Kako zaznati negativno energijo

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Kako zaznati negativno energijo

 • Avtor
  Prispevki
 • #7995
  valen
  Član

  Ker sem na tem področju šele čisti začetnik bi rad vprašal , če mi nekdo lahko pojasni kako zaznavate negativno energijo ali pa pozitivno,dosti berem te članke pa večkrat zasledim, da je nekdo nekam prišel in zaznal pozitivno energiji ali pa obratno.Res bi tudi sam rad to doživljal, zato prosim za pomoč.Hvala!

  Lepo je če deliš
  #7997
  tadej pretner
  Moderator

  valen wrote: Ker sem na tem področju šele čisti začetnik bi rad vprašal , če mi nekdo lahko pojasni kako zaznavate negativno energijo ali pa pozitivno,dosti berem te članke pa večkrat zasledim, da je nekdo nekam prišel in zaznal pozitivno energiji ali pa obratno.Res bi tudi sam rad to doživljal, zato prosim za pomoč.Hvala!

  V absolutnem smislu je nemogoče govoriti o pozitivni in negativni energiji, saj energije nasploh ne prepoznavamo enako. Z energijami je podobno, kot bi gledal film – isti film lahko nekdo prepozna kot izvrsten, kdo drug pa kot trapast. Ni torej nujno, da je tisto, kar je všeč meni, všeč tudi tebi.
  Ko nekam prideš, bodi pozoren na senzacije v telesu – si spročen? Se je pojavila kakna napetost? Si miren ali nervozen? Imaš nejasno željo, da bi prostor čim prej zapustil, ali se ti iz njega nikamor ne mudi?
  Ne obremenjuj se preveč s tem, kaj je pozitivno in kaj negativno. Skozi samoopazovanje bo najlažje “prepoznal”, kateri prostori ti energijsko ustrezajo in kateri ne. V naslednjem koraku pa si začni zastavljati vpraanja tipa – kaj je tisto, kar mi je/ni v tem prostoru všeč?

  Lepo je če deliš
  #8095
  glas
  Participant

  valen wrote: Ker sem na tem področju šele čisti začetnik bi rad vprašal , če mi nekdo lahko pojasni kako zaznavate negativno energijo ali pa pozitivno,dosti berem te članke pa večkrat zasledim, da je nekdo nekam prišel in zaznal pozitivno energiji ali pa obratno.Res bi tudi sam rad to doživljal, zato prosim za pomoč.Hvala!

  No dobra novica je, da to že ves čas doživljaš, tako da ne skrbi.. Wink
  Vsakdo čutiš vse energetske vplive, nekatere zavestno, druge brez da bi se jih zavedal. So pa ljudje, ki imajo izrazito zmožnost čutenja raznoraznih sevanj v prostoru, drugi malo manj, da pa se to lastnost razvijati…
  Za zviševanje čutenja energij se priporoča vadba Chi Gonga, pri Chi Gongu se ti vsi pretoki v telesu sharmonizirajo, pomožne čakre na rokah se močno aktivirajo in nasploh vstopiš v budno meditativno stanje čutenja, (podobne reakcije sem opazil tudi pri Reconnectionu). Telo in roke so po vadbi Chi Gonga mnogo bolj dovzetne za zavestno čutenje energij…

  Drugače se ljudje nekako odločamo o prostoru, preko občutka ”všeč mi je” ali ”ni mi všeč”. Našo ”všeč mi je-ni mi všeč” pa določa tudi naše podzavestno čutenje energije prostora, ki se nam prevede v nek občutek všeč mi je, ali ni mi všeč. Ni pa to nekaj kar bi bilo merodajno, da lahko zagotovo rečeš, da tam kjer ti je všeč, da tam ni sevanja, ki ti morda škodi. Ker je lahko mnogo drugih faktorjev, vizualnih, čustvenih, naučenih, ki v tebi sprožijo močnejše reakcije in povozijo te direktne subtilne čutilce za sevanje v prostoru.

  Drugače pa ljudje izbirajo svoje mesto v prostoru tudi glede na svoje podzavestne programe, ki delujejo v njih… Tako da ne gre samo za to, da zaupamo zakostenelim prepričanjem kaj ti je všeč in kaj ne, gre za raziskovanje samega sebe, zakaj ti je kaj všeč in zakaj ne! Če pride 10 ljudi v prostor, da si izbere sedež, pa da je recimo sedežev v dvorani mnogo, bodo osebe, ki nimajo negativnih miselnih programov v sebi, večinoma izbrale sedež, kjer ni slabega sevanja za njih, oseba, ki ima zelo destruktivne miselne vzorce v sebi, pa bo ”nevede” izbrala sedež kjer bo sevanje, ki mu škodi. Kot, da vsaka oseba teži k temu, da pritegne v svojo realnost to, kar nosi globoko v sebi.. Ermm

  Drugače med laičnimi ljudmi krožijo nasveti za uravnavanje po živalih:
  -mačke, bi si naj izbrale prostor za počivanje tam, kjer za človeka ni ugodno
  -psi pa tam, kjer za človeka je ugodno
  Koliko so te nasveti stare vraže pa ne vem; ker imel sem tudi psa in mačko, pa sta večinoma skupaj spala.. Smile
  Drugače se za mačke govorijo razne duhovne knjie, da je njihovo poslanstvo ravno to, da transformirajo negativna sevanja na zemlji. Tako da te informacije nekako vseeno sovpadajo s starimi vražami.
  Nekateri ljudje si v ta namen tudi polagajo mačke na obolel ali boleč del telesa, da jim pomagajo ozdraveti lai odstraniti bolečine…

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #8100
  Irena
  Član

  glas wrote: (podobne reakcije sem opazil tudi pri Reconnectionu). Telo in roke so po vadbi Chi Gonga mnogo bolj dovzetne za zavestno čutenje energij…

  Si ubesedil, kar te dni doživljam in ti pritrjujem Smile

  Irena
  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.