti tja v visoko starost.

    Kombuša je nekaj živega. Podobno kot človek
    tudi ona potrebuje veliko svežega zraka. V zakajenih prostorih kmalu odmre. V
    zdravem okolju pa raste, se razvija in množi, in sicer ne po trosih, ampak po
    nekakem brstenju. Ko zraste, tvori nekak žoličast skelet, ki je zelo žilav in
    predstavlja sožitje raznih bakterij in drozi raznih vrst.

    Različne analize še niso dokončno razjasnile
    njene biokemične sestavine. Eni pripisujejo njeni učinkovitost raznim vitaminom
    in fermentom, ki jih ta čaj v obilni meri vsebuje. Ugodno učinkuje njena
    glukoronska in mlečna kislina. Ta razstruplja, ko se veže z odpadnim materialom
    in tujki v organizmu, presnovo v telesu. Druge njene sestavine pa tudi
    pospešujejo zdravje veznega tkiva in hrustančevine. Tako kombuša čisti telo,
    odstranja iz njega žlindro, po drugi strani pa očividno poživlja ves sistem
    žlez. Tako je, če ne splošno sredstvo za zdravje, zanesljiv pripomoček, ki
    učinkovito spremlja zdravljenje najrazličnejših bolezni od protina, revme,
    zamaščenosti pa tja do raka.

    Posebno pri zdravljenju raka zavzema kombuša
    posebno mesto med naravnimi sredstvi, ki ga doslej še niso dovolj spoznali in
    priznali. Pomembno pri tem je to, da nima nobenih stranskih učinkov.

    Že pred časom so odkrili, da zdrave celice
    izžarevajo neko biofotonsko sevanje. Isto sevanje so opazili tudi pri
    zdravilnih zeliščih in nekaterih gobah. Pokazalo se je, da pitje kombušinega
    čaja lajša in hitro vodi k izboljšanju zdravstvenega stanja. Biofotonsko
    sevanje kombuše se razteza na škodljive snovi v telesu, na žlindro in celo na
    tumorje. Ta vpliv se opaža v krvi rakavih bolnikov.

    Preiskave so tudi pokazale, kako je kombuša
    pomembna za naše celotno zdravstveno področje. Z njo se uspešno zdravi
    organizem, ki ga je poškodovala radioaktivnost. To se je pokazalo v Černobilski
    nesreči. Tedaj so bili zdravi organizmi dodatno obremenjeni. Pitje kombuše pa
    je v teh ljudeh povzročilo nepričakovano in naglo izboljšanje stanja, ki se je
    dalo tudi izmeriti.

    V ZRN mnogi zdravniki in zeliščarji
    uporabljajo kombušo s presenetljivimi uspehi. So na stališču, da v organizmu
    rakavega bolnika mikroorganizmi vrše svoje rušilno delo, zlasti v krvnih
    eritrocitih. Snovi čajne gobe pa zavirajo razvoj nižjega mikroba endobianta, ki
    mu odvzema snovi, iz katerih se hrani. Ta virus, imenovan tudi Sifonosphora
    polymorpha, ostane brez podlage, iz katere črpa snovi za svoj obstoj in razvoj.
    Ker je kombuša brsteča, so jo po načelu »goba proti gobi« poslali v boj zoper
    endobiant, ki je tudi neka goba nižjega razreda – številni uspeh so dali prav
    temu posegu zdravnika dr. Sklenarja. Njegovo zdravljenje vključuje tako
    predstopnje raka kot tudi poznejše stopnje rakove bolezni. Tako je čajna goba
    bistveno udeležena pri zdravljenju raka. Zdravstvo jo čedalje bolj ceni.
    Uporabljajo jo pa tudi zdravi ljudje kot osvežilno pijačo z visoko biološko vrednostjo.

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #8770
    glas
    Participant

    Tukaj je še en fajni članek iz Vive..
    http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/858/Kombu%C4%8Da

    Drugače priprava kombuša čajnega napitka pa je naslednja

    Skuhaš čaj iz:
    1 vrečka ruskega (črnega) ali zelenega čaja
    4 vrečke šipkovega čaja
    100 g belega sladkorja
    1,5 – 2 litra vode

