Duhovna rast

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Duhovna rast

 • Avtor
  Prispevki
 • #13228
  Daigu
  Participant

  Ok; da smo si na jasnem; sam sem tu iz bolj tehničnih razlogov, zato bi bil hvaležen vsakomur, ki bi mi predlagal kakšno knjigo, ki govori o osvoboditvi od duhovnega materializma. A, vsaka knjiga, ki bi mi prišla pod roko, ni knjiga, katero bi vzel v roke.

  Zadnji dogodki so pokazali, da temu nisem kos. Hvala vsem, ki boste dodali svoj kamenček v mozaik, ki me morda, narodi boljšega.

  Lepo je če deliš
  #13231
  janko
  Član

  Daigu wrote: Ok; da smo si na jasnem; sam sem tu iz bolj tehničnih razlogov, zato bi bil hvaležen vsakomur, ki bi mi predlagal kakšno knjigo, ki govori o osvoboditvi od duhovnega materializma. A, vsaka knjiga, ki bi mi prišla pod roko, ni knjiga, katero bi vzel v roke.

  Zadnji dogodki so pokazali, da temu nisem kos. Hvala vsem, ki boste dodali svoj kamenček v mozaik, ki me morda, narodi boljšega.

  ena taoistična reklama za svoje knjige pravi, da niti za trenutek ne pozabi, da je več modrosti v vsaki mali travni biljki, kot v vseh knjigah sveta skupaj.

  loh se trudiš kuker hočeš, ampaj dokler se boš švercal na neke knjige, namesto da bi delal po svoji vesti… tolk časa ne boš ti tisti tvoja najboljša izvedba.
  seweda pa je to pomoje… zato, če si pameten, takoj podvomi u vse, kar pravim… in potem pa naredi po swoje
  nekje je pač treba začet. LOL

  Lepo je če deliš
  #13233
  Daigu
  Participant

  @janko:

  During the Kamakura period, Shinkan studied Tendai six years and then studied Zen seven years; then he went to China and contemplated Zen for thirteen years more.

  When he returned to Japan many desired to interview him and asked obscure questions. But when Shinkan received visitors, which was infrequently, he seldom answered their questions.

  One day a fifty-year-old student of enlightenment said to Shinkan: “I have studied the Tendai school of thought since I was a little boy, but one thing in it I cannot understand. Tendai claims that even the grass and trees will become enlightened. To me this seems very strange.”

  “Of what use is it to discuss how grass and trees become enlightened?” asked Shinkan. “The question is how you yourself can become so. Did you ever consider that?”

  “I never thought of it in that way,” marvelled the old man.

  “Then go home and think it over,” finished Shinkan.

  Švercanje smo, kao ’91 pustili za seboj. Da te boli … tudi ni moj pristop.
  Vseeno, hvala za tvoje iskreno mnenje.

  Lepo je če deliš
  #13234
  glas
  Participant

  Daigu wrote: kakšno knjigo, ki govori o osvoboditvi od duhovnega materializma

  Ne vem kaj ti predstavlja ta pojem?
  Če bi vedel kaj ti predstavlja ali kaj iščeš, bi imel ziher kak predlog ..
  Čeglih mi že zdaj hodi Krishnamurti po glavi..

  Drugače pa Richard Bach – Iluzije !
  Ta pa razbline vse kar kdorkoli misli da je duhovnost, razblini tudi vse duhovne svetosti, pa vse mesije in mojstre demistificira.. pa še roman je, ki se bere kot po maslu..
  Approve ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  Lepo je če deliš

  “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

  #13235
  Daigu
  Participant

  @glas;
  med vrsticami mi je bila svetovana ‘Prebijanje skozi duhovni materializem, Chögyam Trungpa’.
  Več kot očitno nisem predelal mnogo iz svojega otroštva. Mnogo tega se je zavleklo potem tudi v moje najstništvo; in del tega, zagotovo, tovorim tudi še v svojih zrelih letih.
  A; nekako je to postalo breme. In potrebujem knjigo, ki mi bo postavila vprašanja, katera si doslej nisem postavljal. Tudi napačen odgovor nanje, bo boljši.

  Zagotovo poznaš Beckett-ovo krilatico: ‘Try again. Fail again. Fail better.’. Le za to gre.
  Dokončnega odgovora tako ali tako ni (vsaj ne za časa našega življenja). Hvala.

  Lepo je če deliš
  #13247
  Daigu
  Participant

  Samo eno vprašanje bi še imel; je kdo med vami bral Chögyam Trungpo? Zanj sem prvič slišal pred dnevi, vendar je njegova bibliografija zelo obsežna. Zanimajo me le osebna mnenja; prepisovanje z Wikipedie, Amazona ali kaj podobnega me ne zanima preveč; to si znam ogledati sam. Hvala.

  Lepo je če deliš
  #13248
  grega
  Član

  Predlagal bi tole…Stephen Wolinsky, katero od njegovih knjig ali audio program, ki zajema vse (vzhodna filozofija, zahodna filozofija, kvantni procesi, identitete, epigenetika, eneagrami–program, ki je dolg cca 10 ur in razbije vse mite t.i. new aga in t.i. instant duhovnosti). Notri so tudi praktični procesi, ki se jih dela. Meni je sama zadeva zlo realna in jo vsekakor priporočam. Ni pa za vsakega. Aja, skor pozabu, še naslov tega…Waking from trance. Je pa stvar v angleščini.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.