Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Br dan,

sem glih s pesjanarjem iz sprehoda prišla…….pa sva uletela med sprehodom na eno jaso v gozdu, ki je bila včeraj pokošena…..jo je ravno sonce obsijal in se nisem mogla nagledati rojem različnih metuljev, ki so se pasli čisto nizko pri pokošeni travi…….matr so bli lepi…..čist različni……majhni…..velki……različnih barv…..vaaauuuuu….nasploh je tuki velik različnih metuljev…..sej mogoče jih je po celi Sloveniji, ne vem……tuki je pravi metuljev raj…….kere hude barvne kombinacije……..

Jst tkole v naravi doživljam vsak dan nove lepote…..prouzaprou se šele zadnje leto zavedam, kako se narava iz trenutka v trenutek spreminja……še dober, da imam svojga pesjanarja, kajti večkrat sploh ne vem kje sem…….hahahahaha……pa me pesjanar z gobcom dregne in takrat vem, da je čas, da jo greva domu…..seveda sledim pesjanarju in čira-čara……..pa sva iz gozda……no, ja, tud jst se počasi že mal orientiram…..ampak mi je pa pesjanar velika potuha……..hahahahaha……

Spomladi leta 2008 je pesjanarja pičla kača…..in je preživu……sej bledel se mu je več kot en dan, pol je pa premagu strup in se je umiril, dohtarji itak ne morjo nč pomagat pri kačjem piku……..ampak zdej je pa zanimivo…….sva bila dons zjutraj v gozdu, pa sem slučajno podrezala z vejo, blizu katere je stal pri miru in jo je takoj odkuru nekaj metrov naprej……hahahaha….sem šele pol zaštekala, da ima spomin na bližnje srečanje s kačo…….no, ja, sej jst tud doživim mal adrenalina, ko vidm kačo, le, da je to v trenutku zaznave in pač mirno grem naprej al pa se obrnem, odvisno kako kača leži……se spomnim, da se kot otrok tud nisem prou preveč bala ne kač, ne pajkov, saploh ničesar v naravi……po dvajsetem letu pa jst prou velik po naravi nisem več letala, če sem se pa slučajno znajdla…..hmmm……sem imela pa kar velik strah, da ne bom slučajno kakšne kače srečala, pa take stvari……no, danes me tud ni nč več strah……seveda človek sreča marsikatero žival, če jo dnevno bluzi po gozdu, ali pa ob reki……le, da se živali dejansko umaknejo, ko te zaslišijo……so pa srne tud zanimive……tkole srečava včasih na par metrov kakšno srnico al pa dve……pa se večkrat čisto mirno kar nekaj trenutkov opazujemo…….tale moj pesjanar jih čist obožuje gledat……..sej, pol ko skočijo, tud pesjanar trzne, ampak se kuj spomne, da je brez veze laufat…….hahahaha……je bolj lene sorte…….se mu ne da glih prou laufat….

Evo, začenjajo se tud dopusti………juhuhuhuhu……sej, jst nč ne načrtujem kakšen dopust, sem glih v novem koncu, pa bom tuki mal raziskovala, pa z vrtom mam fullll opravka…..prou uživam v telih dolenjskih goricah……hahahaha…….bi pa vsem forumašem in gostom zaželela prijetne počitnice…….ne pozabit, da je sprememba edina stalnica v lajfu……in tanjboljš je, da jemljemo spremembe brez obsojanj in opravičevanj…….se pravi…..bilo kuda…..praznina je dobrodošla svuda…….hahahaha…….

Tadej, teb prou lepa hvala, k me tkole gveraš……matr maš živceThumbs Up….. fajn jo žuraj na Pašmanu……sej vem, da ne greš glih na žur…..ampak vseeno Beer…….

slišmoFlower

Lepo je če deliš