Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3038
tadej pretner
Moderator

Brezo wrote: Predpostavljam da je primerjava z elementi kao tvoj bolj znanstveni način razlage…pri razumevanju teh zadevic je pa včasih treba odklopit razum…jaz najprej zaupam izkušnjam in potem virom informacij…In jaz preverim izvor informacij na različne načine in ko sem zadovoljen in naredijo vse teste pri meni potem sploh ne dvomim več…Tongue

3. čakra so čustva in so povezana z astralom…to pravim iz izkušenj…viri so potrdili…Wink Zakaj ima večina človečkov probleme prav na tem področju Question Večina bioterapevtov ti bo reklo da ima vsak človeček največje probleme prav v 3. čakri…zato ker je to čustveni center in ker nas večina deluje iz nivoja čustev…Če pa ti praviš drugače in učiš drugače pa tudi v redu. Lahko se pa zgodi da bo kakšen človeček imel prav zaradi takega učenja probleme…ampak itak bo njegova krivda zakaj pa je takoj vse verjel… človeček naj se najprej nauči zaupat svojim izkušnjam, potem mora z raznimi triki in forami preveriti učitelja, na koncu se pa odloči kaj in komu bo verjel…Smile

Mimogrede – fiziološko so na področju pod drugo čakro t.i. trebušni možgani, ki uravnavajo izločanje psihoaktivnih snovi, kar seveda vpliva na razpoloženje. Utrjujejo pa spomine, povezane s čustvi. Druga čakra je čakra komunikacije, komunikacija pa poteka primarno na čustveni ravni.

Brezo wrote:

Napisal sem modreci ki niso bili več pod vplivom karme…Frančišek je še zmeraj bil pod vplivom…Modreci naj bi kao bili Vivekananda, Yogananda, Šankaračarja, Ramakrishna, Buddha Gautama, Hermes….

Tega, da so bili tile našteti Indijci v buč’ bolj pošlihtani od vrlega Frančiška seveda ne veš, ampak to zgolj verjameš. Kar se pa tiče Hermesa Trismegistosa, pa sploh ni ziher, da je kdaj v resnici živel. Nekateri viri sicer pravijo, da je in da je v Egiptu uvajal pismenstvo, prav mogoče pa je, da je “njegov lik” zgolj mitski. Dejstvo namreč je, da se do sredine četrtega stoletja ni nanj skliceval nihče. Kar se pa tiče kozmičnih zakonov, ki mu jih pripisujejo, pa del zgodovinarjev meni, da je njihov resničen avtor Apolonij iz Tiane, bolj verjetno pa je, da gre za maslo večih različnih filozofov. In Stari Grki so potem te stvari v neoplatonizmu, ko so začeli Trismegistosovega Hermija enačiti z bogom Hermesom, preprosto pripisali kar njemu.

Lepo je če deliš