Reply To: Recikliranje mleka?

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Recikliranje mleka? Reply To: Recikliranje mleka?

#6690
Oldie
Član

Strelka, velika razlika je med pasteriziranim in nepasteriziranim mlekom. In ja, to da se prekuhava doma mleko je tudi pasterizacija. Če je mleko nepasterizirano je veliko bolj prebavljivo za telo, saj vsebuje naravno prisotne encime, ki pomagajo pri prebavi. S pasterizacijo se le ti uničijo! Telesu tako naložiš precej več dela za predelavo kot sicer. Na kratko, najbojše mleko za telo je direkt izpod zdrave krave.

Tukaj govorimo še o lektinih v mleku, zato je mleko za nekatere recimo ok, za druge ne. To predvsem zavisi od krvne skupine, prenatalnega razvoja itd..odvisno od vsakega posameznika posebej…tudi v trgovini kupljenih pri čisto navadni pasteriziranih jogurtih ne veš koliko in kakšne kulture v resnici vsebujejo.
Zakaj se jogurti ne napihnejo tudi po več kot enemu mesecu? Zato, ker ne vsebuje več živih probiotičnih kultur, ki bi ustvarjale iz mlečnega sladkorja mlečno kislino! In ravno probiotiki so izredno pomembni za človekovo presnovo(so prebivalci zdrave črevesne flore). Ješ torej bolj kot ne napol mrtev produkt. Kaj to pomeni za telo oz. presnovo je jasno.

Soja je nasploh oglaševana kot nevem kako zdravo. Fail. Soja je praktično neprebavljiva. Da je primerna za uživanje jo je potrebno precej obdelati(fermentirati, namakati…). Naši davni predniki so to dobro vedeli.
Gensko spremenjene organizme nam potiho in spretno “vsiljujejo”, tako kot politike in vse ostalo. npr. v Ameriki in Kanadi naj bi v naravi najdli gensko spremenjeno navadno ogrščico, kao ušla iz laboratorija….ziher ja, tako kot vse ostalo.
Zavedanje, tudi kar se tiče prehrane, je je zaenkrat še malo nizko, morda gre sedaj malo navzgor, ampak lej ga zlomka, se začnejo ravno sedaj pojavljati gensko spremenjeni organizmi v naravi sami.

Lepo je če deliš