Fenomen gabezove tinkture # 2

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Fenomen gabezove tinkture # 2

Prikaz 8 prispevka (od skupno 15)
  • Avtor
    Prispevki
    ozelot
    Participant

jajca namest mesa je kot bi …sej se ne morem tako neumne primerjave zmislit. Sploh pa tolikšna potreba po aminokislinah. A si body builder?

Jajca zelo kislijo telo tega ne smeš zanemarit.

lej horus v tvojem postu jest razberem en ogrooooooooomen klic na pomoč. Pomagam ti lahko samo toliko kolikor boš sprejel in sicer:

Če imaš rad strokovna mnenja kontaktiraj Dr.Petar Papuga. On je na področju prehrane velik strokovnjak.
    Če pa verjameš na še kaj drugega ti pa povem da če nekaj verjameš potem tako je. In če verjameš da ti nekaj škodi potem ti škodi in če za isto stvar verjameš da ti koristi potem ti koristi. Toda včasih je lažje jedilnik menjat kot prepričanje kajneda sam ko ti zmanjka jedilnikov ugotoviš da je nekaj narobe z prepričanji. Torej problem imaš s znanjem okrog hrane. Zamenjaj znanje. Poslušaj ljudi ki uspevajo in ne tiste ki najdejo povsod težave. Sploh pri prehrani. Ne glej TV sporočil na temo prehrane dokler si “sprejemnik” za slabe informacije. Postani gurman, uživaj v okušanju hrane, v degustiranju, sam si pripravi obrok od semena do školjke (WC) in ga ceni in vse ti bo povrnjeno.
    Kar se še tiče informacij..ko ješ hrano ješ informacije. Beljakovine in maščobe pa hidrati…so zanemarljivega pomena v primerjavi z informacijami ki jih hrana nosi.

Voda ima spomin in hrana velik odstotek vode. Tu imaš lep dokumentarec o vodi in njenem spominu: http://vimeo.com/19287211
    Tu imaš govor Abrahama na temo hujšanja: http://www.youtube.com/watch?v=A36WEhSLZF4

Vse je v tvojem pristopu k hrani in ne v hrani sami zapomni si.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem

strelka
    Participant

Smile
    No če si pač privoščiš toliko beljakovinske hrane….moraš potem tudi ogromno piti , da ti tisto kar so jetra razgradile …pač ledvica odstranijo …sečnina ..vemo kaj je to … ..

bojda imajo tisti , ki pač konzumirajo ogromno beljakovinske hrane ..npr športniki …lahko akr težavice z ledvicami …Ermm

strelka2011-06-14 21:09:44

Lepo je če deliš
    horus
    Participant

Stvar je v tem,da sem z izločanjem vse hrane postopoma po vrsti poskušal ugotoviti,kaj je zame škodljivo oz. kaj je tisto,kar mi povzroča težave s črevesjem (vnetje črevesne sluznice,hemeroidi in zlata žila-torej 3 v enem ) in sem s telesno težo padel na 72 kg z 77 kg-ko skoraj nisem več upal kaj jesti,da ne bo težav.Ko pa sem intuitivno prišel do odkritja-vsaj zame-učinka gabezove tinkture na moje telo in na zgoraj omenjene zdravstvene težave,ki so se vlekle skoraj 5 let in skorajda hipno izboljšanje zdravja ( v roku 1 tedna ) vendar sem kasneje ugotovil,kako važna je pri tem “dieta” ali hrana po meri mojega telesa-da je lahko zadeva dokončno ozdravljiva.Pri izgubi telesne teže se je poleg maščob znižala tudi mišična masa,zato moram sedaj vse to na novo zgraditi-seveda z minimalnim deležem maščobnih oblog telesa in mišično maso takšnega obsega,kot sem jo imel prej.Moja telesna teža je sedaj pri 74 kg in tudi mišice sem si okrepil-zahvaljujoč zadostni fizični aktivnosti-pri višini telesa 169 cm.Zato tudi iščem nadomestek za meso-jajca pa bom sčasoma,ko bo črevesje optimalno,zamenjal s čim drugim,hrano,ki je izdatno kalorična in je zato ni potrebno jesti v velikih količinah.Mesa nisem povsem izključil z jedilnika,recimo 1-3x/mesec bi bilo dovolj,torej vegeterijanec,ki občasno je meso (mislim,da se Sting prehranjuje enako).Sicer pa je zelo pomemben vitamin B12,ki uravnavo celotno floro-mikroorganizmi-v naših celotnih prebavnih organih,in se nahaja le v mesu.To telesno težo ohranjam že 1 mesec-več kot dovolj,da se je temu prilagodilo moje telo in tudi moja psiha-zavore,kdaj ne smem pojesti preveč,da pač lahko še naprej ohranjam svojo idealno telesno težo.Pri razmerju telesa višina:teža je tudi pomembna konstrukcija kosti,torej telesna zgradba,ki pa je od posameznika do posameznika različna.Jaz si želim izdelati idealne proporce svojega fizičnega telesa s pomočjo prehrane in fizične aktivnosti in jih ohraniti.

Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

vzrok hemoroidov naj bi bilo pregretje črevesa kar se doseže z napačno kombinacijo hrane.

Vidim pa da se boš še dolgo “lovil” okrog hrane. Zdej že iščeš neke kalorije prej beljakovine kasnej boš iskal vitamine…pusti vse skupaj te teorije ki niso vredne pol p… mrzle vode.

pač izbral si si izredno težko življensko pot ki je tlakovana z tlakovci ki jih izdelujejo lobiji in bi rad po njej prišel do cilja kjer lobiji nimajo nič več vpliva. Ne bo šlo sorry.

nevem kje za boga milega si najdu teorijo o idealni teži?? Enkrat mi je bila všeč ena ženska in sem jo kar dolgo neuspešno osvajal. Ti povem zakaj? Rekla mi je da imam premajhen trebuh! Kje je zdej idealna teža povezana s srečo??

moj zadnji nasvet: ne bluzi in delaj kaj pametnega…kaj ustvarjalnega…pomagaj komu če sam ne more….in bo tvoja teža idelna.

Lepo je če deliš

strelka
    Participant

Big smile

ozelot nekaj je pač mogla rečt …če ji nisi bil všeč, ….a naj bi kaj druzga izbrala,….Big smile
    Ko kakšne take berem …pač o prehrani pa tako naprej …ja no vse tud ni lobi …
    je lahko še tako zdrava eko , bio in ne vem kaj še …pa če ima človek določeno težavo …je ne more jest..ker telo ne prenese …
    vsak je svet zase .človek …tud njegova presnova, že če je zdrav ..kaj šele če je bolnik ….
    Lepo je če deliš
    ozelot
    Participant

strelka wrote: Big smile

ozelot nekaj je pač mogla rečt …če ji nisi bil všeč, ….a naj bi kaj druzga izbrala,….Big smile
    Ko kakšne take berem …pač o prehrani pa tako naprej …ja no vse tud ni lobi …
    je lahko še tako zdrava eko , bio in ne vem kaj še …pa če ima človek določeno težavo …je ne more jest..ker telo ne prenese …
    vsak je svet zase .človek …tud njegova presnova, že če je zdrav ..kaj šele če je bolnik ….

Tisto s trebuhom je bilo zelo res. Namignil sem pa na to da idealna teža al postava al karkoliježetazga človeka ne osreči. Imaš pač idealno težo pa so what. To je le samo sebi v namen. Recimo da si športnik in imaš idealno težo. Ha zdej smo pa tam. Za vsak šport je idealna teža druga. Za vsako hišno opravilo je idealna teža drugačna. Edin če hočeš celo življenje stat pred ogledalom in se nič premikat imaš lahko eno namišljeno idealno težo.

Jest sem imel pri svojih 184 cm višine največje psihofizične sposobnosti pri kilah 75-76. Lahko bi rekel zame idealna teža. Sem se pa zavedal določenih pomanjkljivosti te teže sploh ko je šlo za tisto foro s trebuhom. Sej vem da se glupo sliši LOL.

