Reply To: Radioaktivnost nad Evropo

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Radioaktivnost nad Evropo Reply To: Radioaktivnost nad Evropo

#9496
strelka
Participant

v:* {behavior:url(#default#VML);}
o:* {behavior:url(#default#VML);}
w:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Lahko miso juha pomaga pri preprečevanju posledic radioaktivnega sevanja?

Japonska sojina juha naj bi pomagala pri zdravljenju oseb, ki so
bile izpostavljene radioaktivnemu sevanju. Uporabljali naj bi jo tudi po napadu
na Nagasaki.

Miso juha je na Japonskem že stoletja znana kot močna snov, ki “utrjuje
šibke in omehča močne”, kar pomeni, da vrača vitalnost utrujenim in bolnim
organom ter razgrajuje in mehča ciste in tumorje. Verjetno je najbolj zgovoren
primer uporabe miso juhe v novejši zgodovini opisal Tacuiciro Akizuki, ki je se
z miso juho obranil škodljivega sevanja po bombnem napadu na Nagasaki.

Atomska bomba, ki so jo Američani spustili nad Nagasaki 9. avgusta 1945, je
ubila skoraj 40 tisoč ljudi in pustila dolgotrajne posledice na mnogih. Akizuki
je po napadu delal v bolnišnici, ki je bila oddaljena le dobro miljo od centra
eksplozije.

V bolnišnici so hranili velike količine miso paste in tamarija, tekočine, ki se
izloči iz misa med fermentacijo in jo prav tako uporabljajo pri pripravi juh in
omak. Akizuki in njegovi sodelavci so takrat jedli rjav riž in miso juho in
nihče od njih ni utrpel posledic radioaktivnega sevanja. Akizuki je zapisal, da
verjame, da jih je obvarovala miso juha, pozneje, leta 1981, pa je zdravilne
lastnosti miso juhe opisal tudi v knjigi Kako smo preživeli Nagasaki.

Strokovnjakinja za prehrano in publicistka Megg Wolf, ki je preživela dve
obliki raka, je bila med zdravljenjem izpostavljena večkratnemu obsevanju. Kot
je zapisala za Huffington Post, se je takrat zatekala k miso juhi, ki zaradi
dipikolinske kisline, ki nase veže težke kovine, pomaga pri izločanju težkih
kovin iz telesa.

Miso juha ima tudi sicer precej zdravilnih lastnosti, saj vsebuje genistein,
fitoestrogen, pri katerem so znanstveniki odkrili, da skoraj čudežno ustavi dovod
krvi do tumorjev in jih tako zaduši. Proces je za mnoge strokovnjake za rakava
obolenja idealen način terapije, saj napada rakave celice in ne poškoduje
zdravih celic.

Huffington Post/D. C.

Vir:

http://www.siol.net/svet/zanimivosti/2011/03/crnovic_miso_juha.aspx

Miso je fermentirana sojina
pasta. Vsebuje žive encime (zato ga nikakor ne smemo kuhati, ker jih uničimo),
ki pomagajo pri prebavi in zagotavljajo uravnoteženost organizma. Miso je vir proteinov, vlaknin, mineralov,
vitaminov, vsebuje tudi isoflavone. Prav
neverjetno je koliko telesu potrebnih stvari vsebuje: od kalcija, železa,
magnezija, fosforja, kalija, natrija, cinka, bakra, mangana, selena pa do
vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B5, B6, A, E. Zelo hranljiva zadeva, za katero
so že stari Japonci rekli, da ima magično moč.

Lepo je če deliš