Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Alkoholne pijače
ANA wrote: Tadej, edino opozorila bi te, kosmulce so zelo pitne, ful “tečejo”. In sladke. Tko da morš pazit, ker pri kosmulah meni hitro “diza potegne” in učinke preveč popitega sadjevca verjetno poznaš…pride za tabo…
Hvala za skrb, sam pri žganih mam izrađeno taktiko. Zmeri, kadar pijem žgane, se usedem s hrbtom proti zidu, tako, da ne more nič za menoj priti.
Pa tud – že precej let mam aktivne neke notranje mehanizme, da se ga ne morem preveč napit. Ni šans. Prej mi neha pasat, kot da bi bil preveč nabasan. V preteklosti pa ni bilo tako. Enkrat sem od pijače celo dol padel in to baje sredi partije šaha. Res pa je, da je bilo to v Libiji, kjer smo pili rum, narejen iz špirita za čiščenje letal, rumovega ekstrakta in limone (brez zajebancije).
ANA wrote:
rum, narejen iz špirita za čiščenje letal, rumovega ekstrakta in limone
o grdo
V sili še hudič muhe žre.
ANA wrote: če imaš veliko kosmulj, jih lahko vržeš v sokovnik in potem dobljen sok zmešaš z sadjevcem! mmmmljaski
Tole kosmuljasto ognjeno vodo sem zdajle poskusil za jutranjo dezinfekcijo. Res neverjetno; pravo doživetje. Totalno mi ni jasno, kako da je lahko tako vrhunska pijača pravzaprav povsem neznana. Ja, letos končajo moje kosmulje v šnopcu; definitivno …
Absolutno je pravi čas za oživitev tele teme.
Danes semzakuhal cca 5 l višnjevca. Recept od oka – v kozarce višnje in sladkor, nato pa zaliješ s šnopcem in daš na sonce (če je, me že prav moti, da imam sredi junija okoli bajte blato, dobra stran takšnegale vremena pa je, da sem danes že našel prve lisičke).
tadej pretner wrote: Absolutno je pravi čas za oživitev tele teme.
Danes semzakuhal cca 5 l višnjevca. Recept od oka – v kozarce višnje in sladkor, nato pa zaliješ s šnopcem in daš na sonce (če je, me že prav moti, da imam sredi junija okoli bajte blato, dobra stran takšnegale vremena pa je, da sem danes že našel prve lisičke).
danes sem nabirala gozdne jagode …
pri meni bo marmeladka …pa napokla sem se jih tudi svežih.
no in mi je nekdo povedal da gozdne jagode kar v šnopc namoči …
plast jagod pa sladkor ..tko do vrha ..pa zalije s šnopcom …in da na sonce za tri tedne ….