EKSPERIMENT EQUILIBRIUM-PROSTOVOLJCI

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast EKSPERIMENT EQUILIBRIUM-PROSTOVOLJCI

 • Avtor
  Prispevki
 • #9388
  tadej pretner
  Moderator

  EKSPERIMENT EQUILIBRIUM – ISKANJE PROSTOVOLJCEV

  Iščemo prostovoljce iz vseh koncev Slovenije z različnimi zdravstvenimi in vedenjskimi težavami (strahovi …), ki bi želeli sodelovati v testu razmeroma nove kvantne zdravilske metode equilibrium. Ker gre za test metode, bodo vse terapije brezplačne.

  Izbrana skupina slušateljev Šole za bioterapevte, ki jo vodim, bo sodelovala v Slovensko/Hrvaškem testu metode equilibrium kot zdravilske metode. Na Hrvaškem so s to obliko promocije metode v organizaciji zagrebške Tranceframing Akademije že začeli.
  Skupina ustrezno usposobljenih slušateljev Šole za bioterapevte bo v naslednjih dveh mesecih in pol uporabila metodo equilibrium kot pomoč pri reševanju različnih težav, povezanih s fizičnim zdravjem in neželenimi čustvenimi stanji. Rezultati bodo kasneje analizirani in uporabljeni za ustrezno promocijo metode. Imena klientov ne bodo uporabljena nikjer – če bo kak »primer« oziroma njegov razplet tako zanimiv, da bi se pokazalo, da bi imela morebitna objava imena določen zaželen učinek, bo prišlo do objave le ob predhodnem soglasju klienta.

  Kdor bi torej kot klient/pacient želel pri testu metode sodelovati, naj se mi javi na mail tadej.pretner@gmail.com, jaz pa ga bom razporedil k lokacijsko najbližjemu izvajalcu metode. O potrebnem številu terapij bodo odločili izvajalci terapij, načeloma pa bodo gravitirale na štiri. Prostovoljci so dolžni vzdrževati kontakt z izvajalci terapij tudi po končanih terapijah in jim posredovati podatke o vseh zdravstvenih spremembah, do katerih bo v določenem obdobju po terapiji (do 2 meseca) prišlo!

  Sodelovanje v tem testu ni razlog, da prekinete kakrnekoli oblike konvencionalnih terapij!!!!!

  Equilibrium – predstavitev metode
  Zdravilci uradni medicini pogosto očitajo, da se ne ukvarjajo z vzroki zdravstvenih težav pacientov, vendar pa ni pri številnih zdravilskih tehnikah nič drugače, le da zdravilci odpravljajo posledico nekega vzroka/vzrokov, ki so se manifestirali kot zdravstvena težava, na energijski ravni. Zato je razumljivo, da veljajo zdravilske tehnike, v katere je vključeno tudi odkrivanje in odpravljanje vzrokov težav, za vrhunske.
  Ob upoštevanju dognanj epigenetike, ki je pokazala vpliv kulturnega okolja na zdravje človeka, je videti, da je večina vzrokov za padec imunskega sistema psihosomatskih – v kombinaciji s številnimi sevalnimi obremenitvami, nezdravo hrano, nezdravim načinom življenja …, pa je to razmeroma zanesljiva pot v bolezen. Epigenetika je dokazala, da se lahko določeni vplivi na gene, ki so »odgovorni« za nekatere vedenjske in zdravstvene motnje dedujejo, ne da bi se pri tem spremenil zapis DNK, zato del zdravilskih tehnik, ki so usmerjene na vzroke zdravstvenih težav, proučuje tudi karmične vplive na zdravje posameznika. Kaže tudi, da so nevronski »zapisi« v živčevju , predvsem v t.i. trebušnih možganih tisti faktor, ki ključno vpliva na to, v kakšni meri smo energijsko pretočni in pri tehnikah ozaveščanja vzrokov težav gre za to, da privede razrešitev nekega čustvenega problema do spremembe teh nevronskih zapisov. To ima za posledico izboljšanje energijskih pretokov v telesu, imunskega sistema, vedenjskih reakcij …
  V zadnjih letih pa se je pojavilo nekaj t.i. »kvantnih tehnik«, ki niso usmerjene na vzroke težav, pa so vendarle izjemno uspešne. Ena od njih je celo del ameriške klinične psihiatrije (kognitivna terapija s kvantnim prostorom), dr. Pearl pa je npr. »lansiral« tehniko reconnection, pri kateri t.i. »čudežne ozdravitve« niso nič neobčajnega, pa čeprav terapevt sploh ni fokusiran na klientove težave, pač pa je zgolj posrednih polja skalarnih valov. Do neke mere sorodna reconnectionu pa je tudi metoda equilibrium, ki jo v grobem delimo na equilibrium brez namere, v katerem gre za enak proces kot pri reconnectionu, le da terapevt aktivira skalarne valove na drugačen način, in equilibrium z namero, pri katerem pa se terapevt usmeri na konkreten klientov problem.
  Tako pri reconnectionu, kot pri obeh oblikah equilibriuma pa gre za to, da deluje terapevt na klienta z že omenjenimi skalarnimi valovi, ki imajo poleg izjemnih sprostitvenih in revitalizacijskih kvalitet tudi lastnost, da korigirajo nevronske povezave, ki so pravzaprav odgovorne za naše notranje napetosti, neadekvatne reaktivne reakcije in posledično stanje fizičnega zdravja. Ko pride med terapijo sprostitve telesnih tenzij in korekcij omenjenih nevronskih zapisov, se dogaja, da klient občuti/podoživi čustveno ali fizično bolečino, ki jo je v preteklosti potisnil v nezavedno, metoda pa je sama po sebi popolnoma naravna in varna. Ker se po končani terapiji, ki običajno traja do 35 minut, proces sprememb še nekaj časa nadaljuje, je priporočljiv cca petdnevni presledek med posameznimi terapijami. Učinkovitost metode je odvisna od večih faktorjev, predvsem pa od sposobnosti terapevta, da »ustvari« ustrezno polje skalarnih valov.

