Bolečina

 • Avtor
  Prispevki
 • #402

  Fizična bolečina….kako jo premagati brez zdravil proti bolečinam?

  Tadej, ti imaš ziher kakšen dober recept Smile

  Pa predlogi drugih tudi dobrodošli.
  Lepo je če deliš
  #403
  Amedea
  Član

  S pomočjo homeopatije. V teh zdravilih namreč ni nobene kemije (v višjih potencah zdravila ni niti ene same molekule prvotne snovi, ampak samo informacija, ki zdravi).

  Obstaja veliko različnih vrst bolečin, ki imajo specifične značilnosti in glede na to se izbere najbolj ustrezno homeopatsko zdravilo.

  Lepo je če deliš
  #407
  tadej pretner
  Moderator

  metuljčica wrote: Fizična bolečina….kako jo premagati brez zdravil proti bolečinam?

  Tadej, ti imaš ziher kakšen dober recept Smile

  Pa predlogi drugih tudi dobrodošli.

  Če le pomisliš, kakšna je vloga fizične bolečine, pravzaprav že veš, kako se jo je treba lotiti. Fizična bolečina ima vlogo, da nam zavest preusmeri na telo, zato deluje jemanje protibolečinskih zdravil tako, kot recimo v medsebojnih odnosih nekatere oblike obrambnega vedenja – preusmerjajo tvojo pozornost iz tam, kjer je potrebna.
  Odkar poznam equilibrium tudi pri bolečinah izhajam iz njega, saj ga ta hip doživljam kot meni najustreznejšo tehniko do sedaj. Te pa na forumu ne morem naučiti globalnega pristopa boja proti bolečini, pri katerem uporabimo equilibrium z namero in ga pravzaprav izvedemo takrat, ko je bolečina blaga ali ko je niti ni (v primerih, ko gre za bolečine, ki se večkrat ponavljajo, niso pa stalne)- Bolečina namreč moti koncentracijo, ki je pri tem procesu sila pomembna predvsem v fazi vzpostavljanja namere).
  Tako ti lahko predlagam le postopek, ki sem ga na forumu že ene dvakrat opisal – na vsako stran trebuha prisloniš kazalec in opazukješ energijo vmes (ko boš imela pozornost med prstoma, boš v veliki meri bolečino zaznala tam, ne glede na to, kje je njeno siceršnje žarišče). Ko jo tako neprizadeto opazuješ, se sčasoma umakne – to se zgodi zihr, če jo le opazuješ iz praznine.

  Lepo je če deliš
  #442

  Hvala obema za vajina odgovora. A da homeopatija tudi pomaga…ker mislim it k homeopatu tudi zaradi drugih stvari, mi je tale odgovor res prav prišel…jaz bi bila o bolečini kar tiho, če me ne bi homeopat sam vprašal WackoEmbarrassed …ne vem, a imamo ras ljudje še tako zakoreninjen ta vzorec “ja nekaj bolečine boš pa že potrpel”. Vsaj jaz dostikrat naletim na to, tudi pri drugih…

  Tadej, bom probala. Kaj pa dihanje, kakšno vlogo ima pri tem? Mislim, da globoko dihanje tudi kar nekaj pomaga, samo problem je res to, ker včasih ti ob malo večji bolečini kar zmanjka koncentracije…kakršnekoli.
  Lepo je če deliš
  #509
  tavijana
  Član

  Z dihanjem se da veliko naredit proti bolečinam, tudi malo večjim.Iz moje izkušnje naprimer pri porodu, pa zobozdravnik…

  Lepo je če deliš
  #525
  ANA
  Član

  Z pomočjo akupresure. Imam fino knjigo od Wolf C.Ebner-ja Zdravljenje in lajšanje bolečin brez zdravil. Po mojem jo dobiš tudi v knjižnici, da jo pregledaš, če ti ustreza. Meni recimo pomaga pri glavobolu – masiram ušesne mečice. In res deluje Wink . Odlična knjiga, toplo priporočam.

  Drugače pa si pomagam tudi z to metodo: Greš v bolečino in jo božaš. Vanjo pošlješ snop bele sončne svetlobe in jo neguješ kot bi negovala otroka. Jo stisneš, objameš in jo potem spustiš, naj gre svojo pot. Razpršiš jo, kot da bi razbila stekleno kroglo na tisoč majhnih delcev. Potem te delce razpihaj, kot bi pihnila prah iz rok.
  Bolečino sprejmeš kot del sebe, ji pošiljaš ljubezen in pri tem poskušaš biti čim bolj sproščen. Če smo zakrčeni, bolečina pridobiva na svoji moči. Če se pa sprostimo in “pustimo” bolečini naj naredi svoje, jo sprejmemo, bolečina izgine. Seveda je efekt te vaje odvisen od jakosti bolečine. Sigurno jo z tem načinom omilimo. Če se pa v tej vaji izpopolniš z rednim izvajanjem, lahko bolečino popolnoma razbiješ.

  Power of the mind…dela čudeže….Wink

  Tudi določene barve pomagajo. Ampak to pa ne vem iz glave, katera in zakaj….

  ANA2010-01-11 10:01:01

  Lepo je če deliš
  #564

  Ana, hvala Flower

  Bom upoštevala tvoj nasvet, ki se mi dobro sliši, pa knjigico si bom tudi priskrbela.

  Dihanje pa ja, zelo pomaga…ravno pri tej zakrčenosti od bolečine…če se sprostiš, je tudi bolečina takoj malo manjša…če ne – začaran krog…
  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.