drastično pomanjkanje koncentracije

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina drastično pomanjkanje koncentracije

Prikaz 1 prispevka (od skupno 11)
 • Avtor
  Prispevki
 • #11223
  mary
  Participant

  Živjo!

  Potrebujem pomoč oz. kak dober nasvet. Že nekaj mesecev opažam občuten upad koncentracije oz. fokusiranja, predvsem v službi, kjer hitim in se mi zdi da bi mi še en par rok ki bi zrasel čez noč prišel več kot prav. Težava se pojavlja tudi pri vožnji avtomobila, kjer hitro spregledam situacijo, zalotim se kako mi kaka misel kar potgne tok misli … Zadeva več ni za “zasanjanost” ampak me resno skrbi kaj se mi dogaja. Ko se naspim, najem, umirim se zadeva le za slab odstotek popravi… Če ima kdo kak uvid, zakaj se mi to dogaja bom prav tako vesela odgovora. Skušam se afirmirat z besedami, da sem v vsakem trenutku varna, da sem le tukaj in zdaj, … včasih pomaga in velikokrat tudi ne. Sem sicer Merkurjeva po astrologiji, po ascendentu pa tudi, menjavanje razpoloženja mi je torej res značilnost, a stalen dvom o tem ali nisem že za luno me prežema in hkrati jezi. Pomagajte prosim!

  Hvala…

  MaryConfused

  Lepo je če deliš
  #11225
  Robert
  Član

  Živjo….tale naslov me je pritegnil , ker se to tudi meni pogosto dogaja….predvsem v službi.
  Jaz razlog pri sebi vidim predvsem v tem , da ne nisem na pravi poti… z drugimi besedami , da ne opravljam svojega življenjskega poslanstva , ampak delam nekaj zgolj za preživetje. Če bi delal nekaj , kar bi me izpopolnjevalo , veselilo , verjetno ne bi z mislimi plaval drugam. Zakaj pa nismo na pravi poti , pa je že drugo vprašanje , pa nič manj
  pomembno. Jaz sem skoraj prepričan , da so nepreseženi strahovi tisti ,
  zaradi katerih smo tle , kjer smo in ne tam , kjer bi morali biti , kjer bi bili srečni
  in uspešni. Sej veš kako gre… najpomembnejši datum ni ko se rodiš , ampak ko ugotoviš , zakaj si se rodil….
  Čaw

  Lepo je če deliš
  #11228
  horus
  Participant

  Kaj pa meditacija?Zakaj se ne bi začela ukvarjati z njo,jo prakticirati?Tu ne mislim kakšne klasične indijske tehnike ali pa zen-meditacije,se mi zdi,da je za nekatere,ki jim je ta način meditiranja nekako tuj in exotičen ( zame,recimo vsebuje veliko nepotrebne navlake,ki jih mi,zahodnjaki – če se lahko štejemo za njih – le težko razumemo,razen če se zelo poglobimo v njihovo filozofijo,ki jo spremlja + folkloro,torej njihov način razmišljanja ),ampak povsem navadno obliko sproščanja,ki nam najbolj odgovarja – torej meditacija po naši meri ( nekateri,ki že vrsto let meditirajo “po indijsko” bi rekli,da to sploh ni meditacija ).Stvar je v tem,da ležemo na kavč v dnevni sobi,da nas 20min nihče ne moti,imejmo vzglavje in stopala rahlo dvignjena s povštrom,enakomerno umirjeno dihajmo skozi nos – po možnosti s prepono,zamižimo in poskušajmo vzdrževati ves čas koncentracijo v točki med obrvmi ( tretje oko ),in praktično poskušamo ne-premikati se z nobeno mišico telesa celih 20min.V bistvu je to aktivna meditacija – ko smo ( če vmes ne zaspimo ) prisotni v zavesti.To tehniko je treba izvajati vsaj 2x na dan in sicer zjutraj,ko se uredimo in pridemo k sebi,kar traja od 1/2 – 1h,odvisno od posameznika,in pa zvečer,pred spanjem,ko itak lahko izvajamo to tehniko v postelji,. vendar moramo biti sami ( druga varianta je pač kavč ).Ko tako mirujemo,se nam podijo razne misli po glavi in moramo jim dati prosto pot – od čisto vsakdanjih do zelo filozofsko zakompliciranih,ki jih samo mi razumemo.To je neke vrste dialog z našim duhovnim vodnikom ( večina ljudi sploh ne ve,da ga ima vsak človek ) – in mi se začnemo v mislih pogovarjati z njim in on/ona postane naš zdravitelj,čarovnik,učitelj,sel,zaščitnik,bojevnik in izvršitelj stvari in dogodkov.Pravzaprav smo mi sami – ker je on/ona naš dvojnik – natanko tisto,kar je on/ona,oz si želimo,da bi bil – da bi mi to bili.Nekakšen naš angel varuh,z drugimi besedami.Na te način si lahko znatno izboljšamo našo koncentracijo in kar je tudi zelo važno – tudi našo samozavest.Mislim,da ne bi bilo slabo,če bi poizkusila ta način sproščanja.V ZDA in drugod po svetu obstaja množica privat psihiatrov,ki služijo denar s tem,da izvajajo ta način pogovorne psihoterapije – torej to tehniko – in psihiater v glavnem molči ( če sploh posluša pacienta ),sizifovo delo pri tem pa opravi pacient,ki se mu izpoveduje – kot da bi se pogovarjal s svojim duhovnim vodnikom.

