Biocentrizem

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Biocentrizem

Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
 • Avtor
  Prispevki
 • #61581
  Anonimnež
  Nedejavno

  Nova znanost se imenuje biocentrizem in na podanem linku spodaj najdemo solidno in jedrnato ter razumljivo predstavitev njenih postulatov. Čeravno je besedilo namenjeno predstavitvi knjige o biocentrizmu mu nič ne manjka da si bralec ne bi z lahkoto ustvaril vtisa in vpogleda v bistvo nove znanosti. Dejansko je bilo nekaj takega zaželjeno in pričakovano, še posebej pri tistih, ki že ves čas na svoj način iščemo medsebojne povezave, vsporednice in potrditve med uradno znanostjo in (neuradno) ezoteriko. In tu je sedaj afirmacija tega.

  Biocentrizem: kako sta življenje in zavest ključ do razumevanja resnične narave vesolja

  V knjigi odklenemo kletko, v katero se je zahodna znanost nevede uspela zapreti. Avtorja vesolje obrneta na glavo in poenotita osnove znanosti z enostavno idejo, polno novih in vznemirjajočih perspektiv, ki bodo povsem spremenile naše dojemanje resničnosti. Trdita namreč, da življenje ustvarja vesolje in ne obratno. Njuna teorija je podkrepljena z množico znanstvenih dokazov in
  logično sledi iz obstoja kvantne fizike.

  Biocentrizem obenem sovpada s starodavnimi tradicijami sveta, ki učijo, da je zavest tista, ki si zamisli, določi in postane fizični svet. Zavest je temelj našega bitja, znotraj katerega se udejanjata tako subjektivna kot objektivna resničnost.

  Sedem načel biocentrizma:

  Prvo načelo: Kar dojemamo kot resničnost, je proces, ki zahteva našo zavest.

  Drugo načelo:
   Naše zunanje in notranje zaznave so neločljivo prepletene. Predstavljajo dve strani istega kovanca in ne morejo biti ločene.

  Tretje načelo:
   Vedenje osnovnih delcev – v bistvu vseh delcev in predmetov – je neločljivo povezano s prisotnostjo opazovalca. V odsotnosti zavednega opazovalca delci v najboljšem primeru obstajajo zgolj v nedoločljivem stanju valovne funkcije.

  Četrto načelo:
   Brez zavesti se »snov« nahaja v nedoločljivem stanju verjetnosti. Vsakršno vesolje pred pojavom zavesti je obstajalo le v stanju verjetnosti.

  Peto načelo
  : Samo zgradbo vesolja lahko pojasnimo le s pomočjo biocentrizma. Vesolje je namreč fino uglašeno za podporo življenja, kar je povsem smiselno, saj življenje ustvarja vesolje in ne obratno. Vesolje je enostavno celotna časovno-prostorska logika jaza.

  Šesto načelo:
   Čas ne obstaja zunaj živalske čutne zaznave. Je zgolj proces, preko katerega dojemamo spremembe v vesolju.

  Sedmo načelo:
   Tako kot čas tudi prostor ni predmet ali stvar. Je oblika našega živalskega razumevanja in ne obstaja kot neodvisna resničnost. Čas in prostor bitja nosimo s sabo, kakor želve nosijo svoj oklep. Iz tega sledi, da ne obstaja nobena neodvisna resničnost, kjer se fizični dogodki odvijajo neodvisno od življenja.

   

  http://www.pozitivke.net/article.php/Znanstvenik-Biocentricna-Teorija-Raziska

   

   
  In sedaj bom ponovil svoj komentar k odkritju gravitacijskih valov, ki sem ga napisal še preden sem našel promocijsko objavo knjige o biocentrizmu. K pojavom Nove dobe sodi vsekakor tudi ‘odkritje’ gravitacijskih valov. Ampak to odkritje si bom drznil po svoje interpretirati in mu bom dodal globji pomen. Gravitacija je podobno kot pojem kvantnih pojavov za mene samo simbol, ali smerokaz, ki kaže v smeri dojemanja procesa materializacije in dematerializacije. Slednja se dogaja v črnih luknjah in pomeni prehod dela manifestnega kozmosa v latentno – nemanifestirano stanje niča, ali etra, ali duha (duhice). In kaj je skupnega pri takoimenovanih kvantnih pojavih in materializaciji / dematerializaciji ? Skupna je po mojem tu Stvarnikova Volja, Zavest, Inteligenca. Pomislimo, kako bi bilo če bi bili taki mega kozmični pojavi, kot so črne luknje stvar nekakšnih naključij…… Za osvežitev spomina o nedavnem odkritju je link spodaj.

  Gravitacija – vrhovna izvršna sila vesolja

  http://www.delo.si/znanje/znanost/gravitacija-ndash-vrhovna-izvrsna-sila-vesolja.html

   

  http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=3381&mode=&show=12&page=18

  Lepo je če deliš
  #61598
  tadej pretner
  Moderator

  Nova znanost se imenuje biocentrizem in

  Dobro da si me spomnil- Tole knjigo sem lani enkrat kupil, na hitro vrelistal, odložil in nanjo pozabil. Vsekakor se je lotim še ta mesec.

  Lepo je če deliš
  #61599
  snowcat :)
  Participant

  Glede na to, da je prišlo do odstranitve verjetno zaradi neurejenosti teksta – sem se potrudila, da popravim tekst. Vsebina pa je ista.

  Lanza was part of the team that cloned the world’s first early stage human embryos, as well as the first to successfully generate stem cells from adults using somatic-cell nuclear transfer….vir WIKIPEDIJA

  Lepo je če deliš
  #61600
  Anonimnež
  Nedejavno

  Glede na to, da je prišlo do odstranitve verjetno zaradi neurejenosti teksta – sem se potrudila, da popravim tekst. Vsebina pa je ista. Lanza was part of the team that cloned the world’s first early stage human embryos, as well as the first to successfully generate stem cells from adults using somatic-cell nuclear transfer….vir WIKIPEDIJA

  in kaj to spremeni?

   

  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 4)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.