Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Br večer,
sem mal posrfala in se res iz srca nasmejala…..hahahaha…….človeški um je res fenomenalen……svaka kaka…..hahahahaha…..jest sem res srečna, da živim točno v tem cajtu……se mi zdi, da je glih ta cajt na naši ljubi zemeljci najbolj zanimivo……hahahaha……tud, če pomislim na življenje, kao zgodovino sto let nazaj, al pa več, se mi niti po pomoti ne zdi tko zanimivo……a zakva…….hja, se mi zdi, da se je naša karma al pa po domače povedano vzrok posledica čist preveč počas odvijala……..hahahahahaha………danes gre vse hitreje, smo v pravem cajtu……..
Vsak ima svojo egojebo, tk, da si tud vsak po svoje razlaga recimo karmo in jest mislim, da, če si človek razlaga svojo karmo tako, da je nemogoče, da bi v tem življenju kao karmo izničil, razen, če ne bo novodobna mati Terezija…..hmmmmm….pol bi rekla, da si je pač sam v svojem umu naredil neko primerjavo kako naj bi zdej ta karma njemu zgledala in seveda si je naredil takoj opravičilo za svoje vsakdanje delovanje…..kuker ni mi treba delat dobra dela, ker nisem mati Terezija…….hahahahaha….bom u drugmu lajfu………hahahahaha……vse, kar imamo danes je ta lajf in to fizično telo in večno zdaj moment……..jest sm en norc, pa lohk tud tkole mislim………hahahahaha
Večkrat sem med svojimi posti omenila, da če bi imela štiri leta nazaj denar, ko sem se začela spoznavat z duhovno literaturo, bi ziher letala po delavnicah k zmešana, ker sem si v začetku mislila, da se lahko tam naučim “nekega dela” z energijami in to je takrat za mene v začetku pomenila duhovnost, nikoli si nisem mislila, da je duhovnost preprosto naše življenje, naš odnos do samega sebe, do okolice…..jest sem takrat mislila, da je duhovnost joga, pa zelenjavco jest, pa sedet na miru in meditirat,pa dihat,pa fajn je imet mal zdravilnih kamnov okoli sebe,pa skoz moraš bit prjazen,pozitiven, pa seveda pošiljat ljubezen okoli……hahahahaha……vse to je sicer fajn in lepo, a če ostane samo pri temu je to za mene bežanje v duhovnost, spet je duhovnost izven vsakdanjega lajfa in kar je izven našga normalnega lajfa temu pač jest preprosto rečem materializem, torej duhovni materializem……….sem pač norc…….a dogodki se dogajajo vsak dan in dnevno ljudje niso zadovoljni, čeprav hodijo na jogo, pa dihajo, pa ful neki berejo, ampak sami s sabo se pa ne ukvarjajo, mislijo enostavno, da se duhovnost da naučiti v tehniki ali pa kupiti, kao duhovnost je izven lajfa…….zato so potem tudi razočarani nad jogo, pa nad drugimi tehnikami……..pa pol ful kritizirajo, ker se pač včasih še slabše počutijo, kot so se prej, al pa hodijo nekaj časa ful nabutani z energijo naokoli, potem jim pa ta itak presahne, pa seveda imajo opravičilo, da so taki dnevi, pa karma, pa te zadeve…….hmmmm, sej v opravičilih smo itak majstori, vsak v svoji egojebi…..
Vsi smo v istem zosu, živimo v istem času, v isti kolektivni energiji, torej imamo vsi iste možnosti, če je kolektivna energija bazirana na strahu, na dobičku, pol je taka tud naša energija…….ko se začnemo spoznavat ( obračat pozornost iz zunanjosti na noter v samospoznavanje ), mogoče delamo kakšno tehniko ob kateri se dober počutmo, nas umiri…meditiramo…super…….samo, da se s tehniko in meditacijo dohovnost ne neha, ampak je ta tehnika pač v pomoč, da se prou vsak moment v normalnem življenju, ki ga živimo pač po domače zasledujemo in odkrivamo svoje vzorce, svoje reakcije, svoja razočaranja, svoje manipulacije, svoj ponos…….s tem, ko si priznavamo in ozaveščamo svoje vzorce v povezavi s čustvi, jih sprejemamo, s tem pač sproščamo energijske blokade in dobivamo večje razumevanje za svoje delovanje v preteklosti in seveda delujemo v sedanjosti drugače, s tem obračamo pozornost iz zunanjosti (materializma ) v notranjost, v raziskovanje samega sebe in kamor gre naša pozornost, tja gre naša energija in seveda so vsakdanji dogodki, ki nam pokažejo ali resnično več ne delujemo po naučenem vzorcu in seveda so največkrat to dogodki z našimi najbližjimi in, če je človek resniceljuben in odktritosrčen do sebe, potem ve, da ga neka priučena reakcija več ne rola, da nima več vzvoda, da se avtomatično brani, ali pa napada, ampak z razumevanjem sprejme situacijo in s tem, ko odreagira s pristnim razumevanjem in ne narejenim, s tem pa človek dela dobra dela in to prou vsak moment v svojem lajfu, tk, da ni treba bit nobena mati Terezija v tretjem svetu……
Zdej lohk mogoče kdo reče, da ta dobra dela niso tko vidna…..hahahaha…….vse je energija in, če človek na situacije odreagira brez prizadetosti, brez obtoževanj, z razumevanjem potem je naredu dobro delo, kajti človek, ki mu stoji nasproti in, ki je bil prej navajen drugačnih reakcij, bo začel premišljevati, da se ti je mogoče utrgalo ali, da si na nevemkeri drogi, sčasoma pa bo začel spoznavati, da se je človek res spremenil in se bo mogoče tudi v njega prikradla misel o spreminjanju…….vse je energija…seveda ima pa vsak svojo egojebo in je čist od vsakega odvisno kolk daleč se je sam pripravljen spustiti…..in prouzaprou v imenu česa se zdej gre vse te tehnike in branje duhovnih knjig, ali v imenu pridobitniške dejavnosti ali v imenu odkritosrčnega resnicoljubnega spoznavanja samega sebe, brez, da ga rola strah, da bo slučajno “podrl še tazadnjo nevronsko mrežo”, kuker, boljš, da ne grem prou globok, kva bo pa pol……hmmmm, sej kva je blo prej že vemo, kaj je zdej tud, torej……
slišmo