Alkoholne pijače
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Alkoholne pijače
- This topic has 30 odgovorov, 9 glasov, and was last updated 10 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
22. 6. 2011 ob 21:49 #10368tadej pretnerModerator
strelka wrote: danes sem nabirala gozdne jagode …
pri meni bo marmeladka …pa napokla sem se jih tudi svežih.no in mi je nekdo povedal da gozdne jagode kar v šnopc namoči …
plast jagod pa sladkor ..tko do vrha ..pa zalije s šnopcom …in da na sonce za tri tedne ….Jaz pa sem razmišljal o malinah v šnopcu. Pri nas jih je trenutno toliko, da se vsako jutro pasem na njih (zajtrk kao). Absolutno najboljš za v nopc namočit pa so kosmulje – vsaj od tistega, kar sem do sedaj poskusil.
22. 6. 2011 ob 22:20 #10371strelkaParticipantTudi divjih malin je ogromno ….tu še niso zrele …jih bo pa ogromno…
še do sedaj nisem nabrala tolko gozdnih jagod , kot letos..ponavadi sem jagode nabrala kakšno šalčko , tko sa posladkat ….letos pa ogromno …ni lepšega pogleda …ko prideš na teren pa čist rdeče od jagod…., pa debele ..kakšne skoraj tolko kot divje češnje …da imaš hitro nabrano…tako da kakšni kar škilavo gledajo , ko jim praviš ..da boš skuhal marmelado iz njih …letos bom delala spet orehovec …so doma prinesli zelene orehe …da ga bodo lahko pilisamo šele okoli pozne jeseni …bo šele taprav …malinov liker …sem pa slučajno najdla tale recept …mogoče bo kdo poskusil …ne vem kakšen rata , recept je pa tak da namesto žganja uporabiš gin …no po naše kar brinovčekLiker iz malin
V kozarec poljubne velikosti vsujemo (malo pomečkamo) maline in jih prelijemo z ginom (mora biti gin). To pustimo zaprto v shrambi kakšnih 14 dni. Skuhamo sladkor – na l malin v ginu 30 dag v 2 dl vode, ohladimo, zmešamo z malinami in precedimo skozi dvojno gazo. Liker je še boljši, ko nekaj časa stoji.
so prav dobre tele maline za zdravje…strelka2011-06-22 22:26:17
30. 6. 2014 ob 23:58 #25026SabinaParticipantzlati rez wrote:
Pr n’s mamo zriihtan tko, da vstanem, kadar to moje mačke hočjo (ko se derejo za na minus). In k se mor’m že pokonc spraut, pač dostkrat k’r prec zakurblam računalnik, ideja glede borovničevga šnopca pa je pršla zato, ker moram takrat, ko grem odpret vrata mačkam, mimo praznih flaš, v katerih je bil včasih meden šnopc. In se mi je zdel, da niso rade prazne …
matr no, pr teb se flase delujejo iz praznine…………
No tole me je pa zej res nasmejal do solz haha1. 7. 2014 ob 21:38 #25038tadej pretnerModeratorKo je glih tema odprta – zgoraj nekje sem omenil, da je najboljši šnopc iz kosmulj, oziroma če jih vanj namočiš. To sem delal ravno te dni. Naredi se takole:
– Po možnosti nabereš miks kosmulj in ribeza in ga v posodi stlačiš (tko bolj na pol, recimo s tisto pripravo za pire delat). Potem s tem napolniš steklenice do tretjine. Povrh daš za dva prsta sladkorja. Sledi šnopc (cca 40%), nazadnje pa na litersko steklenico cca 1,5 dcl vode. To mal zmučkaš in daš na sonce.
Daleč najboljše je, da na vse skupaj za tri leta pozabiš. Brez zajebancije – taprav, res izvrsten okus, rata šele po cca treh letih.
1. 7. 2014 ob 22:18 #25039ozelotParticipant4. 7. 2014 ob 0:23 #25078SabinaParticipantSvak po temle receptu dela borovničke, pa so prou fajn
1 liter vina-črnega (teran)
0,4 litra borovnic
0,3 kg sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dcl ruma
Vse skupaj (razen ruma) daš v lonec kuhat in predno zavre, ugasneš (ko se začnejo delat mehurčk ) ne sme vreti, ker gre alkohol ven.
Dodaš še rum, premešaš in še vroče naliješ v steklenice in zapreš. Čez par dni je že za pit ;)4. 7. 2014 ob 0:24 #25079SabinaParticipant -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.