Fenomen gabezove tinkture # 2
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Fenomen gabezove tinkture # 2
- This topic has 14 odgovorov, 3 glasovi, and was last updated 13 years, 5 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
15. 6. 2011 ob 20:49 #10287strelkaParticipant
ozelot wrote:
ozelot nekaj je pač mogla rečt …če ji nisi bil všeč, ….a naj bi kaj druzga izbrala,….Ko kakšne take berem …pač o prehrani pa tako naprej …ja no vse tud ni lobi …je lahko še tako zdrava eko , bio in ne vem kaj še …pa če ima človek določeno težavo …je ne more jest..ker telo ne prenese …vsak je svet zase .človek …tud njegova presnova, že če je zdrav ..kaj šele če je bolnik ….Tisto s trebuhom je bilo zelo res. Namignil sem pa na to da idealna teža al postava al karkoliježetazga človeka ne osreči. Imaš pač idealno težo pa so what. To je le samo sebi v namen. Recimo da si športnik in imaš idealno težo. Ha zdej smo pa tam. Za vsak šport je idealna teža druga. Za vsako hišno opravilo je idealna teža drugačna. Edin če hočeš celo življenje stat pred ogledalom in se nič premikat imaš lahko eno namišljeno idealno težo.
Jest sem imel pri svojih 184 cm višine največje psihofizične sposobnosti pri kilah 75-76. Lahko bi rekel zame idealna teža. Sem se pa zavedal določenih pomanjkljivosti te teže sploh ko je šlo za tisto foro s trebuhom. Sej vem da se glupo sliši .
Sem kuhar po poklicu in lej ga zlomka večino stvari ki so me o hrani naučili v šoli mi prej škodi kot koristi. Učiteljica predmeta “prehrana in blagoznanstvo” je bila vegetarijanka in nas je učila prehrambeno piramido in podobno…kako človek potrebuje vitamine pa minerale pa kalorije,…sama je delala pa drugače. Mene je vegetarijanstvo zanimalo že takrat (zdej nisem vege) in sem jo spraševal okol tega pa je rekla da pač na izpitih je treba znat kar piše v knjigah kar je pa res pa naj vemo sami zase.
Ja za mlado 15+ let staro pamet ki jedovzetna za vse je bilo to katastrofa. Kar naprej računam kalorije pa gledam ali je hrana preveč termično obdelana pa če je dovolj zelenjave, pa če je barvno usklajena,vitamini,minerali,..bla bla bla…in če ni potem sem nesrečen in lačen in bolan. Namesto da bi bil hvaležen da sem sploh dobil kaj v krožnik in iz te hvaležnosti bi pridobil vse vitamine in minerale in ostale esencialne snovi.
Tu je oddaja dobro jutro od par dni nazaj kjer o hrani lepo govorijo. Sploh o mesu. Priporočam.http://tvslo.si/#ava2.107216868;;
.
s kakšnimi problemi ste se vi ukvarjali o s hrano ..da je barvno usklajena
no ja …pri nas je to mama usklajevala ..mi pa nemamo prava glasanja ..če hočte jejte drugače pa bodite lačni
No kasneje pa je ubrala drugo taktiko ..pač nas je kuhat naučilaMeso je čist ok …če pogledaš ..smo vsejedci …tud naša prebavila so tako narejena …
če bi bili drugače …bi bili pa tko kot kravce …bi meli vampe
Čeprav sem ravnokar v eni knjigici prebrala ..da imajo krave -goveda najbolj močne kosti, torej ni ravno vse iz trte izvito ..ampak, da dejansko beljakovine, če jih je preveč zakisajo organizem …kar potem tudi sledi slabe kosti ..premalo kalcija ..itd itd…
Oz . da je v zeleni zelenjavi ogromno mineralov oz kalcija mg in ostale bande****************************************************
ne me napak razumeti …kakor komu ustreza ….strelka2011-06-15 21:09:21
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.