Alkoholne pijače
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Alkoholne pijače
- This topic has 30 odgovorov, 9 glasov, and was last updated 10 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
14. 3. 2010 ob 22:19 #1768zofijaČlan
tadej pretner wrote:
Bravo Tadej, za tale podforum…hahahaha….ceprav moram pa priznati….hahahaha…..da mas pa ti zjutraj, tkole ob pol sestih…….hahahaha….zgleda, da cist svoje….meditacije…..hahahaha
Matr, se mal razlikuje tale komentar od tistega, ki mi ga je danes prenesla tvoja hči. Je bil njen “prenos tvjega komentarja” precej bolj zabaven od tegale tule. Se mi zdi, da je zvenelo nekak: “Tadej je šel u qurac – ob petih zjutraj že na šnopc misli:”
Pr n’s mamo zriihtan tko, da vstanem, kadar to moje mačke hočjo (ko se derejo za na minus). In k se mor’m že pokonc spraut, pač dostkrat k’r prec zakurblam računalnik, ideja glede borovničevga šnopca pa je pršla zato, ker moram takrat, ko grem odpret vrata mačkam, mimo praznih flaš, v katerih je bil včasih meden šnopc. In se mi je zdel, da niso rade prazne …zlati rez wrote:
Jest ponavadi dam v meden snops se za nozevo konico cimeta…..me je en tastar cebelar prepricu…..tk, da na tri litre….eno nozevo konico cimeta…..je reku…pred ziher cetrt stoletja…..Tistle recept, ki sem ga nalimal gor, je fantastičen, zato tam ne bom ničesar menjal. Kar se tiče borovničk, pa sicer hvala Strelka, ampak zanimajo me predvsem recepti folka, ki to dejansko sami doma varijo. Da se dobit ful med seboj zelo različnih receptov, pa bi se rad izognil eksperimentiranju in pač kar takoj zamesil zadeve po “pravem”.
Mater, smo si ljudje različni, js pa sam, da neki novga slišim, kar bi mogoče pomagalo k še boljšem izboljšavanju okusov ali pa kar kol drugega in seveda, kar je meni vsaj malo sprejemljivo, se pogumno vdam na pot in že preverjam vsa dejstva. Tko se jaz počutim živo. In že razmišljam, mater, zakaj mi je pa to sedaj prišlo na pot, kva se pa jaz rabim še mogoče naučiti ali pa mogoče sam polagam izpite živlenja? In potem se vprašam, kako oceno bi si pa jaz sama sebi dala, in si postavim lestvico od ena do dest, ta je recimo meni blizu( na nizozemskem smo recimo že v srednji šoli imeli ocene od ena do deset) in skoz bolj dobivam oceno deset., npr., ko se zahvalim vesolju, človeku, rožcam, vsemu kar obstaja, tudi negativnem, kajti, če ne bi bilo tega ne bi bla jaz tukaj in sedaj taka kot sem, vedno dobim nazaj odgovor hvala tebi tudi.Pa saj veš Tadej, da medička za vroča lička dvigne tička. Pol pa, če ti še to ne odgovarja, si lhk zapoješ, da cviček adijo tiček in, da medička dvigne tička.Zdej pa kva pa, če cimet pomaga?lubčka vsem, zofka filozofka!15. 3. 2010 ob 8:07 #1771zlati rezČlantadej pretner wrote:
Pr n’s mamo zriihtan tko, da vstanem, kadar to moje mačke hočjo (ko se derejo za na minus). In k se mor’m že pokonc spraut, pač dostkrat k’r prec zakurblam računalnik, ideja glede borovničevga šnopca pa je pršla zato, ker moram takrat, ko grem odpret vrata mačkam, mimo praznih flaš, v katerih je bil včasih meden šnopc. In se mi je zdel, da niso rade prazne …
matr no, pr teb se flase delujejo iz praznine…………
15. 3. 2010 ob 8:14 #1772strelkaParticipantNo ja sej se mi je zdelo ….
prva dva recepta sem povedala ..da so izkušnje ..in je dober.
kot tudi vršički ..tisto se naredi npr tako ..ko sirup odliješ ..in je še veliko ostanka na ocejenih vršičkih …uliješ čez žganje …npr tisti ki konzumira šnopc jaz ga pač ne…je fajn proti prehladu.mogoč bo pa še komu drugmu prav prišlo….
strelka2010-03-15 08:17:23
15. 3. 2010 ob 9:47 #1773ANAČlanUh teli zvarki tudi meni ful sedejo. Jst u bistvu ne kompliciram dosti in jih pripravljam na sledeč način:
Žajbljev šnopc aka žajbljevc ( my favorite)
V bistvu je pravilo: liter šnopca ( al pa 1,5l )
Kolikor listkov žajblja, toliko dkg sladkorja, npr, jst dam na 40 listov žajblja, 40 dgk sladkorja. Pol pa odvisno od okusa: če imate raje sladko, daš več cukra, oz manj. Pol pa tole kr pustim celo poletje na sončku in voila, štamprle ob kaviciIn enako počnem z vsemi vrstami šnopca: borovničke:
borovnice, cukr ( toliko da pokrije borovnice), zalijem z šnopcem ( mam en fajn dober sadjevec, k gate trga )
limonce:
limone (10 kg) narežem na kolobarje ( prej jih seveda fajn ščetkam ) vržem v steklen lonc, fajn pocukram, zalijem s šnopcem, vržem na sonce.Vsake toliko grem tele moje kozarce malce pretrest, mal obrnit, po potrebi dodam že malo cukra. In men vse prov fajn rata. Včasih še malo experimentiram in dodam malce gozdnih jagod v borovnice, al pa v limonce par listov žajblja…mmmmm…ful dober…
Enako počnem z kosmuljami. Ta je pa od vseh tanajbolš, sam mal mi jih je zoprno nabirat, ko so trnove. Ampak so pa zato pol tolk boljše.
Tko da v bistvu efin kar je treba je, da se teli zvarki čim dlje cmarijo na sočku. Da ko jih potreseš, vidiš, kako je tekočina taka malo bolj gosta, kot medica….če še ni dovolj “medeno” dodajte še malo cukra, pa bo
Grem zdele kr ene kosmulce ruknit ( iz leta 2006 )
ajde
15. 3. 2010 ob 10:31 #1775tadej pretnerModeratorANA wrote:
Enako počnem z kosmuljami. Ta je pa od vseh tanajbolš, sam mal mi jih je zoprno nabirat, ko so trnove. Ampak so pa zato pol tolk boljše.
Grem zdele kr ene kosmulce ruknit ( iz leta 2006 )
ajde
Viš, viš … Na kačjo slino iz kosmulj pa še pomislil nisem, pa mi za bajto raste en kosmuljast grm. Ponavadi so imeli ptiči tam žur, letos bo pa drugače …
15. 3. 2010 ob 10:38 #1776ANAČlan17. 3. 2010 ob 12:16 #1823ANAČlanTadej, edino opozorila bi te, kosmulce so zelo pitne, ful “tečejo”. In sladke. Tko da morš pazit, ker pri kosmulah meni hitro “diza potegne” in učinke preveč popitega sadjevca verjetno poznaš…pride za tabo…te lohk sezuje . Sm nekoč že fajn “jelene klicala” ( beri: povračala ) Tko da se kar moraš ustavit pri ene treh, štirih kozarčkih…Pr žajblju se lažje ustaviš, ker malo zategne…zelo pa pomaga pri želodčnih težavah…kadar popacaš velik mastne hrane, ga je priporočljivo nagnit, enega za poplaknit nesnago pravim jst
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.