Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
draga rezinica,
sretan ti rođen dan, sunce moje drago
volim te volim, tisi moje zlato
neka ti cveće u životu cveta
i da srećno živiš, mnogo, mnogo leta!
Sretan ti rođendan!!!!!!
Tresk, bum, na zdravje, ena taka mednarodna, malo pozna čestitka:)
Sem koj vidla, tisto nizozemsko čestitko, sicer sem bila jaz na Švedskem bolj doma, pa lih ni podobno, pa vendar, sever je prečudovit, s tem da moraš bit nadarjen za meglo in vlago, ter mrakutavost in brezsončje. Ali pa pol leta brez teme, mi je bilo hitro jasno, zakaj po vseh marketih in kioskih rolete prodajajo, take univerzalno montiranje na vsa okna in okenca. No, jaz sem gor delala in mi je bilo vseeno za vreme, je pa bilo poletje in je sonce zanalašč pičilo cel mesec skupaj, tak da kot zakleto, mi niso mogli pokazat pravega severnega vremena. Proti zimi sem se pa pobrala domov, hihi, so preresni tam gori, niti ene gostilne. Kar sicer ne pomeni, da ga nismo po domovih pili, kot živali, če sem natančna, folk se ga iz torbic naruka vodke in šnopsov, nazuni pa vse samo sok pije. Rakci se pa itak z vodko splahnejo, sem bila vesela, ker moraš kr surove pojest, da sem preslišala ribarakov ”štih”. Ker drgač ne jem živali, razen muh in mušic, ko kolesarim, ampak ko potujem, pa te fore, pa vse probam, kar mi dajo, švedi pa imajo odbite surove ribe in škampe u stotisoč pacah, dobro, ni kaj, jaz mam rad kislo sladek štih, in koper,njami,no predvsem v tujih deželah poiskušam tekočine, posebej tiste z OH skupino.
Moram prijavit današnjo prigodo, že dolgo me ni kak mesojedec na tak način razorožil, zeznil in do krohota spravil obenem; pravi prijatelca, če bi mela kaj mesa od kozlička, jst sploh nisem vedla, od kod…, pa pravim: kaj, meso maš, nč jasno,ona pa: ja, no stoji še u štali sam bo lihkar goden….
Jst jasno rečem BOGI, ona pa: ja, D, drgač bi ga pa VOLK, a ne
Volk bi ga, logično, za crknit , po dolgem času dobra, res dobra. Tale z volkom pa razturi. Iskreno.
Je pa zanimivo vsekakor, koliko enih prigod, če recimo česa ješ, česa pa ne, ker sploh nima veze da gre recimo za meso, eni se pa solate ne dotaknejo,
Ultra smešno in resno je če vletiš v Srbijo, v restavracijo, mejdun, smo enkrat tri grešnice skupi vletele, kar v hotelu, kjer smo spale in smo hotele brez da se izdamo naročit hrano. Ker podvig,omg.lol. Ko smo razvozljale meni in našle edino varianto, smo vehementno naročile tri porcije špagetov s paradajz omako in liter rakije. Kelner je odskakljal, rakija je stigla a špagete nemamo. Fak ka pa zaj, spet menuje, pa listanje, glejga šmenta, najdem jaz ”Pariško garnituro”, ka tej to je, pa pravi to so ti pečurke na žaru,koker gobe, mater smo se razveselile, ker več kaj pa ni bilo nemesenega, tri Pariške garniture prosim. In smo že nazdravljale.
Te pa po pol ure prinesejo eno Pariško garnituro in dvojne špagete s paradajz omako, kelnar je žarel od sreče, češ pronašli smo špagete, zgleda sam za dve porciji, ma to je bila cela gora na talerju, pa ker smo se jim zasmilile je malo salam na špagete nahlobal, nesebično veliki koluti, tak da jaz sem spipala pariško, kolektivno pa smo se morale idetificirat kot rastlinojedci, priznati svoj veliki greh, požreti ogorčenje, naročiti prosim še dve pariški garnituri, če imajo material, seveda, in tri litre rakije.
Take se meni dogajajo,jst se tok narežim u mojem lajfu. Da ne omenjam, da je kelnar zvito flirtal z vsako posebej, začenši z vprašanejm, ali imate dečka, jaz sem star lisjak, jasno, da ja, pol te pr miru pustijo, ker je logično, da bi ga moj (četudi namišljeni) tip sesu ko gajbo, sam da mu povem, da sem bila nadlegovana, no, je vseeno na koncu večerje vztrajal, da nam odnese vse tiste litre rakije v sobo, češ se ga bomo skup napili, pol je pa vse možno,….
Ma, me prasice smo imele dve sobi, tak da smo ga pustle da nam stovori drink, pol pa spizdile na žurko v drugo številko. Pa zakaj je moral bit majhen, zavaljen in že v letih, meni ni potegnil,že od mize do kuhinje je zasopihal ko lokomotiva, no, pač, lahko bi mi Bog kakega mladca namontiral, če že, ne pa tole, karton rakije nebi zadoščal:) pa še kap bi ga lahko vmes…
Hihi, namesto mesa žvečite raje solato:)
Iz narave na taler, pa smo spet pri talerju. Kar se regratovega meda tiče, jst nikol ne dam želirnega cukra nikamor, ker tile kupljeni kot da imajo neke kisline noter, neki mi ne žmaha, no kr navaden cuker dam. (pa saj sploh ni tak redko, če se držimo količine vode)
Sem pa prišla na idejo, da bi polovico odstavila, spakirala,kak lonček pa trdega, po sistemu babica kuha marmelado/med, dokler ni gosto. Pač itak da temperatura pobije marsikaj, mah kaj naj zaj.
A ni dobra fora, da pol pravzaprav ne rabiš cukra za marmelado, moja oma ga nikol ni dajala, smo pa kuhale po par ur sadje, na šporhetu, pa skos si mogu mešat, mi je naštimala stolec, pa kuhlo v roko, meni je pa sonce iz riti sijalo od sreče in pomembnosti, pa potem oblizovanje kuhel in posod, raj na zemlji, kakopak. No, ampak marmelad jst vseeno ne kuham do onemoglosti.
Jst moram še lansko pojest, figovo, njami, fige pa samo sveže skup tresnem, pa absolutno brez sladkorjev, ker se lima že po malo pokuhavanja, pa včasih iz tele srbije privlečem take marolce, domaće, da absolutno tudi ne cukra. Pa da ne govorim od kutin, jst jih obožujem, sladke,v kompotu,bilokake, posebej pa žganje od dunje, jasno, OH.
Have fun, mi smo že lopatali, pomlaaaaaaad jeah