Francoska homeopatija

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Francoska homeopatija

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #30447
  TinaP
  Član

  Najprej moram napisati naslednje:

  Nisem zdravnica niti farmacevtka, zato vse, kar bom pisala v tej temi in ostalih temah o homeopatiji, ni v nobenem primeru nasvet za uživanje homeopatskih zdravil, nikomur ne svetujem zdravljenja s homeopatijo namesto z zdravili, ki jih je predpisal zdravnik. Nič, kar bom napisala, ni zamenjava za obisk pri zdravniku ali zdravniški nasvet.

  Vse, kar bom pisala v temah o homeopatiji, bo napisano le z namenom informiranja in navajanja zanimivosti in možnosti, ki jih ponuja homeopatija. Lahko navedem tudi vire, če kdo želi.
  Ker smejo homeopatska zdravila v Sloveniji predpisovati samo zdravniki, morate obiskati homeopata zdravnika, če želite, da vam nekdo predpiše homeopatska zdravila.
  Drugače sem jaz študentka drugega letnika mednarodne šole za homeopatijo v Zagrebu, da ne bo izpadlo, da kar nekaj bluzim na pamet :)
  Zanimivo področje homeopatije je prva pomoč, ker se lahko vsak, ki ima interes, nauči osnovnega znanja in si kupi zdravila v lekarni, kjer ti lahko brezplačno svetuje farmacevtka s homeopatsko izobrazbo.
  Zdaj, ko je recimo čas prehladov in viroz, si mnogi ljudje jačajo imunski sistem s pripravki iz Ameriškega slamnika. Uživajo jih preventivno oziroma, ko zbolijo in vem celo da so nekateri izvlečki oz tinkture registrirani kot zdravila, ker so dokazali njihovo učinkovitost (to sem zadnjič nekje prebrala, ne me držat za besedo).
  Vse zeli, ki smo jih navajeni uporabljati kot čaje ali tinkture in podobno, pa obstajajo tudi v potencirani oz homeopatski obliki in rabimo minimalne doze in delujejo še na drugih ravneh.
  Tako recimo lahko vprašate v lekarni za Ameriški slamnik ali Echinaceo v homeopatski obliki in se s farmacevtko posvetujete o uživanju, navadno je to en mesec ali dva enkrat na dan za jačanje imunskega sistema ali pa če si bolan, zraven drugih zdravil uživaš še to, dokler se ne pozdraviš oziroma še nekaj časa potem. Podjetje Remedia, ki zalaga tudi naše lekarne, ima to zdravilo. Je pa bolj za zgornje dihalne poti oz na splošno za imunski sistem.
  Za stimulacijo imunskega sistema homeopati pogosto svetujejo zdravilo Thymuline, ki je narejeno iz celic, ki jih proizvaja timus. Navadno svetujejo en mesec preventivne uporabe pri tistih, za katere menijo, da imajo oslabljen imunski sistem, ki potrebuje vzpodbudo.
  Veja homeopatije, ki se imenuje francoska homeopatija, svetuje nizke potence zdravil za simptomatsko zdravljenje oziroma stimulacijo delovanja določenih organov ali organskih sistemov. Če so potence nizke, stimulirajo in tonizirajo delovanje organa oziroma uravnovešajo. Tako obstajajo vsa mogoča zdravila, kot recimo za stimulacijo imunskega sistema, ščitnice in podobno.
  To je marsikomu prvi korak v homeopatsko smer, ker ni vsak pripravljen na poglobljeno homeopatsko analizo in konstitucijsko zdravljenje.
  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.