BORAX

  • Avtor
    Prispevki
  • #20752
    tadej pretner
    Moderator

    glas wrote:

    Jaz to pijem večkrat dnevno. Gre za kislost telesa. V “najboljših” časih sem imel jutranji pH 5,8, sedaj ga imam 6,3, rad pa bi ga še malo dvignil. Kot se verjetno spomniš, sem probal tudi z MMS, sam tisto je bilo zame neprebavljivo – fizično sem se počutil katastrofalno. Seveda ne zanikam delovanja MMS, sam sem pa ziher, da vsak z njim ni kompatibilen. Jaz že nisem. Pri boraxu pa je, kot da ne jemlješ ničesar.

    S čem pa si ti kislost tako natančno meriš?

    Kako dolgo pa ga že jemlješ? Ker zgoraj so napisani podobni stranski učunki kot pri MMS, tako, da me zanima v praksi kako je.. pa čez vso kuro, ne le na začetku..

    1. Plastificiran lakmusov papir – jutranja slina. V lekarnah imajo tudi neplastificiran lakmusov papir, ki pa je precej neuporaben.

    2. 10 dni.

    3. Omenil sem že, da pri pitju boraxa ne čutiš prav nobenega neprijetnega okusa. Kar se tiče ostalega, pa so očitno kure z MMSjem veliko bolj naštudirane kot tiste z boraxom. V tekstu, ki sem ga podal na začetku teme, je omenjena ena žlica raztopine 2 x dnevno. Jaz recimo v kozarec vlijem za en prst raztopine in to zmešam z vodo. Takoj v začetku, mord ene 10 minut, čutiš blago zadetost, potem pa ničesar več. Izhajam pa iz MMS spoznanja, da je pomembnejše, da je zadeva ves čas oziroma čim dlje v telesu, kot pa sama doza.

    glas wrote:

    Alkalizirat je treba način življenja ne samo hrane. Sem že enkrat napisal da filmi kislijo telo pa pop muska pa negativna čustva in še najbolj med vsem pa kava. Za dva tedna ugasneš TV pa radio, ne piješ kave in se poskušaš ob tem počutiti kar se da dobro in ph se ti dvigne za 1

    Na vse skupaj vpliva več dejavnikov. V svoji zadnji knjigi, ki pri nas še ni izšla, Gregg Braden opisuje kontrolirane poskuse z DNKjem. Pravi takole – ko človek čuti hvaležnost (je sproščen,v praznini …), se vijačnice njegove DNK raztegnejo in vsi geni so v funkciji. Ko izkušamo različna destruktivna čustva in njihove kombinacije, pa se glede na vrsto čustva/kombinacije DNK skrči na specifičen način in s tem se izklopijo nekateri geni. Pri določenih kombinacijah se torej izklopijo geni, ki uravnavajo PH. A to ni vse – nagnjenost h kislosti je lahko že gensko pogojena. To je recimo značilno za mojo familijo. Bratov otrok recimo že od tretjega leta jemlje “zdravila” za uravnavanje PH, pa pri triletnem otroku, s katerim se vsi ukvarjajo, težko govorimo o kakšnih destruktivnih čustvih.

    Zanimivo je tudi to, da povzročajo nekatere vrste hrane drastično zakisanje. Mam enga frenda, ki sicer ni zakisan, a ima navado, da si pH večkrat meri. Je mesojedec in povedal mi je, da je enkrat kupil 25 dkg ogrske salame in jo potem čez vikend pojedel v nekaj sendvičih. Po njej je bil zakisan kar teden dni. V isti sapi pravi, da recimo po konzumaciji pršuta zakisanosti ni opazil.

    Lepo je če deliš
    #20753
    strelka
    Participant

    torej po tem takem ni krivo meso, da kisa ..ampak konzervansi Wink.

    V primerjavi koliko ogrska salama vsebuje solitra in koliko pršut …
    razlika je očitna…
    Lepo je če deliš
    #20755
    Nataša
    Član

    tadej pretner wrote: A to ni vse – nagnjenost h kislosti je lahko že gensko pogojena. To je recimo značilno za mojo familijo. Bratov otrok recimo že od tretjega leta jemlje “zdravila” za uravnavanje PH, pa pri triletnem otroku, s katerim se vsi ukvarjajo, težko govorimo o kakšnih destruktivnih čustvih.

