Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › zdravilne rastline › Reply To: zdravilne rastline
strelka wrote: Imam vprašanje …za začimboljubce.
Kako bi najbolj enostavno posušila baziliko, da bi ohranila aromo po baziliki, pa da ne bi črna ratala.
Sonca za sušenje ne prenaša ..( to sem poskusila s par listki, ki so totalno počrneli in čist izgubili aromo).Sicer se baziliko suši tik pred cvetnejem ..pa kljub temu tale še tako lepo diši , pa je škoda da bi, ko se ohladi umrla.
al jo kdo zamrzuje …samo ne vem kako bi bilo najbolj enostavno , pa da bi bile majhne količine …hvala za odgovor…l.
Zadevo reši klimat – če ga seveda imaš. Občutljivejše stvari + včasih gobe sušim tako, da postavim pod klimat polico, dam nanjo pač tisto, kar želim posuiti in vklopim na primeren tok primerno toplega zraka. Zadeva se posui “popolno”, sploh to vidiš npr. pri jurčkih, ki so dejansko idealno posušeni.