Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Od trenutka, k sm imela knjigo Gotswami Krijananda – Duhovna znanost Krija joge…evo, sem jest zacela delati krije-vaje najprej po knjigi, po kaksnem mesecu sem pa ze kar mal po svoje, mi je bolj pasal…in moje vaje so bile pogoste, vcasih vsako uro pet minut…evo zavestno sem dihala in po moje izvajala vaje zmeri skupaj z dihom…zdaj jih itak cist po moje izvajam, point krija joge je , da najdes svoje krije..hahaha…jest sm namrec u soli pr telovadbi ful rada mela atletiko, u bistvo najraje sem laufala na kratke razdalje…hahaha…men je blo da best, torej tud zdej…veckrat zalaufam…pa sm mal zadihana…pa clovk v tej zadihanosti, ce sledi svojemu dihu kmal opazi, da se pri dolocenem dihu…zlo fajn pocut, pol pa ta dih delam-diham zavestno naprej….hahaha…pol pa diham zavestno in krozim z rokami pred sabo v obliki osmice, al pa s telesom, al pa pocepe….hahaha,pa delam skledce z dihom…z zaporami, zavestno zadrzujem dih…hahaha pa diham…..pa si predstavljam belo svetlobo, ki diha z mano v vsaki celici mojega telesa in skozi vsako poro mojga telesa in se razsirja..z mojim dihom, po prostoru..vesolju…hahahaha…, pa diham, pa zacnem s svojo kabalisticno meditacijo……jest sm norc…men je tud v dihu zgleda vse dovoljen….hahahaha…V preteklosti sem si zmeraj mislila, pa zakva tega ze prej nisem vedla…, dons si tega cist nkol vec ne mislim…dons sam zivim …..hahahaha in diham….in se zavedam, da vse pride ob tocno dolocenem casu….za vsakega……hahahahaha…in za ta tocno dolocen cas… se je vredno…potruditi……hahahaha…vam recem….hahaha….
Jest vam povem folk, ce mate cas, ce mate dnar, ce vas zanima dihanje…pejte na delavnice…dejte zavestno dihat cimveckrat na dan….kuker sem ze enkat napisala – vaja ne ve zakva dela mojstra, mojster pa zlo dober ve zakva dela vajo….., ce pa ste cist u p….i, pa brez dnarja…evo…pa tud lohk zacnete zavestno dihat….sam, ce vas zanima…to je to….
Naj se povem, da v prevodu krija pomeni kreacija….
In evo se neki iz knjige “””””Nobeno zavestno stanje ne more biti presezeno, ce ni uravnotezeno. To pomeni, da na katerikoli ravni zivljenja se ze nahajate in, ce ta nivo ni uravnotezen, ga ne morete preseci oziroma transcendirati in napredovati do bolj temeljnega stanja. Ko se to zgodi, ste dosegli visje stanje zavedanja…vedno blizje najvisjemu razsvetljenju kozmicne zavesti”””””
Zakljucujem pa z mislijo, s katero je zakljucil uvodno besedo prevajalec knige Krija joga….
Pac, tipo je sedu na zeleznisk postaj u Indiji in je vprasu svetega moza a bo vlak tocen ?????
Moz mu odgovori “””Le malo je tako vzvisenih dus kot lokomotiva,
ki gre lahko vase in izven sebe, ima pa tudi
moc, da premakne druge duse…..”””””
slismo