Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
V zadnijih treh letih sem se srecala tudi z sufizmom, moram priznat, da je bil to moment, v katerem sem se pac po domac povedan zaljubila in tipu je se vedno ime HAZRAT INAJAT KHAN……
Evo ze pisem njegovo modrost………………
Kako bi si lahko predstavljali zamisel o Bogu kot Absolutnem??? Ni nam usojeno, da bi si to sploh lahko predstavljali. Kot omejena bitja ne moremo poznati popolnosti ; zgolj popolnost sama lahko pozna popolnost. Boga si lahko predstavljamo po svoje, da bi nam bil razumljiv in bi na svoji duhovni poti lazje napredovali . Med tem napredkom neomejeno Bitje deluje prek nas, si utre lastno pot in prepozna Svojo popolnost.
Razlicica verstva si Boga predstavljajo razlicno; ne le verstva, tudi vsak clovek ima svojo predstavo o Bogu. Ne moremo misliti na nobeno bitje, ce si ga poprej v svojem umu ne predstavljamo….Ce nimate Boga, si ga izmislite, je star rek, ki kaze na pravo in najpreprostejso pot uvidenja neomejene resnice.
So taki, ki verjamejo v Boga in taki, ki ga ljubijo; so pa tudi taki, ki se v Njemu izgubijo. Tisti, ki verjamejo v Boga, so na zemlji, in zanje je Bog v nebesih. Za tiste, ki Boga ljubijo, je ta z njimi. Tisti pa, ki se v Bogu izgubijo, najdejo svoj pravi jaz.
slismo