Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Tadej – Drugač je pa za mojstre, ne glede na to, ali gre za duhovnega mojstra, peka, mehanika ali kakšnega drugega značilno, da med delovanjem ne razmišljajo. Ampak da je to mogoče, potrebujejo znanje. In tudi kadar govorimo o razmeroma nepogojenem delovanju v pogojenem svetu, se to znanje v precejšnji meri nanaša na raven ega.
Tadej….hmmmm….v kolikor ego tukaj enacis z individualizmom skozi katerega se vsak od nas izraza, se seveda strinjam z besedo ego na koncu tvojega odstavka.
Znanje je seveda pomembno, vendar znanje lahko resnicno sluzi cloveku sele, ko ga ta preseze….v nasprotnem primeru je clovek v sluzbi znanja….moje mnenje je, da duhovni ucitelji, ki so doziveli trajen premik v zavesti…..podajajo “duhovno znanje” ali bolje receno vedenje samo skozi svoje izkusnje seveda iz svojega znanja in na svoj individualni nacin,ki pa je za cuda vedno zelo ziv in jasen, po navadi dost preprost z veliko volje in nima nic skupnega z egom s katerim se se vedno vecina ljudi enaci….je pa zanimivo, da imajo taki ljudje skoraj vedno polne delavnice…….tudi knjge, ki so napisane s strani ljudi, ki so doziveli trajen premik v zavesti……….so bolj brane (komerciala pa lahko samo pomaga, da clovek loci zrno od plevela , kako ga pa loci je pa odvisno od njegove pomembnosti, principov ….), za mene imajo enostavno vec energije al pa visjo stopnjo energije, tako je moje mnenje…in veliko ljudi se vcasih sprasuje…..ja, sej sploh ni nic kaj tolk pametnega notri…ampak naklade gredo pa visoko v stevilke……jest pravim takim knjigam enostavno zive knjige,…..res pa je, da imam obcutek za kaksno knjigo, da je pac mogoce prekmalu zagledala luc sveta…kakor recimo za Zmajeve crte, ki se mi zdi ena izmed zelo zivih knjig……pa spet je to samo moje mnenje…….jest sem pa itak en norc, tk, da besede…..besede…..besede…..blablabla
papapapa pa lepo pozdravljeni
Daigu2010-03-07 20:43:42