Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Komentarji navezani na temo praznina Reply To: Komentarji navezani na temo praznina

#3026
tadej pretner
Moderator

Brezo wrote:

Delovanje iz srca je pa po mojem razumevanju nad mislimi in čustvi…Če v knjigicah pišeš o čakrah ipd., predpostavljam da tudi veš da so različne čakre povezane z določenim subtilnim telesom…čustva so povezana s 3. čakro…

Predlagam ti, da postaneš nekoliko bolj kritičen do virov, iz katerih črpaš informacije. Vsaka čakra je sicer povezana z vsakim subtilnim telesom, seveda pa posamezne čakre močneje resonirajo s prav določenim. S čustvenim telesom je bolj neposredno povezana druga, ne tretja čakra. Tretja je z mentalnim. Naredi primerjavo z elementi – druga čakra: voda, čustva: voda, tretja čakra: ogenj, misli: ogenj.

Brezo wrote:

Z eno stvarjo se pa popolnoma NE strinjam…jaz pravim da lahko človek deluje v svetu tudi če se mu “totalno sesuje nevronska mreža”…to pomeni da se je svetlobni most med “dušo” in možgani zgradil v celoti…na tak način so pač delovali vsi večji modreci v preteklosti…Govorim o tistih ki niso bili več karmično vezani na ta svet…skratka nenavezani so bili na stvari in živa bitja in so še naprej opravljali svoje dolžnosti na tem svetu…Wink

Za takšnegale modreca je v krščanstvu veljal Frančišek Asiški. Ampak kaj se mu je dogajalo?
– Nekoč je recimo med molitvijo slišal “glas Boga”, ki mu je rekel: “Ali ne vidiš, da se moja cerkev podira? Pojdi in jo popravi.” Frančiškova interpretacija je bila napačna – šel je popravljati neko cerkev. Šele kasneje je zaštekal, da je “glas Boga” mislil na odnos ljudi do cerkve. Plod česa je bila po tvojem ta Frančiškova napačna interpretacija – nepogojenega ali pogojenega uma (koncepta nevronskih mrež)?
– Frančišek je verjel, da moraš biti ubog, če želiš, da te Bog napolni z ljubeznijo. Ti verjameš v to? Misliš, da je bilo to prepričanje maslo Frančiškovega pogojenega ali nepogojenega uma? Misliš, da je sploh kakšno prepričanje lahko maslo nepogojenega uma?
-itd., itd.

Lepo je če deliš