Sem kuhar po poklicu in lej ga zlomka večino stvari ki so me o hrani naučili v šoli mi prej škodi kot koristi. Učiteljica predmeta “prehrana in blagoznanstvo” je bila vegetarijanka in nas je učila prehrambeno piramido in podobno…kako človek potrebuje vitamine pa minerale pa kalorije,…sama je delala pa drugače. Mene je vegetarijanstvo zanimalo že takrat (zdej nisem vege) in sem jo spraševal okol tega pa je rekla da pač na izpitih je treba znat kar piše v knjigah kar je pa res pa naj vemo sami zase.

Ja za mlado 15+ let staro pamet ki jedovzetna za vse je bilo to katastrofa. Kar naprej računam kalorije pa gledam ali je hrana preveč termično obdelana pa če je dovolj zelenjave, pa če je barvno usklajena,vitamini,minerali,..bla bla bla…in če ni potem sem nesrečen in lačen in bolan. Namesto da bi bil hvaležen da sem sploh dobil kaj v krožnik in iz te hvaležnosti bi pridobil vse vitamine in minerale in ostale esencialne snovi.

Tu je oddaja dobro jutro od par dni nazaj kjer o hrani lepo govorijo. Sploh o mesu. Priporočam.http://tvslo.si/#ava2.107216868;;

.

Lepo je če deliš

horus
    Participant

V bistvu želim sedaj,ko sem zdrav in v dobri kondiciji in povrh vsega pri idealni teži in zadostni mišični masi in pri idealnih proporcih fizičnega telesa vse to ohranjevati s primerno prehrano-izogibanje vsem aditivom v hrani,saj težim še naprej k razstrupljevanju telesa-ugotoviti,ali lahko svoje telo z strogo disciplino ohranjam v teh merilih še naprej.Poleg tega pa pri tem ugotavljam razna zlagana dejstva tekom več desetletij,kaj je zdrava prehrana od raznih imenentnih “strokovnjakov” in “znanstvenikov” na tem področju-torej vseh tistih,ki zastopajo razne lobije (da ne bo pomote,Ozelot),kajti več let ne berem časopisov,ne gledam TV in ne poslušam radia-razen dobre glasbe-zato tudi nisem podvržen tem njihovim informacijam,ampak opazujem svoje telo,ga analiziram in na podlagi vizij med meditacijo,ko dobivam sporočila z “najvišjega nivoja”,sam pri sebi (ne na podlagi tega,kaj menijo drugi) ugotovim,kaj je dobro zame in česa se moram izogibati glede prehrane.Vse to pa zato,ker želim ugajati njej,s katero sva izenačena v vseh pogledih tako v fizičnem,psihičnem,čustvenem in kozmičnem-duhovnem telesu s to razliko,da jaz obstajam v dimenziji fizičnega stanja bivanja,ona pa v dimenziji energijskega stanja bivanja in je ona obenem moja duhovna vodnica,ideal Boginje ljubezni.Izžarevati njej ljubezen in čutiti njeno izžarevanje ljubezni meni je nekaj,kar si običajen človek ne more predstavljati ali občutiti niti v sanjah,kajti Božanska ljubezen je transcendentna-presežna in zatorej nad ljubeznijo,ki je običajna za “navadne” ljudi.Za primerjavo je ideal Boginje puščavnica sibirske tajge,Anastazija-pisatelj Vladimir Megre jo v svojih knjigah zelo dobro opisuje in meni ni potrebno dvomiti,ali je ona resnična-tudi če ni,je v mojih imaginacijah resnična in iz tistega,v kar jaz verjamem,črpam energijo,jo v sebi preobrazim in jo izžarevam v okolje,s pomočjo Božanske svetlobe celo do najbolj oddaljenih zvezd,kamor pač zavestno usmerim svoj koncentriran pogled,pri tem Božanska svetloba dobesedno prekrije zvezdo-na ta način pač-ker je svetloba informacija-sprejemam in oddajam informacije.Vse to v okviru Dharme-vesoljnega kozmičnega zakona.Baje se bo Dharma v bližnji prihodnosti spustila v deželo “rdečega” človeka-tako je zapisano v prastari prerokbi.Do takrat pa se čas izteka…

Lepo je če deliš
Prikaz 8 prispevka (od skupno 15)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.