  Lepo je če deliš
  #11245
  anja
  Participant

  mary, poskušaj biti tukaj in zdaj. Ena fajn knjiga zate bi bla Zdaj – Eckhart Tolle…pa poglej še kaj je Tadej odgovoril Robertu v temi Praznina (podforum Šola za bioterapevte).

  lpSmile
  Lepo je če deliš
  #11247
  tadej pretner
  Moderator

  mary wrote:

  Živjo!


  Potrebujem pomoč oz. kak dober nasvet. Že nekaj mesecev opažam občuten upad koncentracije oz. fokusiranja, predvsem v službi, kjer hitim in se mi zdi da bi mi še en par rok ki bi zrasel čez noč prišel več kot prav. Težava se pojavlja tudi pri vožnji avtomobila, kjer hitro spregledam situacijo, zalotim se kako mi kaka misel kar potgne tok misli … Zadeva več ni za “zasanjanost” ampak me resno skrbi kaj se mi dogaja. Ko se naspim, najem, umirim se zadeva le za slab odstotek popravi…

  Ko se pojavi težava, jo je fajn napasti z vsemi topovi. Zato si najprej poglejva fiziološke vzroke, ki botrujejo upadu koncentracije in fokusa. Na dober koncentracijo in čustveno stabinost vpliva:
  – zadostna količina kalcija (sol). Na absorbcijo kalcija iz črevesja vpliva tudi vitamin D, fosfor in magnezij.
  – silicij (veliko ga je v pivu, na vibracijski ravni kremeni)
  – količina Fe v telesu (špinača, čaj iz kopriv ali špinača iz mladih kopriv …)
  – k temu, da postanemo nestabilni, vpliva tudi preveč vanadija (veliko ga je v konzerviranih živilih)

  Stabilnost in zbranost je povezana z močno tretjo čakro. Ko imaš čas in voljo položi obe roki na pleksus, se tja osredotoči in iz tega področja izvajaj vdihe in izdihe. Lahko vizualiziraš tudi rumeno svetlobo.

  Pad koncentracije je povezan z reaktivnostjo oziroma dejstvom, da v lajfu “nisi prisotna”. Ko te pritisnejo obveznosti, začnejo dobesedno upravljati s teboj. V energijskem smislu gre za polja, ki imajo lastno inteligenco in se borijo za svoj obstoj – le tega jim omogoča človekova (v tem primeru tvoja) pozornost. Tvoja pozornost je ves čas usmerjana navzven, v določenih primerih na obveznostiu …, ampak to te izčrpuje, kar se potem recimo pri vožnji z avtom odraža tako, da si v t.i. “pasivni alfi”. Življenjske okoliščine so, kakršne so – naučiti se moraš z njimi upravljati. Za to pa je treba usmeriti pozornost navznoter, aktivirati t.i. notranjega opazovalca in se naučiti funkcionirati v t.i. aktivni alfi. V tej fazi pazi najprej na dvoje:
  – nauči se pravilno dihati. Če bo tvoj naraven ritem postal dihanje s polnimi pljuči, ne le z zgornjim delom, te bodo stvari težje spravile iz tira.
  – vadi notranjega opazovalca. Koristne so vse vaje zavestnega kroženja z energijo, pa ne le to. Dvakrat dnevno, po deset minut, se odloči, da boš prav vse delala zavestno. Zavestno pojdi prek sobe, odpri vrata, si umivaj zobe, nakupuj v trgovini …. Vse te aktivnosti sicer delamo povsem avtomatično in neprisotno, kot roboti. Ko boš naredila pozitivni premik, se spet oglasi, da ti morebiti predlagam, kako naprej.

  mary wrote:
  Če ima kdo kak uvid, zakaj se mi to dogaja bom prav tako vesela odgovora. Skušam se afirmirat z besedami, da sem v vsakem trenutku varna, da sem le tukaj in zdaj, … včasih pomaga in velikokrat tudi ne. Sem sicer Merkurjeva po astrologiji, po ascendentu pa tudi, menjavanje razpoloženja mi je torej res značilnost, a stalen dvom o tem ali nisem že za luno me prežema in hkrati jezi. Pomagajte prosim!

  Hvala…

  MaryConfused

  V takšnem stanju afirmacije ne pomagajo. Generalno ne pomagajo niti ljudem, ki so usmerjeni na reševanje problemov. Precej bolje ti bo v lajfu šlo, če boš imela jasne cilje, bila usmerjena nanje in težave, ki so normalni del vsake poti reševala sproti, v hodu. Tole s problemi je res zoprna past. Dogaja se nam tisto, na kar smo fokusirani – če smo fokusirani na reševanje problemov, se nam dogajajo problemi, da imamo kaj reševati – nikoli ni konca.

  Lepo je če deliš
  #11279
  Robert
  Član

  Očitno mi primanjkuje silicija , ker jaz se po piru veliko boljš počutim… Confused….čeprav mislim , da je vzrok v tem , da alkohol uspava moje možganske funkcije , njihovo sposobnost prevajanja neg. miselnih vzorcev , slik in zato delujem bolj umirjeno , spontano …

  Lepo je če deliš
  #11280
  anja
  Participant

  Robert wrote: Očitno mi primanjkuje silicija , ker jaz se po piru veliko boljš počutim… Confused….čeprav mislim , da je vzrok v tem , da alkohol uspava moje možganske funkcije , njihovo sposobnost prevajanja neg. miselnih vzorcev , slik in zato delujem bolj umirjeno , spontano …

  …dosti silicija vsebuje prosena kaša (pa še alkalno deluje)Smile
  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 11)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.