Astral

 • Avtor
  Prispevki
 • #61724
  ozelot
  Participant

  Torej kaj je astral. Velikokrat slišim da nekdo omenja astral, astralna potovanja, bitja astrala,..pa poguglam kaj je to in nič ne pokaže stric gugl.

  Kdo kaj ve o tem?

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #61725
  novicasi
  Participant

  Pobrano iz neta  ;-)

  “Astralni svet je psihično območje oziroma nivo; frekvenca časa in prostora nad fizičnim a pod mentalnim nivojem. Povezan je s čustvenim telesom človeka in s podzavestjo vsega človeštva. Je skladišče zavestnih in podzavestnih nebožanskih misli in čustev človeštva”

  Lepo je če deliš
  #61727
  tadej pretner
  Moderator

  Torej kaj je astral. Velikokrat slišim da nekdo omenja astral, astralna potovanja, bitja astrala,..pa poguglam kaj je to in nič ne pokaže stric gugl.

  Klasična metafizika deli stvarstvo na 9 dimenzij. Fizični svet sodi v tretjo dimenzijo, astralni pa v peto. Dimenzije pod tretjo se nanašajo na kaos, iz višjih dimenzij pa prihaja predvsem “duh”, ki iz kaosa formira oblike.
  Če se ne motim, se začne polarizacija v sedmi dimenziji. Kakorkoli, najvišja in najnižja dimenzija sta del iste celote, izhajajo pa iz popolne uravnoteženosti, ki ji običajno pravimo praznina (v taoizmu Wu chi). Prva diferenciacija, ki izhaja iz praznine je diferenciacija med zavestjo in energijo/materijo. V različnih dimenzijah zavestnost oblikuje energijo; bolj fina je energija, več zavestnosti vsebuje. Vse, kreirano v tretji dimenziji, se istočasno odraža in živi tudi v drugih dimenzijah (holografski ustroj vesolja) in od razvitosti naše percepcije je odvisno, katerih se bomo zavedali in v kakšni meri.-V materialni, tretji dimenziji živimo s fizičnim telesom in večino pozornosti. Ta dimenzija ima svoje zakonitosti in ni vzročna. V tej dimenziji deluje klasična medicina. Zaznavamo jo s petimi čuti.Na višjih dimenzijah so torej kreirani vzroki/informcije za kreacije v nižjih, kar se tiče materialnega sveta, pa je groba vzročna cona že astralni svet. Nekateri avtorji, ki delijo stvarstvo na več dimenzij, tudi astralni svet delijo na več con, a te so na nek način med seboj povezane. Na astralni ravni nastaja t.i. karmična energija. Na eni od ravni je fino energijska kopija fizične realnosti, v kateri imamo ujete zelo veliko svoje energije. Ko naredimo na fizični ravni karkoli programirano, kadar blokiramo kakršno koli čustvo …, nastane na astralni ravni kopija izkušnje (karmična energija – pravijo, da ima ujete delčke naše duše). Nekatere od teh kopij nam ves čas generirajo recimo določene tipe problematičnih situacij in to tako dolgo, da jih na materialni ravni ne razrešimo na način, da smo dejansko zavestni in prisotni. Nekatere takšne probleme pa lahko razrešimo direktno na astralu – skozi povezano dihanje se recimo ta energija osvobodi, ne da bi moralo priti do fizične izkušnje. Nekateri imajo sposobnost zavestnega vstopa v astralno dimenzijo in na njej delovati. Šaman recimo gre v astral in išče del tvoje duše (energije), ki je tam ujet in jo skuša osvoboditi/vrniti. Ko ti jo vrne, se problem na eterični ravni reši običajno sam od sebe. Vse, kar izkušamo na fizični ravni, ima svoja gonila na astralni (kakor na nebu, tako na zemlji).

  Z astralno dimenzijo imamo stalen, a zelo površinski stik prek imaginacije (vizualizacija, mentalne slike, sanjarjenje), zato tudi ves čas vpliva na naše počutje, mišljenje in zaznave, čeprav se tega običajno sploh ne zavedamo. Astralna raven Vsebuje lastno svetlobo, ki jo v stanjih meditacije najpogosteje zaznavamo z zaprtimi očmi, lahko pa dobimo iz te ravni tudi intuitivne uvide skozi neposredno zaznavo, v katero je vpleteno tudi naše avrično polje. Astralno raven zaznavamo tudi z nekaterimi oblikami subliminarne zaznave, predvsem kinestetično (recimo kot srh, ki nas spreleti) in specifične visoke zvočne vibracije. V zavestnem stiku z astralnim telesom smo tudi takrat, ko smo pri izvajanju različnih kvantnih tehnik osredotočeni na energijske spremembe, do katerih prihaja v našem fizičnem telesu.

  Lepo je če deliš
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.