Reply To: Opazovalec in svet

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Opazovalec in svet Reply To: Opazovalec in svet

#24337
snowcat :)
Participant

Vse to nakladanje o potovanju duš, zgoščeni in nezgoščeni, dimenzijah, trala-la-la ulala, …..hm, od kratkih nog sem brala pravljice, fantazijo in scifi in vam povem, da ni nobene razlike. Ni pomembno kako je nastal svet, niti ni pomembno ali smo sami v vesolju ali ne, niti ali imamo ali nimamo duše, niti ali crknemo in mravlje imajo žur in to je to ali da duša potuje naprej (ali nazaj)…..nič od tega ni pomembno. Edino, ki šteje je lastna izkušnja, lastno doživetje, lastna motivacija, ….IZ posameznika VEN, ki posledično ga priklopi na informacijsko polje (če tudi to drži ali je sploh pomembno). Kako pa pride do tega, ??

Drugače _ kako naj slep človek ve, da je slep ?? Saj netopir je tud slep in ga prav nič ne moti. Torej če bi se človek rodil slep in ga pustili, da sam razvija svojo potrebo po preživetju, bi verjetno razvil neko spretnost, ki ga pelje skozi svet, ki mi vidimo, on pa zazna. On ne bi vedel, da mi vidimo in on da ne ali ja ?? In zakaj ?? Da mu eden govori, da vidi nekaj na nebu ali da vozi kolo ali da skače čez luže ??…ok, lahko bi me prijeli za lasje in obesili na prepih ….pač razmišljam naglas KAKO človek ugotovi, da je v POLJU. Kako in kdaj se začne zavedati, da ga nekaj pelje ??

Moj odgovor je ,,kadar mu poči film,,, ali ,,kadar se boji za lastno življeje,, ali ,,kadar ga preplavi toliko bolečine, da ne vidi razliko med roko in nogo,,

snowcat

Lepo je če deliš