Reply To: Ljubezen in zvestoba

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ljubezen in zvestoba Reply To: Ljubezen in zvestoba

#20302
ozelot
Participant

ana11 wrote:

Torej kaj če se kregata zvestoba do sebe in zvestoba do drugega… Kje je center ki mora usklajevati vse? Nekaj očitno fali če pride do razhajanj.

Zvest moraš biti sam sebi. Če nekomu izklopiš aparature proti svoji volji, boš moral s tem živeti do konca življenja. Lahko njemu, ki umre …

Res je. Res je pa tudi da ti je lahko nekoč žal da nekoč nisi mogel nekaj bypassirat oziroma povozit na sebi in pomagat človeku. V vsakem primeru boš moral s tem živeti do konca. Jaz sicer v takem primeru uporabim izgovor ki mi zadostuje in si rečem: “takrat pač nisem zmogel. Uporabil sem vse svoje znanje in moč pa nisem našel rešitve.” Kljub temu sem pa ta trenutek prepričan da je zvestoba lahko suženjstvo ali priložnost. Za bolnega prijatelja bi lahko razmišljal v stilu da imam priliko da povozim sam sebe in lahko opravim težko nalogo ki bo nekomu zelo pomagala. S tem bom zrasel in se okrepil. Lahko pa ostanem mona in slabič pa se izgovarjam da sem zvest sebi. Zvestoba kot suženjstvo pa je takrat ko pač “moraš” nekaj narediti. Ne da lahko ampak moraš. Razlika je le v dojemanju situacije ki kliče po akciji.

Mislim da dokler človek ne bo znal slediti srcu ne bo nikoli pravilno naredil v taki situaciji.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem