DOM, fasada, talne obloge, oprema
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › DOM, fasada, talne obloge, oprema
- This topic has 48 odgovorov, 5 glasov, and was last updated 9 years, 4 months nazaj by tadej pretner.
-
AvtorPrispevki
-
26. 5. 2013 ob 23:26 #19925strelkaParticipant
janko wrote:
je pa res ..da peči oblagajo s keramiko …ampak spodaj je ogenj -pomeni peč…pa keramika, ko se peč ogreje mal bolj zadrži toploto …in potem tudi oddaja toploto , ko peč ugasne …tko kot krušna peč …no tko mislim ..kamen po sebi je pa mrzel ..ok razen če imate talno ogrevanje …pa jih ogrevate …kakšna je pa v toploti med keramičnimi ploščicami in porcelanastemi ….če bi hotu tole kej komentirat, loh samo kopi pastnem svoj prejšnji post.
in še u par besedah… porcelan ni nič drugega kot ful dobra keramika.
Ne ni treba sem ga prebrala -…porcelan pa tud vem kaj je …in me zanima če je bolj topla kot les…če si ga prebrala, potem si tut videla, da piše, da je point v akumulaciji toplote.
mogoče boš še najbolj štekala vse to, če vzameš lesen in porcelanast vrč in v oba naliješ krop. dlje, kot boš pustila, bolj se bo toplota akumulirala v porcelanastem vrču in dlje bo potem ostal topel. potem oba izprazniš in primerjaš toploto lesenega in porcelanastega vrča. če pa boš vrča postavila ven na balkon in nanju pozabila, pa me skrbi, da bo zjutraj v obeh led, kakršno pomlad imamo letosja ..ampak …les je brez ogrevanja bolj topel kot brez ogrevanja keramična ploščica ..o tem jaz govorim…ti pa govoriš o akumuliranju toplote ..če imamo en grelc zraven ..…to je pa res da se cegu ogreje in oddaja toploto dalj časa ..ampak če pa tega ni ..pa ne vem koilko toplote oddaja …no nisem pa ekspert za toplotno prevodnost lesa ali pa keramike ..ampak to pač “vidiš” če bos stopiš na les in pa na mrzel kamen …..pa če se zunaj usedeš na suh štor magari pozimi ,pa se usedeš na mrzel kamen pozimi …Kje te bo bolj v tazadnjo zazeblo …?pa saj nima veze …26. 5. 2013 ob 23:39 #19927jankoČlanne strelka sej razmišljaš zelo logično.
ampak point je v tem, da se po občutkih lahko tudi motimo.
les s temp20 celzija nam deluje toplejši, kot kamen z isto temperaturo. isto kot drži, da raje vidim, da mi pade 10 kil slame na glavo, kot sekira težka pol kile.
poleg tega tudi drži, da če je bila keramika hladna in ko na jesen prvič pritisne mraz, ko najbolj opazimo te razlike, da traja lahko nekaj dni non stop ogrevanja, da se ogreje, les pa odreagira praktično takoj.
ampak… ko pa je keramika ogreta… in če prenehaš kurit, bo keramika topla še vso noč, les pa pač ne in bo les imel temp prostora, npr. 16 stopinj, keramika pa 18. ko pa zakuriš, bo les, oz. površina lesa hitro 20, keramika pa še dolgo časa na svojih 18.
uglavnem… keramika je čist okej.
bolj je bilo problematično, ko so začeli s talnimi gretji in so bile temperature v podih previsoke. to je pa res zjebalo noge marsikomu. zdaj, ko so izkušnje pokazale, da tudi v najhušem mrazu temp. talnih oblog nikoli ne preseže 24 stopinj, pa teh problemov z nogami ni več, ampak tudi samo talno gretje ni več zadostno za ogrevanje in se dodajajo še radiatorji ali kej drugega za najhladnejše dni.27. 5. 2013 ob 11:14 #19932strelkaParticipantJanko ..saj to ni bistvo mojih dvomov , kar ti opisuješ.
