Alkoholne pijače

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Alkoholne pijače

Prikaz 22 prispevka (od skupno 31)
  • Avtor
    Prispevki
  • #10368
    tadej pretner
    Moderator

    strelka wrote: danes sem nabirala gozdne jagode …
    pri meni bo marmeladka …pa napokla sem se jih tudi svežih.

    no in mi je nekdo povedal da gozdne jagode kar v šnopc namoči …
    plast jagod pa sladkor ..tko do vrha ..pa zalije s šnopcom …in da na sonce za tri tedne ….

    Jaz pa sem razmišljal o malinah v šnopcu. Pri nas jih je trenutno toliko, da se vsako jutro pasem na njih (zajtrk kao). Absolutno najboljš za v nopc namočit pa so kosmulje – vsaj od tistega, kar sem do sedaj poskusil.

    Lepo je če deliš
    #10371
    strelka
    Participant

    Tudi divjih malin je ogromno ….tu še niso zrele …jih bo pa ogromno…

    še do sedaj nisem nabrala tolko gozdnih jagod , kot letos..

    ponavadi sem jagode nabrala kakšno šalčko , tko sa posladkat ….

    letos pa ogromno …ni lepšega pogleda …ko prideš na teren pa čist rdeče od jagod….Big smile, pa debele ..kakšne skoraj tolko kot divje češnje …da imaš hitro nabrano…

    tako da kakšni kar škilavo gledajo , ko jim praviš ..da boš skuhal marmelado iz njih …

    letos bom delala spet orehovec …so doma prinesli zelene orehe …da ga bodo lahko piliLOL

    samo šele okoli pozne jeseni …bo šele taprav …

    malinov liker …sem pa slučajno najdla tale recept …mogoče bo kdo poskusil …ne vem kakšen rata , recept je pa tak da namesto žganja uporabiš gin …no po naše kar brinovček

    Liker iz malin

    V kozarec poljubne velikosti vsujemo (malo pomečkamo) maline in jih prelijemo z ginom (mora biti gin). To pustimo zaprto v shrambi kakšnih 14 dni. Skuhamo sladkor – na l malin v ginu 30 dag v 2 dl vode, ohladimo, zmešamo z malinami in precedimo skozi dvojno gazo. Liker je še boljši, ko nekaj časa stoji.

    so prav dobre tele maline za zdravje…Smile

    strelka2011-06-22 22:26:17

    Lepo je če deliš
    #25026
    Sabina
    Participant

    zlati rez wrote:

    Pr n’s mamo zriihtan tko, da vstanem, kadar to moje mačke hočjo (ko se derejo za na minus). In k se mor’m že pokonc spraut, pač dostkrat k’r prec zakurblam računalnik, ideja glede borovničevga šnopca pa je pršla zato, ker moram takrat, ko grem odpret vrata mačkam, mimo praznih flaš, v katerih je bil včasih meden šnopcLOLLOL. In se mi je zdel, da niso rade prazne …

    matr no, pr teb se flase delujejo iz praznine…………LOLLOLLOL

    No tole me je pa zej res nasmejal do solz haha Big smile LOLLOLLOL
    Lepo je če deliš
    #25038
    tadej pretner
    Moderator

    Ko je glih tema odprta – zgoraj nekje sem omenil, da je najboljši šnopc iz kosmulj, oziroma če jih vanj namočiš. To sem delal ravno te dni. Naredi se takole:

    – Po možnosti nabereš miks kosmulj in ribeza in ga v posodi stlačiš (tko bolj na pol, recimo s tisto pripravo za pire delat). Potem s tem napolniš steklenice do tretjine. Povrh daš za dva prsta sladkorja. Sledi šnopc (cca 40%), nazadnje pa na litersko steklenico cca 1,5 dcl vode. To mal zmučkaš in daš na sonce.

    Daleč najboljše je, da na vse skupaj za tri leta pozabiš. Brez zajebancije – taprav, res izvrsten okus, rata šele po cca treh letih.

    Lepo je če deliš
    #25039
    ozelot
    Participant

    Slovenci namočimo v šnops lih vse kar se zmislimo. Tongue

    Lepo je če deliš

    Vedno znova vse po starem

    #25078
    Sabina
    Participant

    Svak po temle receptu dela borovničke, pa so prou fajn Smile

    1 liter vina-črnega (teran)
    0,4 litra borovnic
    0,3 kg sladkorja
    1 vanilijev sladkor
    1 dcl ruma

    Vse skupaj (razen ruma) daš v lonec kuhat in predno zavre, ugasneš (ko se začnejo delat mehurčk ) ne sme vreti, ker gre alkohol ven.
    Dodaš še rum, premešaš in še vroče naliješ v steklenice in zapreš. Čez par dni je že za pit ;)
    Lepo je če deliš
    #25079
    Sabina
    Participant

    Ker je že glih tak cajt, ko se borovnice nabirajo Wink

    Lepo je če deliš
Prikaz 22 prispevka (od skupno 31)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.