  V gornji predstavitvi so večkrat omenjeni skalarni valovi. Več o tem si lahko preberete tule:

  http://www.tadej-pretner.com/webwiz/forum_posts.asp?TID=353, moj post z dne 06.02.2011 ob 20.30.

  Lepo je če deliš
  #9389
  tadej pretner
  Moderator

  Prosim, da v prijavah navedete naslednje podatke:
  – kraj bivanja
  – vrsta težave
  – starost

  Z razporeditvami oziroma povezovanjem klient – izvajalec terapije, bomo začeli v četrtek.

  Lepo je če deliš
  #9398
  tadej pretner
  Moderator

  Precej se vas je javilo in zaenkrat sem redkokomu odgovoril. Boste pa danes dobili vsi, ki ste se javili, e naslove izbranih terapevtov, kot tudi oni vaše, tako da se boste dogovorili za kraj in čas izvajanja terapije. Včeraj smo se dogovorili, da bosta nekatere težje primere “obdelovala” celo po dva izvajalca terapije hkrati.

  Najavljeno je bilo, da so terapije brezplačne in to drži, vendar naj hkrati ne bi izvajalcem terapij povzročale stroškov. Če bo v določenih primerih dogovorjeno tako, da pride izvajalec terapije k klientu, recimo v drug kraj, pa je verjetno precej razumljivo, da mu je klient dolžan pokriti potne stroške.

  Lepo je če deliš
  #9408
  tadej pretner
  Moderator

  Prostovoljcev iz Primorske zaenkrat ne moremo vključiti, je pa še nekaj “prostora” na področju, ki gravitira na Ljubljano in Novo mesto.

  Lepo je če deliš
  #9423
  tadej pretner
  Moderator

  tadej pretner wrote: Prostovoljcev iz Primorske zaenkrat ne moremo vključiti, je pa še nekaj “prostora” na področju, ki gravitira na Ljubljano in Novo mesto.

  Lahko uleti še eden iz Dolenjskega konca, potem pa bomo zaenkrat zaključili. Povsem mogoče pa je, da bomo po 10 aprilu “potrebovali” še nekaj prostovoljcev, saj imamo namen preizkusiti tudi eno modificirano verzijo equilibriuma.

  Lepo je če deliš
  #9616
  tadej pretner
  Moderator

  V temle eksperimentu se je že pojavilo nekaj ekstremno zanimivih rezultatov tako na Hrvaškem, kot pri nas:
  – Na Hrvaškem so človeku, ki je bil mesec dni v komi popoldne naredili equilibrium, ob treh ponoči pa se je potem zbudil iz kome.
  – Pri nas je osemintridesetletnica, ki tri leta in pol ni imela menstruacije, le to dobila naslednji dan po prvi seansi equilibriuma.

  Danes ali jutri bom razporedil e nekatere prostovoljce, ki ste “na čakanju”, fino pa bi bilo, ko bi se javil še kak prostovoljec iz Koroške.

  Lepo je če deliš
  #9617
  BAD-BOY
  Participant

  Kako so pa delali človeku v komi EQ? So bili ob njem, ali na daljavo?

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.