    Priprava:
    Iz 1,5 do 2 litra vode skuhamo čaj, ga sladkamo in ohladimo na sobno temperaturo. V veliko stekleno posodo damo ohlajeni čaj. Preden damo gobo v stekleno posodo, jo rahlo operemo pod šibkim curkom mlačne vode. Stekleno posodo nato pokrijemo s kuhinjsko krpo ali gazo. Tako stoji 7-10 dni na sobni temperaturi, lahko tudi v temi in vsekakor ne na soncu. Po preteku 7-10 dni čaj precedimo skozi gazo, gobo pa pustimo v 10% starega čaja, ki mu nato dodamo še na novo skuhan čaj (ki ga pripravimo kot prvič). Precejeni čaj nalijemo v steklenico in ga lahko pijemo (dobro je tudi če čaj stoji v hladnem temnem prostoru še par dni pred pričetkom pitja). Pijemo ga 1-3dcl na dan, pije pa se do 3 mesece, nato pa se malo pauzira…

    OPOMBA: Goba nikdar in nikoli ne sme priti v stik s kovino (cedilo, žlica,..)
    Uporabljaj leseni pribor in stekleno posodo!

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #8787
    strelka
    Participant

    Poznam tole gobico …Smile
    ne vem če piše …ampak se z njo …splakuje lasje ….deluje tko kot npr jabolčni kis…
    Potem uporablja se jo tudi kot npr pri ekcemih ..al pa kakšnih alergijah..
    daš mal soka na vato ..in se z njo umiješ obraz …al pa pač namažeš kritični predel…
    Ženske se pa s to gobo …pač jo mal zmelejo no na seckajo in si potem pač masirajo …npr predele kjer je celulitSmile

    Lahkuporabiš čajček . čist po okusu ni potrebrno ravno šipkovega …črni čaj , pa sladkor pa mora bit …
    kis pa ima čist tak okus …kot kaj vem jabolčni …ima en svoj okus.

    Lepo je če deliš
    #8791
    strelka
    Participant

    Normal
    0
    21

    false
    false
    false

    MicrosoftInternetExplorer4

    st1:*{behavior:url(#ieooui) }

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Če uporabimo črni čaj ….potem napitek vsebuje veliko mlečne
    kisline takoimenovane , desno sučne L mlečne kisline , ki jo telo hitro
    predela. Ta kislina spodbuja prebavo , izboljšuje prekrvavitev in aktivira
    presnovo jeter,

    Telo , ki je dobro založen z desnosučno mlečno kislino, je dobro
    oboroženo za boj proti raku.

    Kadar pa se uporablja zeleni čaj …pa itak , napitek vsestransko
    koristen, izboljšuje imunski sistem, uničuje različne bolezenske povzročitelje
    , varuje zdravje.

    Kaj goba ne mara:

    Prevroč čaj , zanič čaj …se pravi star plesniv čaj …gobico
    uniči.

    Če damo na 1l čaja manj kot 60g sladkorja –umre.

    Ne mara nikotina , ne mara lončnic …zemlja od rož vsebuje
    veliko mikroorganizmov, ki jo lahko onesnažijo in uničijo.

    Goba ne mara , da jo stresamo , premikamo.

    In če je npr temperatura med vrenjem nižja od 20 stopinj celzija
    —goba stavka.

    Lepo je če deliš
    #8794
    glas
    Participant

    strelka wrote:

    Normal
    0
    21

    false
    false
    false

    MicrosoftInternetExplorer4

    st1:*{behavior:url(#ieooui) }

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Navadna tabela”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:””;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:”Times New Roman”;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Kaj goba ne mara:

    Prevroč čaj , zanič čaj …se pravi star plesniv čaj …gobico
    uniči.

    Če damo na 1l čaja manj kot 60g sladkorja –umre.

    Ne mara nikotina , ne mara lončnic …zemlja od rož vsebuje
    veliko mikroorganizmov, ki jo lahko onesnažijo in uničijo.

    Goba ne mara , da jo stresamo , premikamo.

    In če je npr temperatura med vrenjem nižja od 20 stopinj celzija
    —goba stavka.

    Ful je občutljivka ja.. Smile

    Če recimo noče zaplavat na vrhu, ko ji menjavaš čajček, se ji pusti čez noč pod vodo, da se odloči kaj želi, če še do jutra ni zaplavala na vrh, ji daš kako žlico sladkorja pod njo, da se ji prikupiš.. Nato če se še vedno ne dvigne se je treba z njo zelo toplo pogovarjat (kar je priporočljivo tudi ves čas prej), če pa še vedno noče, pa se ji dajo spodaj leseni splavčki, da jo dvignejo..

    Če pa se jo ne dvigne na zrak (da lahko diha), potem ta slej ko prej odmre, ampak še prej zgoraj nastane nova potomka, tako da vseeno ni skrbi.. Smile

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #8795
    anja
    Participant

    Zanimiva tale kombuša – je za probatSmile…v nekaterih trgovinah sem tudi že videla napitke s kombušo…

    Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 36)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.