Reply To: zanimivosti
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › zanimivosti › Reply To: zanimivosti

Zvijača za najboljši pomfri
Če želimo pripraviti res dober ocvrt krompirček, ne bomo posegli po zamrznjenemu iz supermarketa. Ta je močno predelan in v najboljšem primeru spominja na dolgčas iz McDonaldsa. Kupimo raje svež krompir in ga narežimo na tanke paličice, nato pa uporabimo staro kuharsko skrivnost, ki naredi veliko razliko: pred cvrtjem narezan krompir za 10-15 minut namočimo v LEDENO hladno vodo. Nato ga temeljito osušimo s čisto kuhinjsko krpo (da olje ne bi prasketalo) in ocvremo do lepe, temno zlate barve. Krompirček dobro odcedimo, osolimo (po želji začinimo s čilijem) in takoj postrežemo.
Opomba: Cvremo v zadostni količini olja (da krompir plava). Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da vanj pomočimo košček krompirja – če se bodo v hipu okoli njega ustvarili drobni mehurčki, je olje prave temperature. Nikar pa ga ne pregrevajte!