Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Halooohahahaha…..
sem se včeraj spet režala….hahahha…ma, ja, sej se skoz neki režim…..hahahaha…..pred dnevi sem dobila od frendice knjigo z naslovom Permakulturni vrt od Graham Bella….juhuhuhuhuhu….in sem čist presenečena spoznala, da sem v bistvu začela vrtnariti permakulturno….hahahaha….tele moje gredice in gnezda, ki sem jih naredila, so narejene deloma čist po knjigi…..hahahaha…pa tut razporeditev zelenjave, zelišč in grmovnic, dreves, pa te stvari….sem zgleda intuitivno obvladala….hahahaha….bravo jst…hhahaha….
lansko leto sem se namreč sredi poletja preselila sem in, ker je bila prevelika vročina in zemlja preveč suha in zbita, sem pač samo opazovala parcelo in dobivala ideje, jih preoblikovala…predusem sem imela v glavi, kako bi najlažje s čim manj dela naredila zelenjavno, cvetlični, zeliščni vrt….tk, da sem se čez poletje pač namislila in na jesen začela izvajati zamisel…..in seveda pred mesecem dni nadaljevala….in sem zdej v knjigi ugotovila, da delam v bistvu permakulturni vrt…hahahahaha….knjiga je dobra, kt svina, sem dobila še en kup praktičnih v izi nasvetov…..juhuhuhuhuhu….sej o permakulturi sem že slišala, ker sem prebrala tisto knjigo od Holcerja, gunga kmeta iz Salzburških višav…..ampak on ima kmetijo na nekaj hektarjih in to na višini se mi zdi, da med 1200 in 1500 nadmorske višine….in mu vse kuker raste z čim manj dela…..hahahaha…tale knjiga, ki sem jo pa zdej dobila je pa čist za vrtičkarje in je nadpraktična, enostavna….juhuhuhuhuhu…priporočam vsakemu vrtičkarju…hahahaha….
Kaj je permakultura….je vprašanje v knjigi…..in najkrajši odgovor bi bil, da je to umetnost na meji možnega…..hahahaha…ideje v knjigi so neverjtno praktične in enostavne…to je vrt, ki posnema naravo in seveda ni značilen strogo urejen vrt, kakršnih smo navajeni…lih za mene….hahahaha…..
Carl Yung je napisal…vsak bi moral imeti košček vrta, pa naj je še tako majhen, da bi lahko ohranjal stik z zemljo in torej z nečim globjem v sebi…..bravo Carli….hahahaha….
vsem vrtičkarjem priporočam tole knjigo Permakulturni vrt – Graham Bell…, ki temelji s svojimi idejami predvsem na opazovanju narave…in podaja uporabne tehnike po katerih bo vrt zelo rodoviten in hkrati ima človek čim manj dela z njim….hahahahaha….lih za takele norce, kt sem jst….hahahahaha….
pozdravčke iz dolenjskih goric iz nadmorske višine 333 metrov, kjer smo permakulturno čist skonektani….hahahaha…..matr, tale konekšen mi pa tanjboljš znese…hahahaha…kuker non-stop delam iz praznine, pa še na univerzalno informacijsko polje sem zgleda non-stop priklopljena….hahahaha….hvala, hvala in bravo jst….to je pač nebulistična tehnika pri kateri si enkrat znanstvenik, drugič norc…hahahaha…hahaha…povezava je pa preprostost…hahahaha….
in to so še vedno nebuloze, ki jih skupaj ustvarjamo…..hvala, hvala…in, ker se poklicno ne ukvarjam z nebulizmom, me tut nobeden ne more prjavit…..hahahaha…..torej vam še vedno lahko čist zastonj težim…hahahaha….love you…..
slišmo