Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
19. 11. 2010 ob 12:39
zofija
Član
Živijo vsi……
Ne znam lih postov prenašati, v glavnem sem danes prvič poskusila, in evo delno mi je ratalo( še malo prakse pa bo ).
Bom kr tukile tole mal pokomentirala…sem lih iz nočne službe prjadrala, pa, da bom bl mirno spala, morem tole vun iz sebe dati.
A ni zanimivo, ko pride do neke “kritične točke”, se nekako skoraj vsi branimo-branijo s takšnimi izjavami, kot so naprimer napisane zgoraj: Pa sej jaz tebi nisem dolžan nobenih računov polagati, pa ne ljubi se mi sedaj, pa odgovarjal bom samo na tista vprašanja, ki meni pašejo oz. so mi všeč itd………Okej, nič narobe s temu, ampak to je vse pogojeno, tukaj sploh ni placa za nepogojenost……..se pravi, da so to nizko-vibracijska polja in kje je potem ta višja energija?………če pravimo, da je vse energija, bog, vesolje, ljubezen, višja energija, se pravi, da smo tudi mi ta energija, višja sila…….ta prebiva v naši notranjosti in seveda posledično tvori našo zunanjost……..ona je skozi prisotna povsod tukaj in sedaj……., se pravi ona govori skozi nas, je v nas, mi smo to.
In sedaj recimo, kot pravimo-pravijo, pišejo-pišemo, je nekako treba najti to silo, vesolje, tega boga, to nesebično-nepogojeno ljubezen, znotraj nas…..in mi sami jo moramo, seveda, če hočemo, no bilo bi priporočljivo…..jo moramo najti….seveda so nam lahko drugi, ko si nekako priznamo, da ne zmoremo čisto sami, v veliko pomoč….samo ta ključ pa žal moramo sami dati v ključavnico in si upati odpreti ta nova vrata.
Povdarjam, da to je moje mnenje………..In sedaj, ko smo mi odkrili tega Boga v Sebi, ga seveda vidimo tudi v drugih in tlelele ni izjem, povsod je, ni da ni, povsod in v vsakemur je……..je v vsakih vprašanjih, konkretnih ali ne konkretnih, žaljivih ali nežaljivih, provokativnih ali neprovokativnih, resničnih ali neresničnih, povsod in v vsakomur je, ker ravno to kar si mi namislimo; da na to pa že ne mislim odgovarjati, ker se mi ne ljubi ali pa, ker provuciraš, ali pa, ker ni relavantno, ali pa, ker mi nisi všeč itd…….(.en kup že kar fejst obnucanih izgovorov) ampak, jaz pa mislim, da ravno tam tiči zajec, lekcija…….in zatorej tudi mislim, da je vsako vprašanje na mestu, saj prihaja od Boga in on ne ločuje, da kaj je zanjega dobro ali kaj je slabo, ker mi smo ta Bog, zatorej si sposoben tudi videti tega Boga v drugemu…………..Mater mi smo-ste pa res egoti, Bogu govorimo-te:Ejga Bog ne ljubi se mi, odgovarjal bom samo na to, na to pa ne, ejga Bog kva pa provuciraš, Bog ti mi pa že nisi všeč…………Vsi bi Boga, vsi smo pametni okoli………ampak ga pa skoz kr neki odganjamo, pol ga pa spet kličemo……on pa ne gre pa ne gre stran hahahahahahaha…..To pa je ena taka varovalka, da ga ne moremo odgnati, on je v nas in on gre skozi nas k drugemu, vse je povezano, mi smo ta višja sila, le najti jo je treba….in, ko jo enkrat človek najde, potem nima več dvomov…………
Zofafilozofa(mater zgleda, da je to moje prekletstvo, kr ne morem pa ne morem nehat filozofirati, le kaj naj bi to pomenilo???????)