Begunci v Brežicah in Dobovi

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Begunci v Brežicah in Dobovi

Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Avtor
  Prispevki
 • #30599
  TinaP
  Član

  Pri nas je situacija veliko hujša, kot je videti na TV. Vsak dan prihaja toliko ljudi, do zdaj jih je šlo mimo toliko, kolikor je prebivalcev v občini. Pravijo, da najhujše komaj prihaja.

  Jaz sem čisto blizu in vsak dan to gledamo, po gozdu, pridejo na dvorišča, kliče se policija, mamice z otroci, po mrazu, ponoči. Na koncu pridejo do Dobove, vendar je zbirni center poln, zbirni center v Brežicah tudi. In praviloma vsaj eno noč spijo ZUNAJ, NA TRAVI, še živali ne pustimo v takšnem. In nobene humanitarne pomoči, ljudje zbirajo, ampak okoliški prebivalci tudi nimamo toliko, kolikor je treba.
  Si predstavljate, pridejo po ne vem koliko prehojenih kilometrih, neprimerno oblečeni in obuti, med njimi so bolni, otroci… In pridejo v Dobovo in NIMAJO DOVOLJ DEK, da bi jim dali, da se pokrijejo, glede na to, da morajo spati zunaj.

  Če ste pri volji, pokličite v zbirni center v Brežice, vprašajte kaj potrebujejo, vedno so to bunde, kape, škornji, zimski čevlji… Za otroke in odrasle. Kakšna deka,…
  Verjemite, če bi to videli v živo, bi jokali kot vsi mi, ki živimo zraven te prestrašne sramote, kako se ravna z ljudmi.
  Ja vem, Evropa bi morala pomagati, nihče se ne sekira zaradi nas, dogovarjajo se in imajo bog ve kakšne agende, ampak vmes pa ljudje spijo na travi v blatu in jih zebe.
  Če kdo hoče, lahko kontaktira mene in prinese, če kaj ima, bom jaz odpeljala.
  Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 1)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.