Meni je to čist jasno , da se keramika ko se ogreje , ( peč,
) ogreje in zadrži toploto dalj časa.Moti me to , da ti trdiš da če stojim na ploščicah al pa na
lesu , da je to isto.Kar pa ni …
In za tole kar praviš
bi se jaz v kolen vrtla , da mi dokažeš , da se motim.Pa ne zato , ker ti tole trdiš , ampak ker so moji občutki ,
ko stojim na mrzlem lesu ali pa na cementu oz ploščicah občutim večji mraz in
to mi tudi telo pove. Pri isti temperaturi v prostoru …Saj te začne zebsti …noge dobiš mrzle …
.Fizikalne količine so fizikalne količine ..1kg je 1kg …stopinja
je stopinja …Ampak …
kilo slame pa kilo železa ..če ti pade na glavo bo
razlika … deloval bo pa drugače…In tista primerjava pol kile železa pa 10kil slame …mi je
mal čudna primerjava ..Čeprav te oboje poškoduje …zagotovo ..
Ampak…železo je trše ima večjo gostoto , kot pa slama , ki
je mehkejša ..Slama je votla …vmes je zrak ..pri železu ni nič zraka …
Zato tudi slama je gotovo boljši izolator kot pa železo …
Prav tako pri lesu
..vmes je zrak …pri glini pa ne vem kolko ga je ..Skratka, če je pri meni problem ok ..ampak tule bi jaz rabila
več ….da se me prepriča … oz. da bi dojela, da pa se res morda motim…strelka2013-05-27 11:22:48
27. 5. 2013 ob 14:00 #19941CeresParticipantGlede na to, smo na forumu bioterapija, se verjetno strinjamo, da obcutki (subjektivni) rezultirajo v REALNIH zaznavah. Zato je dejstvo, da te na 20 stopinj ogreta keramika v noge zebe, na 20 stopinj ogret les pa ne. Mene tudi ziv bog ne preprica, da je kava v Ljubljani isto dobra kot v Trstu, pa ce jo naredi isti tip iz iste vrste kave, na istem avtomatu. Ali pica. Ali sladoled. V Italiji je preprosto boljsa hrana. Pa ceprav Trst sploh ni italijanski….je slovenski…..ampak, ker si ga trenutno lastijo Italijani…..se to pozna na hrani.
So pa keramike zato razlicnih vrst….te rustikalne ze zelo imitirajo les….s povrsino, ki ni gladka, s premazi….so tudi imitacije lesenih plosc, ki so v osnovi keramika….pa ko na njej stojis….imas res obcutek lesa pod tackami. Ceres2013-05-27 14:01:23
27. 5. 2013 ob 15:43 #19943strelkaParticipantNe ..ne govorim o keramiki in lesu ogretih na dvajset stopinj ..
ampakgovorim o keramiki in lesu v prostoru ogretem dvajset stopinj ……Drugače pa Ceres ..ne je razlika ..v Trstu je druga voda …..no prdvidevma da nimajo ljubljanske oz iz kjerkoli že si …ne moreš verjet ..kako voda vpliva na okus kave ….In pa še nekaj ..kako jo kdo skuha …pa čeprav uporablja eno in isto kavo ..po istem receptu…strelka2013-05-27 15:43:52
27. 5. 2013 ob 16:02 #19946CeresParticipantJa Strelka…saj les ali keramika se navezeta temperature prostora v katerem sta…v bistvu keramika hitreje, les pa pocasneje. Ker keramika bolje prevaja toploto, jo priporocajo za talna ogrevanja, les je pa super izolator…..sicer pa kaj lapam, saj vem, da ves.
Voda…..vem ja…ful je pomembna….sam zrak okoli tudi, pa cafe se drgac slis kot kava. To kako jo kdo skuha, pa itak. Sem nekaj casa prezivela po par mesecev v Trst, pa mi ni slo nekaj v buco: sem pa tja sem nosila isto kafetjero, isti mlek (latte scremato), isti kofe (Illy), pa mi jemv Trstu ratala dobra, v Ljubljani pa ne. Pol sem sem tudi za Ljubljano nabavla iste illy salcke….je bilo malo bolje….se je priblizal okus…..ampak samo priblizal. Dejstvo je, da imajo zame na vsaki italijanski pumpi boljso kavo kot pri nas v najbolj specializirani kavopivnici.
Pa ko smo ze v temi keramike…..za kavno salcko mora bit prava keramika, ravno prav debela, dovolj zaobljen rob…..:-)
27. 5. 2013 ob 16:17 #19948jankoČlansploh pa loh počas tut začnete copate nosit.
itaq me neb presenetil, če mulcom u njihovo dobro skos težite, da jih morajopa k da bi ga zajebaval, bo mogu nekdo mal pomembnosti nabit in spet naslov teme spreminjat
jes bom pa za razliko od ivana to kr takoj u prakso spravu in jo grem spit. al pa dwe -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.