    Hm, če se otrok devet mesecev valja v maminih kislih čustvih in potem še recimo dvanajst mesecev pije njeno kislo mleko, čisto na blizu vonja njeno kislo kožo in še kaj, potem vendar ni tako čudno, da je tudi sam kisel … Poleg tega tako ali drugače nanj vpliva čustveno polje celotne družine.

    Vpliv genetike pa v tem filmu Bruce Lipton na lepo razložen način ovrže
    http://www.youtube.com/watch?v=OA3-nxUeJM4

    Lepo je če deliš
    #20756
    tadej pretner
    Moderator

    Nataša wrote:

    A to ni vse – nagnjenost h kislosti je lahko že gensko pogojena. To je recimo značilno za mojo familijo. Bratov otrok recimo že od tretjega leta jemlje “zdravila” za uravnavanje PH, pa pri triletnem otroku, s katerim se vsi ukvarjajo, težko govorimo o kakšnih destruktivnih čustvih.

    Hm, če se otrok devet mesecev valja v maminih kislih čustvih in potem še recimo dvanajst mesecev pije njeno kislo mleko, čisto na blizu vonja njeno kislo kožo in še kaj, potem vendar ni tako čudno, da je tudi sam kisel … Poleg tega tako ali drugače nanj vpliva čustveno polje celotne družine.Vpliv genetike pa v tem filmu Bruce Lipton na lepo razložen način ovržehttp://www.youtube.com/watch?v=OA3-nxUeJM4

    Če je kisla tudi mama (v kar nisem prepričan), se v situaciji, ki jo opisuješ, formirajo celični receptorji po maminem vzorcu – že na ravni receptorjev si programiran na kislost, zato stvar s sproščenostjo, raztegovanjem DNK in posledično delovanjem vseh genov ni tako preprosta. Tudi po tej plati je vidna prepletenost vzrokov in če se ti skuliraš in si bolj ali manj sproščen, to ne pomeni, da boš obračunal tudi s kislostjo. Takšno zadevo je preprosto fajn napasti z vsemi topovi.

    Lepo je če deliš
    #20757
    glas
    Participant

    tadej pretner wrote: Plastificiran lakmusov papir – jutranja slina.

    Kje pa se to dobi?

    Ali kakšen drug podoben natančen merilec..

    Da malo pogledamo..

    Lepo je če deliš

    “Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

    #20758
    strelka
    Participant

    lakmusov papir se dobi kot vem v lekarni ..

    rdeče je kislo , modro je pa bazično …Big smile ( ko se obarva)
    drugače je pa merska skala , kjer pogledaš in primerjaš…
    drugače pa obstajajo ph metri ..npr ko meriš ph v akavariju ..LOL
    Po moje čist ok ..pa natančno …LOLBig smile

    strelka2013-07-23 14:44:26

    Lepo je če deliš
    #20761
    Nataša
    Član

    tadej pretner wrote:
    Če je kisla tudi mama (v kar nisem prepričan), se v situaciji, ki jo opisuješ, formirajo celični receptorji po maminem vzorcu – že na ravni receptorjev si programiran na kislost, zato stvar s sproščenostjo, raztegovanjem DNK in posledično delovanjem vseh genov ni tako preprosta. Tudi po tej plati je vidna prepletenost vzrokov in če se ti skuliraš in si bolj ali manj sproščen, to ne pomeni, da boš obračunal tudi s kislostjo. Takšno zadevo je preprosto fajn napasti z vsemi topovi.

    Se strinjam, da je dobro napast z vsemi topovi, ampak hotela sem predvsem rečt, da skozi mamo in otroka vendar teče ista kri, delita si isto hrano, kri, čustva, energetsko stanje, tako da je kar logično, da se na otroka prenese tudi mamina kislost. Pa tukaj ni samo mama, prav tako vpliva oče in njegovo energijsko polje.

    Lepo je če deliš
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.