Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Aloha, Strelka…..Smile

ja, sej to lih mislem……namreč tale vikend al pa bivša zidanca je od enga mojga frenda, ki pa ni živel v njemu, le mal vrta si je naredu…….je pa tuki mal v hrib in seveda dost skale, ki jih pa obožujem…..hahahaha….pa je letos spomladi delu gredice po eni metodi, mislem da Križančičevi…….neka zlo u izi zadeva fulll dobra za tak teren in sicer preprosto odkoplješ zaplate trave in jih zlagaš v ob rob gredice in pol pokoplješ zemljo pod zaplatami in vsadiš krompir, pa seveda daš na krompir tud zaplate trave in nism mogla verjet…..hahahaha…pred dnevi sem odkopala krompir, ki je fulll dober naredu in gredica je pripravljena za nadaljno uporabo, zdej sem jo sam prekopala, pognojila in čakam dež……preprosto in praktično…….hahhahaha…..pol bi pa tole zimsko solatko , pa motovilc, pa črno redkev usjala, pa še za eno blitvo sm slišala, pa špinačko……bom probala…….bom pa pognojila mal bolj tam, kjer bom drug let posadila plodovke, kuker paradajz, kumare, paprike, čilije, pa te stvari…….

Bom pa ziher še par gredic po tej metodi nardila…..spomlad, pa te zadeve…….je res u izi, pa še krompir imam prou en mal poseben, kuker vijolčast……pa še dober dela po tej metodi….pol, k ga pa poberem, je to pač nova gredica za zelenjavo…..
Sem si včeraj nardila prvič tavijolčast krompir za južno…..hahahahaha……matr je dober zgledal….kuker barvno……..okus je pa krompirjevsk…..hahahahhaha…….

Je pa tuki, k živim zdej zadnja dva mesca, pač teren mal v hribu, kar mam rada…..pa tud dost skale je….sem se čist narežala, k sem uletela, se preselila….. s celim kombijem svojih skal iz reke Nadiže in reke Bele……hahahaha……obožujem kamne…….pol sem pa še slišala, da je taisto zidanco včasih, kar nekaj let nazaj, seveda v socializmu imel v lasti naš slovenski pesnik Ivan Minati, ki je napisal guno pesemco…..nekoga moraš imeti rad, pa makari kamen……..hahahahaha…….matr sem čist na tapravem mestu…..hahahaha………….obožujem kamne…….hahahahaha………se mi zdi kamen tut zlo ….praktičn……recimo, če se hočem mal butat, se ga lohk direkt v skalo…..kuker v smislu butnskala…….hahahahahaha…….butn…..butn….butn………hahahahaha…..ma, ja norc, kt norc…….Wacko…hahahahahahaha…..

ejga, Strelka, uživaj……pa tud vam, ki tole nakladanje berete, želim en preprost dan uživanja…….hahahaha…..luna je lih taprava……kuker zmeri Wink…….hahahahaha….

slišmoFlower

Lepo je če deliš