Reply To: Recikliranje mleka?
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Recikliranje mleka? › Reply To: Recikliranje mleka?
Naše zdravje nariba zaradi pasteriziranega in homogeniziranega mleka že tako in tako. Na tak način obdelano mleko je za nas neprebavljivo. Se nič ne čudim, če izvajajo to, kar je napisal Tadej.
Naj na hitro malo napišem o pasterizaciji in homogenizaciji.
Pasterizacija je postopek toplotne obdelave živila, s katerim
zmanjšajo število mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili bolezen,
kvarjenje ali celo nezaželeno fermentacijo živila. Hkrati tudi
inaktiviramo encime v živilu in mu s tem podaljšamo kakovost in
obstojnost. Govora je o segrevanju med cca 65°C-120 in več °C.
Pri tem se zgodi, da se pasterizacijo uniči naravno prisotne encime zaradi česar postanejo ti izdelki takorekoč težko prebavljivi in telo iz njih ne more vsrkati vitaminov, kalcija in drugih mineralov. Fermentirani izdelki so hrana za našo črevesno floro, s pasterizacijo je fermentacija ovirana. Doma narejeni jogurti iz surovega mleka so nekaj najboljšega.
Homogenizacija je postopek, kjer mleko pod zelo velikim pritiskom(100-250barov!!) izbrizgajo skozi ozko odprtino ventila na ploščo z namenom razbiti maščobe. Tako mleko ohranja belo barvo, se lepo preliva, maščobe pa se ne nabirajo na vrhu .
Maščobe v mleku se s tem postopkom dobesedno razbijejo na prafaktorje. Ko tako maščobo vnesemo v telo, le te predstavljajo za naše telo pravi šok. Tako drobni maščobni delci so glavni krivci za povišan holesterol, saj so tako majhni, da enostavno nenadzorovano preidejo neposredno
v kri in se nalagajo v žilah ter povzročajo vnetja, namesto da bi se razgradili v
prebavnem traktu.
S pasterizacijo in homogenizacijo dobimo strup za telo, efekt pa se pokaže daljnoročno.
Poskušajte dobiti mleko in mlečne izdelke iz nepasteriziranega in nehomogeniziranega mleka. Telo vam bo hvaležno, zdravje tudi, okus je pa super.
Kar se tiče prenosov bakterij iz živali na človeka, pa so znanstvaniki že pred 30 leti ugotovili, da se tipične bakterije, ki naseljujejo črevesje živali, ne morejo učinkovito transplantirati v človeško telo in obratno. Pasterizacija je povsem nepotrebna, predpogoj pa je, da je krava, ki daje mleko popolnoma zdrava.
Govorim iz izkušenj, ker sem zaradi napačne prehrane v otroštvu pa do sedaj konkretno zbolel in sedaj moram popraviti veliko škode za nazaj. Kakšno svinjarijo vse vnašamo v telo s hrano iz supermarketov, kozmetiko, čistili……Same psihoaktivne snovi, ki te držijo v šahu in pri dohtarju(farmaciji, tabletah).
lp