Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Pr men je bila danes akcija…….sem bila mal kratka z drvami….pa sem jih dons zorganizirala….tk, da jih imam ze doma…in seveda…..veselo kurim…..sem jih kar sama z mojim cliotom zvozila domu….gre okol pol kubika v avtucka…….mater je komod tale clio…..

Pa sem mal premisljevala…in sem se spolnila, da smo se en teden nazaj pogovarjali o cakrah……pa smo prisli glih do sedme cakre…pa je najboljs, da se ta sedmo obdelamo…..

Sem dobila tudi nihalo….hahaha….moje prvo nihalo……res je lep…..pa sem ga sprobala….kar na seb…..pa se mi vse cakre vrtijo v desno ….v tavelikih krogih…tk, da ne vem, al je tale nihalo mal cuden ….al jest ne znam….al je pa res, da mam pac vse cakre lepo v uravnotezen stanju….tk, se tud pocutm…….sem pa na mojmu pesjanarju tud sprobala…..pa tud…..vse se lepo vrti v tavelkih krogih v desno….hahahaha…..mogoce mi je pa Tadej dal magicno nihalo…..hahahaha…..se bo pr men zmeri vse vrtel……k pr norcih…….hahaha…..Tadej…..hvala….hvala….

Tole sedmo cakro ima Tadej res dobro razlozeno v Celostni bioterapiji….tk, da bom ene par stavkov prepisala…..drgac pa priporocam, da kar dobro prestudirate knjigo…..pa tele vaje z nihalom so res dobre……
Pravi Tadej…”””Vodilo sedme cakre je prepoznavanje pomena usmerjanja zivljenske energije v sedanji trenutek (tukaj in sedaj). Preko sedme cakre ozavescamo transcedentno dimenzijo zivljenja, ki nam daje obcutek, da smo del zivega vesolja. Ta dimenzija je tesno povezana z navdihom, sposobnostjo, da vidimo posamezne dogodke v sirsem kontekstu in presezemo slabe izkusnje, zaupanjem, ki presega obicajne cloveske strahove, sposobnostjo vpogleda v prejsnje inkarnacije, pri zdravilcih tudi z uvidom v proces zdravljenja. Blokade v tej cakri so posledica izgube energije, do katere prihaja zaradi nesposobnosti, da zivimo v aktualnem trenutku, oziroma zaradi pretiranega obremenjevanja s preteklostjo in prihodnostjo……”””””
A se vam ne zdi, da je ta cakra na sploh zlo zaprta al pa seveda z veliko motnjami v delovanju pr vseh, saj smo ugotovili, da je vecina ljudi obremenjena s preteklostjo in v stalnem strahu od bodocnosti……torej?…..pa seveda je povezana z vsemi ostalimi cakrami….saj clovek ne mora biti tukaj in sedaj…., ce ga jebejo vzorci ostalih caker…….tk, da jest bom tkole rekla……korenine so v glavi……hahahaha…..
Pa Tadej napise na strani 174….o sedmi cakri……EDINA STALNICA JE TOK SPREMEMB……evo, vecina ljudi se pa glih spremembam umika…….sej….take spremembe, ki si jih clovek sam zamislja in jih pod svojo razumsko kontrolo spreminja…….hja….to sicer so spremembe…….sam….to so pol kontrolirane spremembe…..tko kot vse v nasem zivljenju….kontrola…kontrola…….ce je povsod kontrola, je sedma cakra v zadnjih vzihljajih……..in….pol imate cist komod obcutek nerazumljenosti, nezmoznosti negovanja trajnejsih in globjih odnosov, lahko imate mocne eroticne predstave….,zeljo po socustvovanju drugih…… sram ter samozatajevanje…lohk tud samoponizanje…, negativne predstave o sebi…….sanjarjenje….potreba po priljubljenosti…..ali nepogresljivosti pri drugih….lohk ste nervozni…..mate revmo….isias…izpadanja las…bolezni ledvicc….sečil…….
Sem se zadovoljno rezala, k sem v lanskem letu v knjigi Osma cakra od Jude Currivan, prebrala naslednjo predstavitev caker……
Pravi..””””Cakre bi lahko primerjali s sedmimi nadstropji poslopja,v katerem so “poslovni prostori nekega podjetja”……..
V prvem nadstropju je tehnicni oddelek ( korenska cakra-prva cakra ). Ta zagotavlja, da so vse koristnosti in zmoznosti, ki podpirajo dejavnost podjetja, dobro osnovane ter imajo trdne temelje.

Nadstropje visje (spolna ali sakralna cakra-druga cakra ) je kadrovski oddelek, ki skrbi za primerno oskrbo vseh v organizaciji.

V tretjem nadstropju ( cakra solarnega pleksusa -tretja cakra ) si prizadevajo za cim vecjo operacijsko uspesnost. To dosezejo tako, da vse aktivnosti potekajo usklajeno ; tako izrazajo namen in kreativnost podjetja.

V cetrtem nadstropju ( srcna cakra-cetrta cakra ) skrbijo za to, da je vsem odnosom z interesnimi skupinami podjetja zadosceno in, da se jih spostuje.

Oddelek za prodajo in marketing je v petem nadstropju ( grlena cakra -peta cakra ). Tu so zadolzeni za to, da je uslisan glas podjetja in, da sirni svet pozna ter uporablja njegove unikate.

V sestem nadstropju ( cakra tretjega ocesa – sesta cakra ) domuje ekipa, ki je odgovorna za stratesko nacrtovanje. Tu nastane notranja vizija, ki pa poovezuje vire in zmoznosti organizacije z modrim dojemanjem zunanjega sveta ter tako varuje in ohranja izobilje.

V zadnjem, sedmem nadstropju (kronska cakra – sedma ) pa je sejna soba, kjer ocenjujejo raznovrstne dejavnosti, ter preucujejo dobrobit in odnose podjetja z zunanjim svetom.

Podobno, kot so prva tri nadstropja podjetja v prejsnjem primeru primarno osredotocena na organizacijo, so prve tri cakre osredotocene na nas, saj poudarjajo osnovne fizicne in custvene potrebe ter tiste potrebe, ki so povezane z varnostjo nasega organizma, in to, kako pravzaprav prezivimo v svetu.

V cetrtem nadstropju, ki predstavlja cetrto oziroma srcno cakro, se zacnemo odpirati in socustvotati s sirnom svetom. Nadstropje visje pa zacnemo izrazati edinstven proizvod, ki ga lahko ponudimo – sebe.

Ko se vzpenjamo po poslopju nasega namisljenega podjetja, lahko v vsakem nadstropju pogledamo skozi okno in imamo cedalje boljsi razgled na okolico. Podobno je tudi takrat, ko se dvigamo po svojih cakrah : pogled nasega telesa na sirni svet se siri.

Ko dosezemo sesto nadstropje oziroma cakro tretjega ocesa, ze lahko zdruzimo svoje razumevanje o tem, kje smo, z dojemanjem, kako iti naprej tako, da smo poravnani s svojimi viri in visjim namenom. Z gledisca sedmega nadstropja posedujejo direktorji vsesplosno vedenje o celotnem podjetju in njegovih interakcijah s sirnim svetom. Podobno tudi iz zavedanja kronske-sedme cakre pridobimo celoten pogled nad svojim ego-jazom in kako se povezujemo z drugimi.

Glede na našo raven zavedanja, ki se izraža v vsaki čakri, od korenske do kronske, bomo na različne načine tolmačili zunanje okoliščine oziroma dogodke, ki so – objektivno gledano – pravzaprav enaki……

slismoFlower

Lepo je če deliš