Ali je McDonalds zdrava hrana?

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Ali je McDonalds zdrava hrana?

 • Avtor
  Prispevki
 • #30329
  TinaP
  Član

  Ker se naša družina zelo zdravo hrani oziroma dajemo veliko pozornosti temu, da jemo doma pridelano hrano oziroma kupimo na bližnji biodinamični kmetiji, da ne cvremo in sploh sledimo vsem trendom zdrave prehrane, predvsem zato, ker mene to zelo zanima.

  Enkrat, 3 leta nazaj, je hči bila pri sosedih in ker je bil čas kosila, je prišla domov. Doma se je kuhala kvinoja (kdor jo je, ve kako čuden vonj ima ko se kuha). Sedla je za mizo in se razjokala kot še nikoli, komaj mi je zmogla povedati, da je tako zelo prizadeta, ker so pri sosedih za kosilo spekli čevapčiče in pomfri, mi pa jemo ves čas nek drek Smile
  Takoj naslednji dan sem kupila fritezo in kokosovo olje in od takrat ji pečem pomfri kadarkoli si to zaželi, kadar si želi ji naročim ocvrt sir, skoraj vsak teden pečem pico in če hoče, jo peljemo v Mcdonalds, to je sigurno enkrat ali dvakrat na mesec. Vmes jemo zdravo, veliko zelenjave, veliko surovega.
  Včeraj sem jo gledala v McDonaldsu, kako je zmazala ogromen sendvič, mislim da se reče McBacon, to je tak zelo velik, kot dva navadna po velikosti. Pa skoraj cel pomfri in porcijo ocvrtega sira. Cel dan je bila srečna in vesela. Pa sme razmišljala, kaj za vraga naj bi bilo tako zelo nezdravega v tej hrani, kruh, sesekljan goveji zrezek, samo soljen in popran, zelenjava, krompir, omaka. Ja, nekaj sladkorja, nekaj bele moke, vendar brez pregretih olj s transmaščobami, ki se jih naješ v vssaki gostilni pri nas. Živila pridelana v Sloveniji, kolikor sem jaz informirana, vrhunska higiena. In seveda ji ne bi dovolila da je vsak dan.
  Velikokrat doživim kritike, če komu rečem, da danes gremo v MCDonalds na kosilo, češ, kaj to dajemo otroku jest, same smeti in škodljivo in ne vem kaj.
  Moj otrok pa srečen in vesel, ne čuti, da imam mama občasno hude motnje hranjenja, ker se ves čas obremenjuje, če je zdravo ali ni, kot da nam je življenje odvisno le od tega.
  Kaj mislite o tem?
  Lepo je če deliš
  #30331
  mojca
  Participant

  Oj TinaP

  Moje mnenje ,izkušje lastne da nisem jedla mesa nekaj let ,v to sem silila tudi sina pa se mi dal.Zdaj jem meso ne vsak dan bistvo tega saj jaz tako čutim ,ko sem začela globlje vrtat po sebi sem tudi meso začela jest.
  Slišala sem pa večkrat,kako starši ne dovolijo jest mesa v vrtcih,šolah in se učitelji borijo ,otroci bi pa glih meso jedli in nastane konflikt kdo ima prav.
  Pa me prešine misel ,da nam otroci pokažejo kje je treba vrtat.
  Lepo je če deliš
  #30332
  mojca
  Participant

  Pa še to bi napisala se zahvalila,Marjanu Ogorevcu,Tadeju Pretnarju ker sta toliko dobrega naredila za nas SLOVENCE.

  Ni besed s katerimi bi to opisala.
  Lepo je če deliš
  #30334
  ozelot
  Participant

  Vsekakor je važen pristop k hrani. Če ti izhajaš iz strahu da je hrana slaba, strupena, nekvalitetna,..potem boš seveda ta strah prenesla vse naprej dokler bo v tebi še kak atom te zaužite hrane.

  Ni pa Mc Donalsonova hrana zdrava pod nobenim pogojem. Ima polno ojačevalcev okusa ki človeka dobesedno okupirajo, zasužnjijo, zastrupijo in ga prepričajo da je okusna in dobra. Obstaja dodatek prehrani ki je namenjen točno temu pa se ne spomnim zdele njegovega imena. Človeka prepriča da je lačen.

  Mc Donaldsova hrana niti ne zgnije če jo pustiš na mizi. Vsaj za nekatere artikle vem da ne. Po več tednih še vedno enako zgleda.

  Jest jem pomfri vsaj 5x tedensko pa se kar dobro počutim. Ma ne iz Mecka.

  Človek ki uživa tako hrano more bit res razsvetljen da jo prebavi.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #30335
  ozelot
  Participant

  Če uživaš pri nečem še ne pomeni da so pozitivne posledice zagotovljene. Če bi bile potem AIDSa nebi bilo. Isto velja za hrano.

  Sladoled pozno zvečer ni dober za fizično telo čeprav mentalno in čustveno telo zelo uživata ko ga ješ.

  Treba je uskladiti interese veh štirih teles. Omenil nisem še eteričnega.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

  #30339
  TinaP
  Član

  Je to res, da je polna ojačevalcev okusa? Od kod ta informacija? Mi nismo opazili, da na nas deluje tako, da bi nas prepričalo, da smo lačni in naj gremo spet ali pa da bi hrepeneli, da bi šli pogosto. Enkrat smo šli 3 tedne zapored, enkrat na teden, ker je tako izpadlo, da smo bili v situaciji, da smo morali jest zunaj, potem se nam je tako zagabilo, da nismo šli kakšnih 8 mesecev. Ali pa je mogoče to res, samo ker gremo mi res poredko, ne deluje na nas?

  Mislim pa, da je ojačevalec okusa, ki te zasvoji, natrijev glutamat, baje ga je veliko v kitajski hrani iz restavracije.

  Hrana ne zgnije, če jo pustiš na mizi? To ti ne verjamem.
  Jaz res nimam občutka, da je tako zanič (niti ne da je dobra in zdrava, da se razumemo), ampak da je enaka hrani iz drugih restavracij.
  Lepo je če deliš
  #30342
  ozelot
  Participant

  https://www.youtube.com/watch?v=fSHaZIOk9nY tu je video o gnitju. Nekje sem videl boljšega nekoč.

  Jaz sem oboževal Mc Donaldsa svoje cajte pa lih tako sem zrastu.. kdo ve kaj bi bil danes če bi jedu kaj boljšega.

  Ni Natrijev glutamat tisti ki ga mam jest v mislih. Nekaj kar ti dobesedno programira možgane da si večno lačen.

  Poglej mal na youtube kjer govorijo o tej hrani. Samo slabo.

  Lepo je če deliš

  Vedno znova vse po starem

 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.