Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

strelka
Participant

Če zgubiš streho nad glavo …nimaš zadovoljenih osnovnih potreb …to je varnosti-dom. Če nimaš službe …nimaš zadovoljenih osnovnih potreb varnosti. Če nimaš denarja ..nimaš zadovoljenih osnovnih potreb …to je po hrani pa pijači , obleki …
Če si sam …v nesreči …al pa tud drugače nimaš zadovoljenih osnovnih potrebe po sprejetju …ljubezni.
Ne živimo v gozdu , džungli …ampak v mestih …tam se hrana ne more ulovit , hrana se lahko samo kupi …
A je to ugodje …to je osnovna človeška potreba…za življenje.

Narava nas tepe …in ponavadi tepe tiste, ki ji pridejo prvi pod njene roke ..ne izbira. Krivi al nedolžni…
Ker pa ne zna povedat ..jp nam samo pokaže…svari …kaj počnemo …in kaj delamo narobe.

Da se zbalansira…uravnoteži …
Vidmo kolk dreka proizvajamo , pa kolko smeti …vse je voda pokazala…

Se spomnim tiste knjigce …ki sem jo tako rada brala ..Bobri . mostiščarji ..jp ko so imeli svoje kolibe na kolih zaradi vode …
Boh ve zakaj …???
No sedaj pa ..prodajali parcele …sam keš , da se je zaslužilo …gradnje prtlične ..večina nič dvignjeno…pa kakor vidim bogate hišice ..če si gledal opremo nekaterih v tistih hišicah …
Kanali vsi zaraščeni ..skratka nam se ne more nič zgodit ..če se nam pa bo …pa jp …
Potem pa vidiš …barakico ravno tolko da je imel za spat pa za kuhat …vse zalilo pa vse uničilo …
Ta gotovo ne bo dobil nič od zavarovalnice …

Mah ne vem ..ne morem tko hladnokrvno gledat vse skupaj …tko filozofsko …

In to se pokaže …pač spremeba jp ..ampak za te spremembe smo krivci poleg naravnih sprememb, ki se dogajajo, ker zemlja je živa, tud predvsem ljudje sami.
Spreminjamo prostor tko kot nam paše …ne da bi sploh upoštevali te naravne zakonitasti …
pa naj si bodi za ozračje , vode , ….kar konckoncev je to vse povezano …vse kroži . topel zrak , več padavin več vode…
Meni je lahko filozofirat pa se pametno sedaj delat ..ker jaz imam noge na suhem …

Ljudje smo se totalno oddaljili od narave ..od čist te preproste kmečke logike…

Potem država , ki je bila odgovorna za gradnje ..ker država daje gradbena dovoljenja..ona kot stroka je odgovorna ali je zemljišče primerno za gradnjo ali ne …zato tud kar mastne denarčke plačaš , da ti strokovno pritisnijo štemepelj …da ti dajo gradbeno dovoljenje ..
Drugače ne moreš gradit…

Tko da ja …men se ne zdi samo strah pa ugodje ..ampak popačen um…anrobe svet …ki se nam zdaj kaže in se nam bo še…

Ljudje , ki pa živijo ob rekah so pa reke navajeni …vejo kakšna je , vejo kako se obnaša …
Čeprav jim je zdele zagodla kot že dolgo ne …

Kot sem že rekla …na koncu itak sprejmeš stanje tako kot je …saj ne moreš drugače …saj ti drugega ne preostane …popraviš se pač znajdeš kot veš in znaš in guraš dalje.

Tko da ja …za to smo odgovrni mi ljudje …jp pa smo spet tam naša egojeba, tuki nam jo je narava spet zagodla.

Lepo je če deliš